Ovo sto pisem - pisem kao Hriscanin a ne kao gradjanin antihriscanske Srbije. Zato molim da se odma razumemo da ne pisu ovde komentare oni koji zele da pisu kao gradjani. Ako i ima neko ko ce zeleti nesto da napise a nije Hriscanin molim prvo da se obrazuje Hriscanski pa onda da komentarise kriticki jer ponavljam ovde u ovoj temi pisem kao Hriscanin a ne kao gradjanin. Nadam se da forum ne zabranjuje da u ovom delu foruma pisu i Hriscani HRISCANSKI a ne samo gradjanski. Pretpostavljam da je ovo jos uvek slobodna zemlja gde je dozvoljeno da i Hriscani iznose svoja misljenja i stavove.
Ulazim u samoposlugu jednog avgustovskog dana prilicno toplog i sretnem jednu mladu zenu obucenu u siroku suknju dugacku prilicno ispod kolena. I ja u sebi rekoh o prelepo konacno posle toliko godina mog zivota sretoh pravu Hriscanku a da nije Monahinja. Medjutim okrete se ona kad sa druge strane prorez do gaca ali gace se nisu videle verovatno je nosila tange. I mojoj zalosti nije bilo kraja.
Rece nas Bog: "A ja vam kažem: Svaki, koji pogleda na ženu požudno, već je u srcu svojemu učinio s njom preljubu"
Ove reci su pravedne reci. Zato zene ako su Hriscanke nesmeju da nose odecu koja ce raspirivati pozudu kod muskaraca jer tako navode ozenjene muskarce na preljubu.
To znaci da zene koje nose sledece ne ponasaju se kao Hriscanke iako mozda za sebe kazu da su Hriscanke:
1. ako nose pantalone
2. ako nose helanke
3. ako nose suknje iznad kolena
4. ako nose kupace kostime
5. ako nose odecu gde se vide gola ramen
6. ako nose odecu gde se vidi go stomak
7. ako nose majice gde se vidi pocetak sisa
8. ako se sminkaju
9. ako farbaju kosu
10. ako nose mindjuse, lancice, narukvice
11. ako vezuju kosu u razne frizure i repove i pundje
12. ako se ne vidi gola koza ali nose usku odecu koja otkriva obline sisa, guzice i butina
Dakle ako se oblace ili ponasaju tako da izazovu kod muskarca pozudu one nisu obucene i ne ponasaju se kao Hriscanke.
Ulazim u samoposlugu jednog avgustovskog dana prilicno toplog i sretnem jednu mladu zenu obucenu u siroku suknju dugacku prilicno ispod kolena. I ja u sebi rekoh o prelepo konacno posle toliko godina mog zivota sretoh pravu Hriscanku a da nije Monahinja. Medjutim okrete se ona kad sa druge strane prorez do gaca ali gace se nisu videle verovatno je nosila tange. I mojoj zalosti nije bilo kraja.
Rece nas Bog: "A ja vam kažem: Svaki, koji pogleda na ženu požudno, već je u srcu svojemu učinio s njom preljubu"
Ove reci su pravedne reci. Zato zene ako su Hriscanke nesmeju da nose odecu koja ce raspirivati pozudu kod muskaraca jer tako navode ozenjene muskarce na preljubu.
To znaci da zene koje nose sledece ne ponasaju se kao Hriscanke iako mozda za sebe kazu da su Hriscanke:
1. ako nose pantalone
2. ako nose helanke
3. ako nose suknje iznad kolena
4. ako nose kupace kostime
5. ako nose odecu gde se vide gola ramen
6. ako nose odecu gde se vidi go stomak
7. ako nose majice gde se vidi pocetak sisa
8. ako se sminkaju
9. ako farbaju kosu
10. ako nose mindjuse, lancice, narukvice
11. ako vezuju kosu u razne frizure i repove i pundje
12. ako se ne vidi gola koza ali nose usku odecu koja otkriva obline sisa, guzice i butina
Dakle ako se oblace ili ponasaju tako da izazovu kod muskarca pozudu one nisu obucene i ne ponasaju se kao Hriscanke.