Da li ici na sahranu kad ti je rodjendan?

a u čemu je problem, sahrana traje max 2h sa sve dolaskom i odlaskom, a ostatak dana je rođendan, osim ako nisu baš neki različiti gradovi, a sahrane su u prvoj polovini dana ionako

aha to je dva sata više na poslu u stvari
ne znam valjda ćeš da stigneš, moraće štek da se otvori za taksi ili ne

Poslednja izmena:
ako je s posla možda idu svi đuture kolege
Može biti, ali ja bi išao jedino ukoliko radim u nekom jako malom kolektivu, ukoliko radiš u nekoj većoj ustanovi ili sl. mislim da ne bi.
Ovisi koliko sam blizak s osobom, ja recimo didi i babi nisam otišao na ukop niti bi da mi se još milijun puta pruži prilika.

Ja ne bih isla.
Zasto? Zato sto ne bih zelela da najradosniji dan svog deteta provedem na groblju, makar i sat vremena. Da energiju sa sahrane unesem u svoj dom na dan kada se u mojoj kuci slavi.
Nema to veze sa sujeverjem, ni sa zivom babom, jednostavno - ne.
Ptijateljica ne bi zamerila. Ima i ona decu.

Hvala na odgovorima ali ja se stvarbo lomim upravo zbog ovog sto je Jelena rekla. Posle te sahrane cu prvi put tog dana videti svoje dete i cestitati mu rodjendan. Dete mi je iako je odrasla.
Koleginica je bila mom ocu na sahrani i to u drugom gradu. I to jako cenim.To mi sada otežava situaciju.....ali njoj tada nije bio rodjendan detetu.
Razmisljala sam da je pozovem i vidim se kratko s njom, izjavim saucešce i objasnim da imamo rodjendan tada. Ali sada je kasno....
Njenu majku ne poznajem a ona je mog oca znala.
Sad probam da sastavim "za" i "protiv".
Ona mi vise nije koleginica ali smo povremeno upucene jedna na drugu. Moj muz saradjuje s njenim.

Hvala na odgovorima ali ja se stvarbo lomim upravo zbog ovog sto je Jelena rekla. Posle te sahrane cu prvi put tog dana videti svoje dete i cestitati mu rodjendan. Dete mi je iako je odrasla.
Koleginica je bila mom ocu na sahrani i to u drugom gradu. I to jako cenim.To mi sada otežava situaciju.....ali njoj tada nije bio rodjendan detetu.
Razmisljala sam da je pozovem i vidim se kratko s njom, izjavim saucešce i objasnim da imamo rodjendan tada. Ali sada je kasno....
Njenu majku ne poznajem a ona je mog oca znala.
Sad probam da sastavim "za" i "protiv".
Ona mi vise nije koleginica ali smo povremeno upucene jedna na drugu. Moj muz saradjuje s njenim.
Sta znam. Mom ocu nije dosao na sahranu moj rodjak jer mu je zena bila trudna. Ja zaista verujem da je on to smatrao nekom "bad omen" simbolikom, ali meni nije ni znacilo njegovo prisustvo. Ali mi je znacilo sto su mi dosle drugarice, makad da izjave saucesce ako ne na sahranu.
Ako ti je stalo do koleginice i mislis da bi tvoje prisustvo njoj olaksalo tugu i znacilo nesto generalno, onda znas sta ti je ciniti.
Ne moze ti niko dati savet, to je zaista na tebi.

Back