Da li i vas nervira kada ljudi koriste lažne motivacione izraze ("izazov" umesto "problem"- konkretno)

Ortak2

Aktivan član
Banovan
Poruka
1.568
Čak i veštačka inteligencija kaže "izazov".
"IZAZOV" po mom mišljenju treba da se koristi u sportu, ili slično, tipa izazivam te, zar ne?

Ovo sa zamenom "izazov jednostavno zvuči bolje nego problem" me izbaci iz takta.

Evo AI reče:
Screenshot_20251125-155711_Lite.jpg

Mene je iznervirala jedna školska, oduvek je bila isfolirana ali ovo pređe svaku meru.
Nažalost, drugo dete ima "oštećenje mozga tokom trudnoće", normalno da mi je žao, ali kad je rekla: "Sa njim imam izazove",tu sam prekinula razgovor, zamalo da joj odbrusim, ženo, nemaš 'izazov', imaš PROBLEM, i to jebeno ogroman.

"IZAZOV" po mom mišljenju treba da se koristi u sportu, ili slično, tipa izazivam te, zar ne?

Ovo sa zamenom "izazov jednostavno zvuči bolje nego problem" me izbaci iz takta.
To samo govori o tebi koliko si isključiv(a). I dodatno mračnog i pesimističkog raspoloženja.
Mračne misli se odražavaju ne samo na tvoju psihu već i na sveukupno zdravlje.
Pozitivne misle donose pozitivne rezultate.

Kažemo "problem" obično za nešto što ne znamo kako da rešimo. Izazov je nešto što ćeš najverovatnije rešiti, ili barem imaš takav stav.

U srži, u pitanju je pesimistički ili optimistički pristup stvari.

To samo govori o tebi koliko si isključiv(a). I dodatno mračnog i pesimističkog raspoloženja.
Mračne misli se odražavaju ne samo na tvoju psihu već i na sveukupno zdravlje.
Pozitivne misle donose pozitivne rezultate.

Kažemo "problem" obično za nešto što ne znamo kako da rešimo. Izazov je nešto što ćeš najverovatnije rešiti, ili barem imaš takav stav.

U srži, u pitanju je pesimistički ili optimistički pristup stvari.
"Optimista je čovek koji je nedovoljno informisan", a u današnje vreme, kada su svi informisani, ja optimiste ne mogu da razumem.

Šta treba, da skakućem okolo i da pevam "Ala je lep ovaj svet, onde potok ovde cvet", dok se svuda u svetu vode ratovi, haraju bolesti a u bližoj okolini komšija ili rođak ti žele da crkneš?

Hoću da kažem: optimizam je malo naivan stav.

"Optimista je čovek koji je nedovoljno informisan", a u današnje vreme, kada su svi informisani, ja optimiste ne mogu da razumem.

Šta treba, da skakućem okolo i da pevam "Ala je lep ovaj svet, onde potok ovde cvet", dok se svuda u svetu vode ratovi, haraju bolesti a u bližoj okolini komšija ili rođak ti žele da crkneš?

Hoću da kažem: optimizam je malo naivan stav.
Moraš da probaš. U umerenim dozama. A pre toga treba da raščistiš šta te je dovelo u stanje u kojem se nalaziš (da si takav pesimista i kategorički "pljuvač" optimizma)

Moraš da probaš. U umerenim dozama. A pre toga treba da raščistiš šta te je dovelo u stanje u kojem se nalaziš (da si takav pesimista i kategorički "pljuvač" optimizma)
U pravu si donekle kad govorimo o mojoj "isključivosti", pa eto, branim se od totalnog pesimizma sarkazmom a to je ipak pozitivna energija, jeste "kiseo humor", ali je humor.

Na primer, ako se sećaš serije "Mućke", kidala sam se od smeha. Nije mi pogled na svet crn, ako je iko fleksibilan, to sam ja, pa si me malo iznenadio kako me "vidiš".
Ali optimista u klasičnom smislu neću biti i nisam bila nikad.

U pravu si donekle kad govorimo o mojoj "isključivosti", pa eto, branim se od totalnog pesimizma sarkazmom a to je ipak pozitivna energija, jeste "kiseo humor", ali je humor.

Na primer, ako se sećaš serije "Mućke", kidala sam se od smeha. Nije mi pogled na svet crn, ako je iko fleksibilan, to sam ja, pa si me malo iznenadio kako me "vidiš".
Ali optimista u klasičnom smislu neću biti i nisam bila nikad.
Bolje i na kašičicu nego nikako

Evo AI reče:
Pogledajte prilog 1823256
Cesto ljudi vide probleme gdje i ne postoje, ne smeta mi ,vise volim izraz izazov nego problem.

Nije svaki problem izazov.
mislis obrnuto, nije svaki izazov problem ako pricas o profesiji troubleshooting, radis po proceduri?
smaracina je da nam je posao samo problem, a poziv iza-zov, na poziv itd, to se podrazumeva valjda, mada postoje i zanimanja problem solver
Ova tema je trebala na psihologiju, ali tamo imam izazov , pa je postavljam na svaštaru
:lol:
mislis tamo su te banovali?
jezik evoluira, damas se takav kadar trazi koji prihvata izazove
koristi se u izazivanju na dvoboj, ali jos ranije izazov moze da ima i negativnu konotaciju kao iskusenje, pa kazemo da ih red andjela ODBIJA, ODBACUJE...

AI ti je dala odlican odgovor, problem moze da bude neresiv, niko ga ne zeli onda, a izazovne zene mogu da budu pozeljne, kao sto ti kazes da jesi - moras to da razgranicis:
neki pojmovi vidis sa vremenom menjaju znacenje, postaju trend, a neki negde jesu,a negde nisu zamenjeni... prenbrzi si tu kao mladja uskocila u neke zakljucke, i sada to se tek to ispostavlja kao problem
ženo, nemaš 'izazov', imaš PROBLEM, i to jebeno ogroman.
razumem sta pricas, ali nisi ili ne mora da znaci da si u pravu, jer ako te izazovem na dvoboj vatrenim oruzjem u nekom davnasnjem vremenu, mozes da pogines - izazov, a i iskusenje ne mora da znaci da je manje ili pozitivnije od problema, sve zavisi, pa zanimanje u hotelcicu je jednom bilo problem solver, jada ga upitah koja je njegova funkcija... tako da AI ti je dao dobar odgovr, ali zato sto je to trend da se korist[ izraz Challenge[r]

Back