Da li Hrvati imaju domaću reč za "Karen" i da li bi mi Srbi trebali da izaberemo neku?

Sensei

Master
Moderator
Poruka
82.487
Karen (relativno rasprostranjeno žensko ime) je žargonski izraz koji se obično koristi za označavanje bele Amerikanke iz više srednje klase za koju se smatra da je privilegovana ili je preterano zahtevna.

Termin se često prikazuje u memovima koji prikazuju bele žene srednje klase koje „koriste svoju belu i klasnu privilegiju koje zahtevaju da bude po njjihovom“.

1732915076846.png

Kejt iz "John & Kate Plus 8" imala je ono što se sada često naziva "Karen frizurom".

Koje ime bi mi trebali da koristimo za ovaj fenomen?

To su osobe koje se bune za nesto bez razloga cisto da bi lecile svoje frustracije i sebi ispunile dan nekim skandalom gde bi osecale ogromnu satisfakciju kad bi u tome uspele.Cesto se pozivaju na neki zakon ili prava kad napadaju u svoju odbranu ali je taj isti zakon u tom trenutku i situaciji sporan gde treba da nastupi ljutskost i ljubaznost koje te osobe nemaju.Jako su iritantne i dosadne, uzivaju da dosadjuju ljudima i nametaju svoj stav i misljenje silom.Vole da zagorcaju nekom dan a i sebi bez razloga da naprave skandal.Mrze sebe i sve sto je srecno i veselo oko njih.Snobovi koji bi da dosadjuju...

Slavica je glup naziv i vredja necije ime Ovde treba da bude nesto drugo.
Smorulja, Snobusa, Karleusa, Toksikanerka, Zenturaca, Baba sera, Bizon, Vol, Snobstina...

Poslednja izmena:
Karen (relativno rasprostranjeno žensko ime) je žargonski izraz koji se obično koristi za označavanje bele Amerikanke iz više srednje klase za koju se smatra da je privilegovana ili je preterano zahtevna.

Termin se često prikazuje u memovima koji prikazuju bele žene srednje klase koje „koriste svoju belu i klasnu privilegiju koje zahtevaju da bude po njjihovom“.

Pogledajte prilog 1650009
Kejt iz "John & Kate Plus 8" imala je ono što se sada često naziva "Karen frizurom".

Koje ime bi mi trebali da koristimo za ovaj fenomen?
Karen je ultra-liberalna kuja; simple as that.

Back