- Poruka
- 22.919
Nema mjesta vama iz sinagoge Satanine.Idolpoklonicima tu nema mjesta citaj cjelo Otkrivenje
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Nema mjesta vama iz sinagoge Satanine.Idolpoklonicima tu nema mjesta citaj cjelo Otkrivenje
Sreco moja domisljata,daj mi konacno reci kakve veze ima SKUPLJANJE vernika sa drzanjem 4-te Bozje zapovesti ???U Sv. Pismu se i ističe da su se hrišćani okupljali u prvi dan sedmice a to je nedelja. Okupljali su se svaki dan naravno ali ipak se ističe posebno da su se okupljali i nedeljom dok nigdje ne piše da su se okupljali subotom ili da je subota za njih predstavljala poseban dan. Subota je služila za misionarenje među Jevrejima i tada su apostoli išli po jevrejskim sinagogama da propovijedaju Hrista Jevrejima.
Што ви онда оспоравате да је недеља дан који хришћани требају поштовати?Sreco moja pametna,daj mi konacno reci kakve veze ima SKUPLJANJE vernika sa drzanjem 4-te Bozje zapovesti ???
Jesmo za tuširanje.mi smo odabrani
Aman, rekoh Hristove reči, sta mi sumnjiv spis citiraš?Božije među ljudima, i On će stanovati s njima, i oni će biti narod njegov, i sam Bog biće s njima;" (Otkrivenje 21:3).
А за шта су Јевреји били изабрани?Jesmo za tuširanje.
Зашто ти не пашу ријечи апостола Павла које је написао по надахнућу Светог Духа? То је исто као и да Христа слушаш.Aman, rekoh Hristove reči, sta mi sumnjiv spis citiraš?
Само на Синају се може рећи да су Израиљци директно комуницирали са Богом. Послије тога пророци преносе поруке од Бога.Druga stvar, Jevreji sa Ocem, kao odabrani, komuniciraju direktno. S druge strane, niko od naših ne može do Oca osim kroz Sina...
A ko je to uopste pominjao,sta fali da se svake nedelje odrzava sveceno bogosluzenje gde ce centralna tema biti Hristovo vaskrsenje ?Што ви онда оспоравате да је недеља дан који хришћани требају поштовати?
Zašto onda učite da je poštovanje nedelje znak zvijeri?A ko je to uopste pominjao,sta fali da se svake nedelje odrzava sveceno bogosluzenje gde ce centralna tema biti Hristovo vaskrsenje ?
Evo ja bih redovno dolazio na takvim sluzbama,ukoliko se tamo zajednicki molimo Bogu,pevamo Mu pesme i praktikujemo zajednicko druzenje i ohrabrivanje.
Ne, nije je ukinuo ali u hrišćanstvu ona ima drugačiji značaj nego u starozavjetnom judaizmu.Kljucno pitanje jeste dali je nedelja zamena za subotu ili jos preciznije dali je Bog ikada ukinuo 4-tu Bozju zapovest !??
Mislim da si pomesao loncici - postovanje nedelje nije i ne moze biti problem ukoliko se s tim ne krsi bio koja izricita Bozja zapovest.Zašto onda učite da je poštovanje nedelje znak zvijeri?
Sta je sad ovo,glumis cirkuzanta na prijemni ispit u burekoizradjivackoj vecernjoj skoli ?Ne, nije je ukinuo ali u hrišćanstvu ona ima drugačiji značaj nego u starozavjetnom judaizmu.
Ne treba. Vi adventisti ste već zauzeli sva mjesta tamo.Sta je sad ovo,glumis cirkuzanta na prijemni ispit u burekoizradjivackoj vecernjoj skoli ?
A kad je rekao da subotu svetkuju nejevrejski narodi? Nikada eto kada. Subota je obznanjena Jevrejima na Sinaju i nikome više. Subota kao sedmična svetkovina je data samo Jevrejima i nikom drugom. Princip zbog kojeg je tada Četvrta Božija zapovijest važi i za hrišćane. Svetkovanje subote ne važi.Kada je Bog /Hristos ikada nalozio da ljudi umesto sest rade mozda tri ili pet dana ?
Kada je mozda rekao da ljudi uopste ne trebaju raditi ili da je zamenio subotu nedeljom ili bilo kojim drugim danom i to po primeru stvaranja ?
Retoričko pitanje tako da skipujem.за шта су Јевреји били изабрани
A šta je to bilo neko parafrazirano nadahnuće? Pazi, govorimo o Ocu, ne o Sinu.Зашто ти не пашу ријечи апостола Павла које је написао по надахнућу Светог Духа? То је исто као и да Христа слушаш.
Pa da,a mi kao šatro isto odabrani, imamo nula bodova i nikad nam se nije niti će nam se obratiti, osim kroz Sina...Само на Синају се може рећи да су Израиљци директно комуницирали са Богом. Послије тога пророци преносе поруке од Бога.
I onda ti radiš 5 dana pa šesti odmaraš? A i sedmi odmaraš. Ni kožuru ni sedmi dan, proracunaj se gde te to vodi..?Kada je Bog /Hristos ikada nalozio da ljudi umesto sest rade mozda tri ili pet dana ?
Sta bi sa onim popom,jesi li ga upitao koji je sedmi dan u Svetom Pismu ili se i dalje brukas gde god stignes ?I onda ti radiš 5 dana pa šesti odmaraš? A i sedmi odmaraš. Ni kožuru ni sedmi dan, proracunaj se gde te to vodi..?
Bato, pusti popa a pusti i babu koja je svirala iz Amerike u kojoj sedmica počinje nedeljom....Sta bi sa onim popom,jesi li ga upitao koji je sedmi dan u Svetom Pismu ili se i dalje brukas gde god stignes ?
Kako bre da pustim popa kad se ti cini mi se deklarises za pravoslavca ?Bato, pusti popa a pusti i babu koja je svirala iz Amerike u kojoj sedmica počinje nedeljom....
A ti jadan, drži jevrejske zakone a novokalendarac sa kozurom. Zbog toga, ima da potoneš pravo tamo gde ni litijum ne opstaje, čim te stave u rupu.
Zato bar secni Srećka, dok još možeš pa si na 1:1. Bar daje nadu da bi mogao ostvariti večni život iz nekog doigravanja.
И да је парафразирано не мијења значење да апостол Павле хришћане сматра Божијим народом.A šta je to bilo neko parafrazirano nadahnuće? Pazi, govorimo o Ocu, ne o Sinu.
Павле је Христов апостол. Његове ријечи нису супротне Христу.Nego ne reče, gde nam se na isti način obratio kroz usta Hristova? Nego je morao kroz Pavlova? A Sin kaže, niko ne može do Oca osim kroz mene.
Па гдје ћеш боље обраћање него кроз Јединородног Сина. Хришћанима се Бог открио на начин који је у Старом завјету био незамислив.Pa da,a mi kao šatro isto odabrani, imamo nula bodova i nikad nam se nije niti će nam se obratiti, osim kroz Sina...
Da, samo ne može onda argumenat protiv subote da bude to što je to rečeno na Sinaju pa kao važi samo Jevrejima a kad je sa istog mesta i vremena rečeno da su božji narod, e onda nije mislio samo na Izrailj. Otkud to, ako u vreme izricanja niko nije ni verovao u Jednoga Boga?И да је парафразирано не мијења значење да апостол Павле хришћане сматра Божијим народом.
Samo što u konkretnom slučaju nisu ni u saglasnosti.Павле је Христов апостол. Његове ријечи нису супротне Христу.
Zato što goje nisu mogle da poveruju ako ne vide svojim očinjim vidom. Tako da, gde ćeš bolje obraćanje nego kad ti se Svedržitelj, lično obrati?Па гдје ћеш боље обраћање него кроз Јединородног Сина. Хришћанима се Бог открио на начин који је у Старом завјету био незамислив.
Zašto ne može biti argument protiv subote kad je subota eksplicitno data samo starozavjetnom Izrailju a u Novom zavjetu je apostol Pavle naziva sjenom tijela Hristovog što znači nečim što je najavljivalo Hrista ali sada više nije aktuelno kad je Hristos došao? Na Sinaju je samo jedan narod proglašen Božjim a to su Izrailjci a za pripadnike drugih naroda su vrata ulaska u Božji narod bila u velikoj mjeri zatvorena. Vrata se širom otvaraju tek Hristovim dolaskom i uspostavljanjem Novog zavjeta gdje se brišu razlike između narode i svi narodi dobijaju jednaku mogućnost da postanu dio Božijeg naroda tj. Pravoslavne Crkve.Da, samo ne može onda argumenat protiv subote da bude to što je to rečeno na Sinaju pa kao važi samo Jevrejima a kad je sa istog mesta i vremena rečeno da su božji narod, e onda nije mislio samo na Izrailj. Otkud to, ako u vreme izricanja niko nije ni verovao u Jednoga Boga?
Kako nisu kad Hristos jasno govori da se krštavaju svi narodi i da će i drugi narodi biti u Hristovom stadu.Samo što u konkretnom slučaju nisu ni u saglasnosti.
Ne vidim kako si to zaključio.Jevreji se mole direktno Ocu, kad im treba nešto a i mi mu se molimo ali samo kroz Sina.
A Jevreji su vidjeli pa su otpali što je milion puta gore.Zato što goje nisu mogle da poveruju ako ne vide svojim očinjim vidom. Tako da, gde ćeš bolje obraćanje nego kad ti se Svedržitelj, lično obrati?
Sve si lepo rekao i to i pričam. Jedan narod je Božiji a ostale smradove je Hristos oprao da možemo i mi u carstvo nebesko.Zašto ne može biti argument protiv subote kad je subota eksplicitno data samo starozavjetnom Izrailju a u Novom zavjetu je apostol Pavle naziva sjenom tijela Hristovog što znači nečim što je najavljivalo Hrista ali sada više nije aktuelno kad je Hristos došao? Na Sinaju je samo jedan narod proglašen Božjim a to su Izrailjci a za pripadnike drugih naroda su vrata ulaska u Božji narod bila u velikoj mjeri zatvorena. Vrata se širom otvaraju tek Hristovim dolaskom i uspostavljanjem Novog zavjeta gdje se brišu razlike između narode i svi narodi dobijaju jednaku mogućnost da postanu dio Božijeg naroda tj. Pravoslavne Crkve.
Po tome što ništa ne vredi da nešto moliš Svedržitelja nego moraš kroz Hrista. E sad, jeste Hristu dato sve što Otac ima ali Sin nije potreban Jevrejima, jer kome su se molili pre nego što je došao? To ti je kad si Božji narod...Ne vidim kako si to zaključio
Ma njima je bilo čudno, šta se sad ovaj trpa i glumi Boga? A On to nije radio, nije došao da njima krši Očev zakon, nego da za nas ispuni zakon i plati za naše grehe da bi se mi oprali. Mi... Ne Jevreji...A Jevreji su vidjeli pa su otpali što je milion puta gore.
Новозавјетна недеља је испуњење старозавјетне суботе.A ko je to uopste pominjao,sta fali da se svake nedelje odrzava sveceno bogosluzenje gde ce centralna tema biti Hristovo vaskrsenje ?
Evo ja bih redovno dolazio na takvim sluzbama,ukoliko se tamo zajednicki molimo Bogu,pevamo Mu pesme i praktikujemo zajednicko proucavanje Svetog Pisma, hriscansko druzenje ,ohrabrivanje.
Kljucno pitanje jeste dali je nedelja zamena za subotu ili jos preciznije dali je Bog ikada ukinuo 4-tu Bozju zapovest !??
Ali nije tako kako ti misliš. Sada su svi hrišćani Božji narod a Jevreji su taj status izgubili.Sve si lepo rekao i to i pričam. Jedan narod je Božiji a ostale smradove je Hristos oprao da možemo i mi u carstvo nebesko.
Zajedno cemo van biti nahebo siNema mjesta vama iz sinagoge Satanine.
Ti si ispranSve si lepo rekao i to i pričam. Jedan narod je Božiji a ostale smradove je Hristos oprao da možemo i mi u carstvo nebesko.
Po tome što ništa ne vredi da nešto moliš Svedržitelja nego moraš kroz Hrista. E sad, jeste Hristu dato sve što Otac ima ali Sin nije potreban Jevrejima, jer kome su se molili pre nego što je došao? To ti je kad si Božji narod...
Ma njima je bilo čudno, šta se sad ovaj trpa i glumi Boga? A On to nije radio, nije došao da njima krši Očev zakon, nego da za nas ispuni zakon i plati za naše grehe da bi se mi oprali. Mi... Ne Jevreji...
Elem, ima 2 puta... Ili ćeš u carstvo kroz držanje propisanih zakona sa Sinaja, ili ćeš, kao mi, iako nedostojan, kroz veru u Hrista, steći carstvo i život.
Kao onaj razbojnik...
Srbi su dobili Litij ne gundjajAli nije tako kako ti misliš. Sada su svi hrišćani Božji narod a Jevreji su taj status izgubili.
Ti si usran.Ti si ispran