Da li Hrišćani treba da podržavaju stvaranje "Velikog Izraela" i gradnju trećeg hrama?

miroslav76mat

Zainteresovan član
Poruka
183
Ovo pitanje, mislim , nije mnogo bitno za Srbiju, ali jeste za protestantski svet. Verujem da i na ovom forumu ima ljudi zainteresovanih za ovu temu sa kojima bih želeo razmeniti mišljenje na uljudan, otvoren i tolerantan način. Ako si za to, očekujem tvoj komentar. Želeo bih da se svi učesnici pridržavaju reči zapisanih u Poslovicama 27:17 :"Gvožđe se o gvožđe oštri, a čovek se oštri o čoveka." Ili kako bi Patrijarh Pavle znao reći: "Budimo ljudi iako smo Srbi".

Ovo pitanje, mislim , nije mnogo bitno za Srbiju, ali jeste za protestantski svet.
Још ближе речено, не за протестанте којекуда, него за Американце те вере.
Није баш широко познато колико су много они отишли ка фанатизму.

Уобичајено се наводе Саудијска Арабија или Авганистан као пример верског слепила, али Америка уопште не заостаје много.
Њихова слепа вера да је поновно успостављање Израела важан знак ка поновном доласку Христа је учинила да савремени Израел буде начињен после Другог светског рата.
Могли су Јевреји да желе шта год хоће све док год их није подржала велика сила, победница Другог рата. А згодно се уклопило и у коначно растурање прекоморских колонија, највише Енглеза и Француза.
Зато доста земаља Африке има границе као праве линије... које се не обазиру на терен, народе или било шта треће.

Nikako, ko to podrzava on podrzava dolazak Antihrista ali uteha je da nakon njega dolazi Sin Boziji da sudi svima po delima i nedelima, pa tako da stradanje nece dugo trajati oko 3.5 godine pod vladavinom necastivog.
Ispravi me ako grešim, ti veruješ da poslednja Danilova nedelja je pred nama? To znači da veruješ kako je izgradnja hrama neophodna za početak te nedelje i Hristov dolazak?

„Deco, poslednji je čas, i kao što ste čuli, dolazi antihrist, ali već sada su se pojavili mnogi antihristi."
Ти си изгледа упућен у материју, и знаш шта је Велики Израел и трећи храм.

Можеш ли да нам објасниш. Мени и свим осталим форумашима које не познају материју у потпуности.

Још ближе речено, не за протестанте којекуда, него за Американце те вере.
Није баш широко познато колико су много они отишли ка фанатизму.

Уобичајено се наводе Саудијска Арабија или Авганистан као пример верског слепила, али Америка уопште не заостаје много.
Њихова слепа вера да је поновно успостављање Израела важан знак ка поновном доласку Христа је учинила да савремени Израел буде начињен после Другог светског рата.
Могли су Јевреји да желе шта год хоће све док год их није подржала велика сила, победница Другог рата. А згодно се уклопило и у коначно растурање прекоморских колонија, највише Енглеза и Француза.
Зато доста земаља Африке има границе као праве линије... које се не обазиру на терен, народе или било шта треће.
Imam slično gledište, zato sam pokrenuo temu. Slažem se da u Americi preovladava takvo gledište, ali imam prijatelja ovde koji je više puta rekao da nema ništa protiv genocida nad Arapima i čvrsto veruje u izgradnju trećeg hrama i obraćenje izraela

Прочитао сам тему о Великом Израелу.

Постоје два тумачења.

У првом телу текста се говори да је Велики Израел обухвата данашњи Израел и Палестину, а у другом делу текста се говори о простору од Нила до Еуфрата.

Да ли на овој теми пишемо о подршци хришћана Великом Израелу у границама данашњег Израела и Палестине или се мисли на подршку идеји од Нила до Еуфрата, тј. даља територијална експанзија Израела?

Прочитао сам тему о Великом Израелу.

Постоје два тумачења.

У првом телу текста се говори да је Велики Израел обухвата данашњи Израел и Палестину, а у другом делу текста се говори о простору од Нила до Еуфрата.

Да ли на овој теми пишемо о подршци хришћана Великом Израелу у границама данашњег Израела и Палестине или се мисли на подршку идеји од Нила до Еуфрата, тј. даља територијална експанзија Израела?
Ovo drugo

Ja se ne radujem izgadnji buduceg hrama koji ce ustoliciti nepomjenika.
Dobro. Šta misliš o ovim stihovima: "Ne dajte da vas zavedu ni na koji način, jer dan Gospodnji neće doći dok prvo ne nastupi veliki otpad od vere, i ne pojavi se čovek bezakonja, sin propasti. On se suprotstavlja svemu što se naziva „bogom“ ili svetinjom, i postavlja se iznad toga. On će čak sesti i u Božiji hram i izdavati se za Boga... Zar ne znate da ste hram Božiji i da Duh Božiji prebiva u vama? A ako neko uništava Božiji hram, Bog će ga uništiti. Jer je Božiji hram svet, a taj hram ste vi."? Istraživao sam taj izraz "Božiji hram" i primetio da NIGDE u novom zavetu se ne koristi ze doslovni hram...

Ovo pitanje, mislim , nije mnogo bitno za Srbiju, ali jeste za protestantski svet. Verujem da i na ovom forumu ima ljudi zainteresovanih za ovu temu sa kojima bih želeo razmeniti mišljenje na uljudan, otvoren i tolerantan način. Ako si za to, očekujem tvoj komentar. Želeo bih da se svi učesnici pridržavaju reči zapisanih u Poslovicama 27:17 :"Gvožđe se o gvožđe oštri, a čovek se oštri o čoveka." Ili kako bi Patrijarh Pavle znao reći: "Budimo ljudi iako smo Srbi".
Ne. Hrišćani treba da se bore protiv Izraela, jer to su deca Balova. Svi napori hrišĉanski treba da budu usmereni na uništenje Izraela i Judaizma.

Dobro. Šta misliš o ovim stihovima: "Ne dajte da vas zavedu ni na koji način, jer dan Gospodnji neće doći dok prvo ne nastupi veliki otpad od vere, i ne pojavi se čovek bezakonja, sin propasti. On se suprotstavlja svemu što se naziva „bogom“ ili svetinjom, i postavlja se iznad toga.
Taj treci hram nece biti svetinja u pravom smislu vec gnusoba, to sam zaboravio da dodam.
A ovo podvuceno je jasno da se govori o Satani koji ce delovati kroz coveka bezakonja-Antihrista i Satanlaj dok je bio najveci andjeo se postavljao iznad Boga dok ga Bog nije svrgnuo u najdublju tamu...mislim da je tu i vise nego jasno o cemu se prica.

Zar ne znate da ste hram Božiji i da Duh Božiji prebiva u vama? A ako neko uništava Božiji hram, Bog će ga uništiti. Jer je Božiji hram svet, a taj hram ste vi."? Istraživao sam taj izraz "Božiji hram" i primetio da NIGDE u novom zavetu se ne koristi ze doslovni hram...
Boziji hram se odnosi na boravak Svetoga Duha medju vernicima i u njihovom umu, srcu, telu ..jednostavno dusi.
Ko digne ruku na vernke u kojima prebiva Duh i sam Bog opominje da nece dobro proci.

Back