Da li hrišćani svih konfesija moraju da pročitaju Bibliju i zašto?

Jevreji su obelezavali sabat
a hriscanima je zapovedjeno da se redovno sastaju
A kakve veze ima svetkovanje subote u skladu sa 4-om zapovescu sa sastajanjem bilo koga pa i hriscana...!?
Sakupljanje hriscana o kome ocito pricas jeste bilo pre svega u funkciji Bogosluzenja,u zajednickim ruckovima,organizaciski sastanci o organizacije razlicitih crkava i t.d. dok nam 4-ta Bozja zapovest nalaze svetkovanje subote po primeru Bozjeg stvaranja.

Koja ti je analogiuja sto cak i pomisljas ovo uporedjivati ?
bilo koji dan
Jevrejima 10

. 24 Razmišljajmo jedni o drugima* kako bismo se podsticali* na ljubav i dobra dela,+ 25 i ne propuštajmo svoje sastanke,+ kao što neki imaju običaj, nego hrabrimo jedni druge,+ tim više što vidimo da se približava dan.+
Ovaj tekst ima vise veze sa trenutnim stanjem cene gvozdja na svetskoj berzi nego sa zapovescu o svetkovanjem subote...

tako pise u Bibliji
kako mislis da treba reci ako se hriscani sastaju

tako je na savremenom srpskom
Piše tako kad ste vi tako napisali. Ko da je Biblija vaša igračka,
pa radite šta hoćete sa njom.

U savremenom srpskom jeziku je reč koju ste prilagodili vašim
potrebama, još uvek razumljiva i nije bilo potrebe menjati je.

Bible in Basic English (BBE):

24 And let us be moving one another at all times to love and good works; 25 Not giving up our meetings, as is the way of some, but keeping one another strong in faith; and all the more because you see the day coming near.

meetings su sastanci
Što prevodite prvo na engleski pa na srpski? Engleski je tako duhovan jezik
da reči nemam.
Adventisti prvo na nemački, pa na srpski.

Posto se prava vera temelji na Bibliji koja je Bozja rec
Ko je nije procitao i ne moze imati pravu veru.

Pravim vernicima ne moras reci da moraju da procitaju Bibliju, oni znaju da je to neophodno za veru.
I to nije pod moranje, to je stvar slobodne volje pojedinca i zelje da upozna Boga.
Razlika između vere i intelektualnog uverenja je veoma velika.
Ne postoji prava i pogrešna vera, ali postoje prava i pogrešna
uverenja.
Čitanjem Biblije ljudi mogu da steknu neka potpuno pogrešna
uverenja, pa da time naškode i sebi i drugima. Dok kada slede
veru sa kojom su i rođeni i koja je unutar njih uvek, tako nešto
ne može da se desi.

Najveći problem kada se čita Biblija je što se probudi savest, pa ljudi shvate da njihov život treba da se menja. I onda je to problem.

Tada, da bi ugušili pritisak savesti, ljudi se odriču Biblije ili se prepuste čoveku kao posredniku, jer je to lakše. Imaju osećaj da su religiozni, ali ih to ne obavezuje na posvećen život i tako su rasterećeniji.

Najveći problem kada se čita Biblija je što se probudi savest, pa ljudi shvate da njihov život treba da se menja. I onda je to problem.

Tada, da bi ugušili pritisak savesti, ljudi se odriču Biblije ili se prepuste čoveku kao posredniku, jer je to lakše. Imaju osećaj da su religiozni, ali ih to ne obavezuje na posvećen život i tako su rasterećeniji.
Možeš li malo pobliže objasniti to buđenje savesti čitanjem Biblije, gde to tačno padaju biblijski stihovi u čoveku da bi mu probudilo savest?

Možeš li malo pobliže objasniti to buđenje savesti čitanjem Biblije

Suočenje čoveka sa moralnim načelima iz Biblije, ukazuje na potrebu za reformom karaktera. Čovek se u tom pogledu uči kako da se oslanja na Boga da bi do toga došlo. Tekstovi Pisma ga stalno dalje ohrabruju i podstiču na to. Jednostavno, čovek se uči da hodi sa Bogom. To je nemoguće bez tog stalnog odnosa sa Bogom, jer čovekova priroda ga vuče na povratak njegovim "prirodnim" porivima koji su u suprotnosti sa načelima Božijeg zakona.

Otkud sad to. Zar covek nije napravljen savrsen po liku bozjem?

Izgubio ga je padom u Edenu

Zar nisu nasi prirodni porivi uskladjeni sa bozjim zakonom?

Upravo su suprotni zakonu Božijem. Pogledaj i sam malo događaje u svetu i međuljudske odnose. Da li si iz toga zaključio da je to na "sliku Božiju"?

To je po definiciji,

Jesi siguran da je to ispravna definicija? Uostalom, da li si siguran šta znači izraz "savršen" u kontekstu samog čoveka pre pada u greh?

Dakle, podvukla se greška u definiciji izraz "savršen" a onda se prave dalje greške kada se vrše implikacije zasnovane na takvom razumevanju.

Dakle, šta znači savršen, to je ono što trebaš razumeti. Da li zaista to razumeš?

Jesi siguran da je to ispravna definicija? Uostalom, da li si siguran šta znači izraz "savršen" u kontekstu samog čoveka pre pada u greh?

Dakle, podvukla se greška u definiciji izraz "savršen" a onda se prave dalje greške kada se vrše implikacije zasnovane na takvom razumevanju.

Dakle, šta znači savršen, to je ono što trebaš razumeti. Da li zaista to razumeš?
Iskusno. :D
Ali necemo tako.
Kazes imam pogresnu predstavu "savrsenog coveka". Pa izvoli uputi me da ispravim gresku.
Eto ja ne znam pa sam pogresno rezonovao.
Zeljno iskekujem pravu definiciju koja ce da objasni kako to savrseno napravljen covek moze da napravi kolosalnu gresku.

Kazes imam pogresnu predstavu "savrsenog coveka".

Da. Jer slediš nešto što smatraš 'logikom' ali ona to nije.
Pa izvoli uputi me da ispravim gresku.
Eto ja ne znam pa sam pogresno rezonovao.
Zeljno iskekujem pravu definiciju

Pre nego što to učinim, a da bismo to kvlitetnije razjasnili, evo pitao bih te kako bi ti definisao izraz "svršenstvo" vezanog za čoveka. Šta to sve podrazumeva(posebno na duhovnom planu). Šta misliš?

Back