Da li hrišćani idu u Raj ili u Carstvo Božije?

Carstvo Božje na Zemlji možemo promatrati kao predokus onoga što će nekad biti u punini. A Raj možemo promatrati kao obnovljenu realnost koja je zapisana od početka ali je grijehom privremeno sputana, prekrivena - i zato čekamo da se počela užarena rastale, i dođe do obnove vidi 2. Pt 3:12.13.

"– Старче, како треба разумети оно што каже Свето Писмо: „Царство Божије унутра је у вама „ (Лк 17, 21)?

Душо моја, када се у нама налази део радости рајске, онда је Царство Божије у нама. Насупрот томе, када имамо у себи тескобу и грижу савести, онда у себи имамо део пакла. Велика је ствар да човек. буде кадар да на овоме свету осети део рајске радости. А то није тешко постићи; али нажалост, егоизам нас спречава од те духовне величанствености.
Човек сам може свој живот да учини рајским, ако препусти да њиме управља Бог, као добри Отац. Треба да се узда у Бога и да има наду у Њега за све што предузме да учини и да Га због свега слави. Не треба да гаји тескобу. Тескоба цепа душу, паралише је. КаДа иште Царство Небеско, долази и све остало. Јеванђеље каже: „Иштите најприје Царство Божије“ (Мт 6, 33), али и „Царство небеско с напором се осваја, и подвижници га задобијају“ (Мт 11,12).
Људима је данас постало тешко у животу, јер им није довољно мало, него стално јуре за материјалним добрима. Али сви они који желе да живе правим, чистим духовним животом, пре свега треба да буду задовољни малим, Када им је живот поједностављен, без много главобоља око овога, или онога, биће ослобођени овосветског духа и остаће им времена за духовност. Иначе ће се умарати покушавајући да прате моду, изгубиће свој унутрашњи мир и стећи ће само велику тескобу.
" (св. Пајсије Светогорац, Чувајте душу).

"А тако уствари и мора да буде стога што благодат Божија треба да обитава унутра у нама, у срцу нашем, јер је Господ рекао: „Царство је Божије унутра у вама“. Под Царством Божијим, Господ је разумевао благодат Духа Светога. Ово царство Божије, дакле, сада се и налази унутра у нама, а благодат Духа Светога обасјава нас и греје и споља и, преиспуњавајући многоразличним благоухањем и ваздух који нас окружује, наслађује наша чувства наднебесним наслађењем и напаја срца наша радошћу неисказаном. Наше садашње стање јесте баш оно исто, о коме Апостол говори: „Јер, Царство Божије није јело ни пиће, него праведност и мир и радост у Духу Светом“. Наша вера састоји се „не у убедљивим речима људске мудрости него у показивању духа и силе“. Ето, у таквом се стању ви и ја сада находимо. О овоме стању Господ је наш и рекао: „Има неких међу овима што стоје овде који неће окусити смрт док не виде Сина Човечијега где долази у Царству Своме!“" (Циљ хришћанског живота св. Серафима Саровског).

Zaista ti kažem, danas ćeš biti sa mnom u raju
I gde je raj
nema ga i nikada ga nije ni bilo....vidiš da je cela priča manipulacija nekog entiteta željnog da bude Bog i po tome što raj ne možeš zaslužiti nego se daje kao milost..znači
1) nema kriterijuma nego ko se navodnom Bogu svidi
2) kad jednom uđeš moraš da se trudiš da ostaneš u milosti...znači raj oko tebe a pakao straha da ne budeš u nemilosti unutar tebe..to je pakao prerušen u raj

nema ga i nikada ga nije ni bilo....vidiš da je cela priča manipulacija nekog entiteta željnog da bude Bog i po tome što raj ne možeš zaslužiti nego se daje kao milost..znači
1) nema kriterijuma nego ko se navodnom Bogu svidi
2) kad jednom uđeš moraš da se trudiš da ostaneš u milosti...znači raj oko tebe a pakao straha da ne budeš u nemilosti unutar tebe..to je pakao prerušen u raj
Ma ne zna to niko ko ce ga u raj ili pakao.Mozes se truditi do kraja zivota i na kraju zabrljas .

Sta je sa rajem gde je gore u nebesima ili bude dole na zemlji
blazenstvo je druga stvar.Nije isto ko i raj.
ne smeju da kazu, jer bi ih neko onda pitao, a ko im je rekao da je bas na trecim nebesima, i onda bi morali da priznaju gde su to naucili, ko je to prvi rekao i u kom veku cak
a za onaj zemaljski raj iz koga sam ja adam isteran, to je posebna tema, ali spojise je

A third concept of Heaven, also called shămei hashamayim (שׁמי השׁמים or "Heaven of Heavens"), is mentioned in such passages as Genesis 28:12, Deuteronomy 10:14 and 1 Kings 8:27 as a distinctly spiritual realm containing (or being traveled by) angels and God.[4]

The ambiguity of the term shamayim in the Hebrew Bible, and the fact that it's a plural word, give "heavens" various interpretations regarding its nature, notably the ascension of the prophet Elijah.

In the non-canonical Second Book of Enoch,
  1. In the third heaven, he sees both paradise represented as the Garden of Eden which is also guarded by angels (similar to 2 Corinthians 12:2) and hell where bad men are tortured.

Poslednja izmena:
Па "са Мном" је... Пажљивије читај
Знам човека у Христу који пре четрнаест година (или у телу не знам; или осми тела, не знам: Бог зна) би однесен до трећег неба.

. А потом ми живи који смо остали, заједно с њима бићемо узети у облаке на сусрет Господу на небо, и тако ћемо свагда с Господом бити.

Sta je nego raj

Знам човека у Христу који пре четрнаест година (или у телу не знам; или осми тела, не знам: Бог зна) би однесен до трећег неба.

. А потом ми живи који смо остали, заједно с њима бићемо узети у облаке на сусрет Господу на небо, и тако ћемо свагда с Господом бити.

Sta je nego raj
Рај је доње небо... Три нивоа је испод Царства Божијег које је почетак врха (имају још три степена у њему где су тријаде анђела начичкане и славе Бога помагајући људима)... Некада су били целина, док Адам није избачен, а рај подигнут са земље на небо...

Бог кад се родио, спустио је поново рај на земљу (тачније уздигао земљу са рајем на небо), али директно у верне људе, а не ко пре на све у комплету

Рај је на земљи пре пада био, а сад унутар човека, у срцу Хришћана...

Опет ће бити рај н аземљи, али без грешника и шансе да се погреши ко пре, јер ће све потенцијалне и непокајани душе људске и демонске, бити заувек закључане у паклу...ту им је место, да не прљају рај и друге људе својом духом и умом ко сад ...

до трећег неба.
Треће небо је Царство на трећем, тј. Врховном нивоу... Налази се иза "Завесе"...ту је Трон Христов, и ту су серафими, херувими и престоли, са Богородицом, Крститељем и још 100тинак највећих Православних светитеља, попут Златоуста, Паламе и Светог Саве... Серафима Саровског, свете Петке, Николаја...

Имаш у житију светог Андреја јуродивог, па читај о Хијерархији Царства, и која је количина славе и благодати на сваком нивоу од постојећа три..

a ja znam covek zove se @bas kao koji je tako bio odnesen u ameriku, u telu ili van tela, ne znam, da nije sanjao.
Имаш у житију светог Андреја јуродивог, па читај о Хијерархији Царства, и која је количина славе и благодати на сваком нивоу од постојећа три..
plagijat ovoga iznad, iliti sprdacina, da se krade od ove 2. korincanima, a odakle u njoj? pazi zna on coveka, a ne zna jel u telu ili van - ruganje bre, eto sta je to
Опет ће бити рај н аземљи, али без грешника и шансе да се погреши ко пре, јер ће све потенцијалне и непокајани душе људске и демонске, бити заувек закључане у паклу...ту им је место, да не прљају рај и друге људе својом духом и умом ко сад ...
a nece da izgore u ognjenom jezeru? sta si ti anti-arijana? pa jel nam malo 1 ona? pa vas da nema, neko bi vas izmislio

Poslednja izmena:

Back