dekart
Zainteresovan član
- Poruka
- 163
kod vaseg potencijalnog partnera?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
PLESsitnihDEMONA:Pa uglavnom da. Nije mi nesto bitno,ako je samo nabadanje u pitanju.Cak razvrstavam i regionalno po Srbiji. I sto se regija tice,sumadinke su najpozeljnije.
Sve se sada toliko globalizuje da vera i nacija polako gube svaki smisao. Imam druga cija je riba muslimanka i imao je odredjenih problema kuci zbog toga.Naravno ne nekih krupnih problema,ali opet...a on se inace ceo zivot prosseravao sa nacionalizmom i onda nadje muslimanku za ribu,hehehehe.Tako to ide.
Tommy_V:ma sve je to nebitno - ja uvek trazim da mi dostavi uverenje iz poreske uprave da je izmirila sve obaveze prema drzavi pa onda od mupa da nije osudjivana i da se ne trenutno ne nalazi pod istragom.
Tuzni_patak:PLESsitnihDEMONA:Pa uglavnom da. Nije mi nesto bitno,ako je samo nabadanje u pitanju.Cak razvrstavam i regionalno po Srbiji. I sto se regija tice,sumadinke su najpozeljnije.
Sve se sada toliko globalizuje da vera i nacija polako gube svaki smisao. Imam druga cija je riba muslimanka i imao je odredjenih problema kuci zbog toga.Naravno ne nekih krupnih problema,ali opet...a on se inace ceo zivot prosseravao sa nacionalizmom i onda nadje muslimanku za ribu,hehehehe.Tako to ide.
Ako je ovo pitanje postavljeno u smislu da postoje isključivanja i ograde od odredjenih mentaliteta i rasa, onda je po definiciji šovinizam...
A opet , ako je u pitanju samo unutrašnji vaš afinitet prema potencijalnom partneru , onda to nema veze sa ideološkim i nedemokratskim definicijama ponašanja.
I odgovor....
Da gledam , mentalno mi stereotipno odgovaraju partnerke iz odredjenih krajeva srbije, i na iskustvu se zna pokazati , da ako su više zavisne od stereotipa onda pitanje odakle si ima mnogo više smisla , kao i vera.
Mislim da su sve osobe koje razdvajaju osobe za seks od osoba sa kojima bi nešto više , jako opasne....
Makijavelizam, ......
anakin:mda...a u Srbiji sve vrvi od crnkinja, japanaca i indijanaca...
to se tice vere, to je zanimljivo...ja sam ateista...i recimo da bi mi smetalo da budem sa nekim ko ide u crkvu jednom nedeljno, misli da su svi ljudi gresni, veruje u cuda i tome slicno...
ako je to necija porodicna tradicija, dakle, ako je covek umereni vernik, ok..postujem...ali ne bi dala da neko okusava da me preobrati...
tad postajem militantni ateista...![]()
tu tom slucaju, ne vidim neku razliku u tome da li je covek srbin pravoslavac, katolik ili musliman...
ja imam svoj stav o religiji i svejedno mi je koje je vere covek, dok me ostavlja na miru da mislim sta hocu...
zapravo, primetila sam da ljudi koji su potpuno u religiji (sto je jako moderno sad kod nas) nisu narocito spremni da prihvate da je neko ateista...
mislim, treba se zapitati i da li ce neko da prihvati i moje stavove...na samo ja necije...
druge rase...da...svidjaju mi se...prvo fizicki...japanci su mi lepi...indijanci najlepsi..
dakle, cista estetika...![]()
dekart:kod vaseg potencijalnog partnera?
Moderno je da se ljudi deklarishu kao vernici, ali ti uglavnom veru shvataju vrlo sebichno, kao nesto sto se konzumira da bi njima i samo njima bilo bolje (na ovom i onom svetu). Platice x eura nekog popa da im osveti temelje ali kada im pridje prosjak oterace ga u...anakin:zapravo, primetila sam da ljudi koji su potpuno u religiji (sto je jako moderno sad kod nas) nisu narocito spremni da prihvate da je neko ateista...
mislim, treba se zapitati i da li ce neko da prihvati i moje stavove...na samo ja necije...
Hellen:За избор партнера...не...
Али за избор БРАЧНОГ партнера...мислим да би ипак требало добро размислити и о томе. Последњи ратови су нас још како уверили у то.![]()
За мешани брак потребно је дупло више толеранције, разумевања, уступака, сукобљавања са породицом, обичајима, традицијом...затим прихватање евентуалне двојезичности, питања око вере, верских обичаја, васпитања деце...
У неким другим деловима света ово је можда потпуно неважно, али на Балкану... :?
nalliMcM:Za brak - da, za seks - ne. Čak bih voleo da probam sa melezkinjom ili nekom ne toliko ortodoksnom crnkinjom... Naravno tu su i azijatkinje, mmmm![]()