- Poruka
- 98.998
Obzirom da su obe religije bazirane na patrijarhatu, kako je, i da li je uopšte moguće da feminstkinje to prihvataju?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
zato rehoh hriščanstvo i islam, organizovana religija sa svojim kanonima (zakonima)Bogu su svi jednaki, ne beše li tako?
Crkva i verovanje nisu sinonimi.
Zato što oni veruju da je sveti duh kroz naslednike crkve prenosio učenje i podešavao ih za modernije vreme (kako se menjalo) i zovu ih sveti oci. I onda navodno se ništa nije promenilo od poruke, samo je adaptirana za moderno doba.Organizovana religija je nametanje i onoga šta Isus nije rekao. Sve se to posle nakalemilo, kako je kome odgovaralo.

Ali ono što piše (preporučuje-naređuje) u bibliji je baš ono protiv čega se žustro bore.Pa veruju u Boga i feministkinje, većina ih je krštena, znači pripadaju hrišćanima npr.
Pretpostavljam da se odnosi na pokornost suprugu, krotkost.. Sto se ne uklapa u ideologiju jake, samostalne zene.Čega tačno?
Cela biblija je takva. Stari zavet je strahota za žene, a ni novi nije baš "cvećka".Čega tačno?
Pa preporučuje se-naređuje i ne kradi, ne ubij...Ali ono što piše (preporučuje-naređuje) u bibliji je baš ono protiv čega se žustro bore.
Stari zavet je bio strahota za sve.Stari zavet je strahota za žene
Osim toga što su to pisali ljudi ( ne Isus ), patnja je bila namenjena i muškarcima i ženama.Kreni samo od toga kako je navodno žena kriva što su izbačeni iz raja i kako je Bog kaznio da se uvek pati.
Jošua, prozvan Isus od Grka, a mi bi ga zvali Spasoje da se nešto pitamo, nije postojao ni kao misao u Starom Zavetu.Osim toga što su to pisali ljudi ( ne Isus ), patnja je bila namenjena i muškarcima i ženama.
Ne. Meni je ceo narativ bezveze i providno napravljen da kontroliše populaciju. Ne čudi da je to radilo stotinama godina na neuke i na one koji nisu zapitkivali, ali čim su se malo počešali iza uva počeo je problem. I na istoku i na zapadu su stvorene razne varijante tog "univerzalnog" učenja. Međusobno su se više mrzeli nego što je bilo ljubavi i razumevanja (koje navodno Isus propoveda). Uostalom, svih 12 apostola koje je Isus navodno poslao da šire njegovu reč kroz svet su imali dramatično različite predstave "šta im je Isus rekao". *Da li veruješ u to?
Takođe.Ne. Meni je ceo narativ bezveze i providno napravljen da kontroliše populaciju. Ne čudi da je to radilo stotinama godina na neuke i na one koji nisu zapitkivali, ali čim su se malo počešali iza uva počeo je problem.
Slažem se.Moderan obrazovan svet jednostavno ima problem da sažvaće tu priču a da mu ne pripadne muka.
to ce im abdull najbolje objasniti u 3 okaObzirom da su obe religije bazirane na patrijarhatu, kako je, i da li je uopšte moguće da feminstkinje to prihvataju?
Po meni nema teorije da budeš prava feministkinja i da budeš hrišćanka ili muslimanka. To jednostavno ne ide jedno sa drugim, ali koliko čitam, ima i takvihTakođe.
Slažem se.
I dođosmo do toga da tema nema nikakve veze sa feminizmom i feminističkim pogledom na religiju.
Već sa zatucanošću.
Po meni, ti ne znaš da li sam feministkinja ili vernik. Ili nijedno od ta dva.Po meni nema teorije da budeš prava feministkinja i da budeš hrišćanka ili muslimanka. To jednostavno ne ide jedno sa drugim, ali koliko čitam, ima i takvih
Meni je ceo narativ bezveze i providno napravljen da kontroliše populaciju.
Te reči nemaju veze sa feminizmom. U pitanju je mržnja i strah.Međusobno su se više mrzeli nego što je bilo ljubavi i razumevanja (koje navodno Isus propoveda).
Ovo nije bilo upućeno direktno tebi nego deklarisanim feministkinjama. Citirao sam te samo da se nadovežem na razgovoro meni, ti ne znaš da li sam feministkinja ili vernik. Ili nijedno od ta dva.