Da li EU treba da zaustavi rat...

Da vidimo, šta na to kažu u nekim jevropskije' prestolnicama

Paris:
Oh là là, arrêtez la guerre ! Mmm, ce café est tellement délicieux !
Ce manteau est-il de marque Dior ou Yves Saint Laurent ?

Beležimo, Pariz, an poan da se rat zaustavi.

1775765652456.png

Bruxelles/Brussel:
Nemam ti ja poj'ma, jarane. Mene babo posl'o ovdije da škole izučim i rek'o "Samira, akol' samo čujem da si se u tom Bris'lu sa kojim čedom spanđala, nemoj mi se kući vraćat. Jesil' čula." I ja ga poslušala, eto, nisam se ni s jednim čedom spanđala, nego s ovim Han'fom iz Jeg'pta, s ovim što me u ovaj čador celu omota, pa ne mogu, bo'na ni u javnu ćenifu uć' a da umene ne zviri sva raja... A onaj čedo iz Doboja, onaj što mu je babo onaj bizminsmen Turš'ja što ga zovu, ih kako me taj samo gled'o kad bio ovd'je s onijem njegovim, vis'kim, iz Čipulj'ća. Ja tad još bila djevojka i ja tad zamalo s njim... a Allahu šućhur, te ga ovaj iz Čipulj'ća ud'ri prekoglave i reče "Miloše, jel smo rekli, nema druženja sa ženama dok smo u inostranstvu, samo nas dvojica", inače bi to mene zaskočilo, ih, izoči mu se vid'lo da je pič'tne gladan. Pa bi posle mene babo utop stav'jo.

Uh, bre, šta ovde da pišemo? Pa ajd, nategnuto, al pola poena.

1775765912846.png

I na kraju, natürlich, die wirkliche Hauptstadt Europas, Berlin:
Domuz döner yiyeceğiz, savaşı umursamıyoruz.

Hmm, da, to bi otprilike bilo da su i one protiv rata. Samo, nisam znao da postoji i doner od svinjetine

1775765750271.png

I tako je stara Jevropa glasala - 2.5 glasa da se rat zaustavi.
P.S, ako babo iz Zen'ce odobri, more bit i 3 cijela. Poena.

... ili da pomogne da se ubrza kraj?

Cinjenica je da Ameriku boli gooza oko rata u Iranu jer ima sopstvene resurse i nece imati vece poremecaje trzista i moze ovako godinama kao i Rusi u Ukrajini.

Sa druge strane EU ozbiljno oseca rat na svojoj kozi i pocetak inflacije koja moze da ode u nebesa a na stranu sto iz iskustva proslosti znamo da i kad se situacija normaliizuje cene se nikad ne vracaju na prethodni nivo.

Da li treba da zaustave Trampa sobzirom da je EU u ozbiljnoj ekonomskoj opasnosti ili da mu pomognu da se ratna kriza sto pre zavrsi?

Uostalom, to i nije njihov rat.

Na koji nacin treca strana, ujedno i slabija strana, moze da zaustavi neki rat?
Rat koji vode najmocniji.
Najmocniji od kojih i sami zavise.

Izrael je ovde za najveci...prezir, recimo.
Pobude Izraela su nehumane i krajnje sebicne.

Uostalom, to i nije njihov rat.

Na koji nacin treca strana, ujedno i slabija strana, moze da zaustavi neki rat?
Rat koji vode najmocniji.
Najmocniji od kojih i sami zavise.

Izrael je ovde za najveci...prezir, recimo.
Pobude Izraela su nehumane i krajnje sebicne.
Da ne skrećemo sa teme, našao sam citat koji sam ti odavno obećao, evo šta zapadna istoriografija misli o srpskom oslanjanju na Evropu u XIX veku: američki istoričari konstatuju da je upravo to uzrok današnjeg siromaštva Srbije:

5D083779-8A80-47DB-B04C-1643E9451841.jpeg

Da ne skrećemo sa teme, našao sam citat koji sam ti odavno obećao, evo šta zapadna istoriografija misli o srpskom oslanjanju na Evropu u XIX veku: američki istoričari konstatuju da je upravo to uzrok današnjeg siromaštva Srbije:

Pogledajte prilog 1884392

Sporili smo se oko praseceg rata, mora biti da mi se svideo naziv...elem, dragi kolega, mi smo dobili taj Carinski rat i to uz podrsku tebi dragih Bugara:lol:.

Posteno govoreci, bas sam to pitanje imala na faksu, Carinski rat se nikada ne bi ni desio da se Srbija nije pocela opasno priblizavati Rusiji nesvesna sopstvenog okruzenja i svoje uloge u tom okruzenju, kao mlada, nepismena i ruralna drzava koja je taman prilepila teritoriju i dobila uvazavanje kao drzava.

Sporili smo se oko praseceg rata, mora biti da mi se svideo naziv...elem, dragi kolega, mi smo dobili taj Carinski rat i to uz podrsku tebi dragih Bugara:lol:.

Posteno govoreci, bas sam to pitanje imala na faksu, Carinski rat se nikada ne bi ni desio da se Srbija nije pocela opasno priblizavati Rusiji nesvesna sopstvenog okruzenja i svoje uloge u tom okruzenju, kao mlada, nepismena i ruralna drzava koja je taman prilepila teritoriju i dobila uvazavanje kao drzava.
Paušalno, inače Bugarska je još tada, sve uz potpisan sporazum o savezu sa Srbijom sa Austrougarskom pregovarala o podeli Srbije.

II deo: ostaviti se spinovanja, carinski rat je počeo kad je Srbija najzad krenula da se oslobađa kolonijalne zavisnosti od zaostale K und k - za super napredne Habzburge se tada u evropskoj štampi koristio naziv ‘Ruritanija’.

Da je EU bila pametna uložila bi sve napore da ne dodje do tog rata ali prokletija vlada i gladne goozice koji žive od jada i čemera

Koliko je naroda izginulo Bogu plakati
Borba, što za za regionalnu, što za svetsku dominaciju ne može da prođe bez žrtava. Inače oko ovoga sada (napad na Iran) je poginulo daleko manne ljudi nego u Gazi. A EU tek ima da se puši, sledi im plaćanje i u dolarima i u juanima.

Back