da li dom stvarno vidite

dzordzV76:
kao nešto naj lepše i naj toplije, i koliko se dajete da tako i bude, ili to očekujete i od partnera?

da, volim svoj dom, vuce me da se vratim kuci, oduvek (ma sta i ma gde mi bio dom, i ma kakav - a bio je, bogami, i svakakav :) ), i dajem mnogo od sebe da tako i bude (i meni i drugima), ali ne mogu bas reci da to ocekujem i od drugih... mislim da je to stvar necije intimne percepcije :). moji ukucani ovaj dom ZAISTA smatraju svojim domom, u pozitivnom smislu, ali ne mislim da samo moji napori i dobra volja uticu na tu vrstu osecanja. no, ne mogu jasno da odredim sta jos sve utice na to.

ja po prirodi nisam osoba koja moze "dugo u mestu", volim da lutam i ne mogu bez toga da zivim - ali jako volim i da se vratim kuci, i da budem tu, sama ili ne. poznajem vrlo mnogo ljudi svih boja i oblika :) koje kuca nimalo "ne vuce", bez obzira na medjuljudske odnose, obaveze, bilo sta; nisam nikad uspela da shvatim kako bilo ko, kao covek, moze da radi satima potpuno marginalne stvari, ili - jednostavno - nista, a prosto je ocigledno da samo odlaze povratak kuci, sta god da ga ceka.... bog zna :).

poz :).

dzordzV76:
kao nešto naj lepše i naj toplije,

da, i kao najiskrenije, gde smo najautentičniji, to je najvrednija kracija našeg bezbednog mesta... podrazumeva se da to očekujem od onoga sa kime živim, ako toga nema, tu nema jednog doma... to će reći: ..."možeš da kupiš kuću, ali ne i dom, možeš da kupiš pstelju, ali ne i san"...

Back