Da li dijaspori treba ukinuti pravo glasa?

Ne moram ni jednu ako mi nije po volji. To nosi posledice ali ne postoji sredstvo kojim me se moze naterati.
Pisledice iskljucivo u vidu poreskih kazni za nekretnine.
Ajde pametnjaovicu probaj ponovo...

Pitanje je jednostavno, navedi obavezu koju ne moras da postujes a Srbin iz Srbije mora?

..inace poreske kazne su za sve iste, i za one sto zive i ne zive u Srb, pa i za one sto nisu Srbi a imaju nekretine

Ti možeš do sutra tako da karikiras… ako di državljanin, imas sva prava i obaveze prema toj državi, ma kakve god one bile.

i nisu svi emigranti u istim kosu, mnogi od njih žive u inostranstvu ali imaju i dalje ekonomske interese u Srbiji.

i trece, ti kad udes u Srb sa recimo Tajlanddkim pasošem, ne smatraš se strancem u Srb, i dalje svaki prekrsaj koji napraviš sudiće ti se kao Srpskom državljaninu… prema tome i te kako te se tiče šta se dešava i da imas pravo da to promenis/glasas
Ne moras da udjes. Niko te ne tera.
Tvoja volja.
A pistovanje zakona u zemlji u kojoj se nalazis i opsti aksiom.

a ti bi malo passive-aggressive pristup?
Sad se vec etiketiramo, a ne poznajemo se. Isplatio ti se taj fakultet na budzetu 👌
O ne.
Ni slucajno.
Samo cenim da treba argumentovati tvrdnje.

Kazes nekretnine. OK, to sam je prvi pomenuo.

Sta jos?

A komunikacija... pa vidi... nikoga ne vredjam. A upravo na Pinku je praksa da se sagovornik ispljuje i omalovazi.
Da li bas ti to radis?

Mani se nekretnina. Pa prvi sam ih ja pomenuo....

Koje jos obaveze imas?

Molim te reci.
Koliko ti decko godina imas, ili si glup da me izvines, ili se pravis glup, ili odavno ne zivis u Srb pa ne razumes rec obaveza.

Obaveza nije iskljucivo vezana za materijalna dobra, placanja ili slicno.
Duzan si (obaveza ti je) da postujes ustavni poredak i svu pratecu zakonsku regulativu. Samim time, dok si drzavljanin iste zemlje, u tvoj licnom interesu ti je da ucestvujes u donosenju istih.

O ne.
Ni slucajno.
Samo cenim da treba argumentovati tvrdnje.

Kazes nekretnine. OK, to sam je prvi pomenuo.

Sta jos?

A komunikacija... pa vidi... nikoga ne vredjam. A upravo na Pinku je praksa da se sagovornik ispljuje i omalovazi.
Da li bas ti to radis?
Cega si ti to oslobodjen, nikako da cujem?
Sve sto Srbin iz Srbije mora, moras i ti.
Cak i u rat ako zovu, i ti ces morati svoje dupe sa Tajlanda da pomeris i javis se u zavicaj.

Koliko ti decko godina imas, ili si glup da me izvines, ili se pravis glup, ili odavno ne zivis u Srb pa ne razumes rec obaveza.

Duzan si (obaveza ti je) da postujes ustavni poredak i svu pratecu zakonsku regulativu. Samim time, dok si drzavljanin iste zemlje, u tvoj licnom interesu ti je da ucestvujes u donosenju istih.
Mani se Pink vredjanja....mada to "decko" prija.
Reci, koju jos obavezu ja imam????

Hajde, budi konkreran? Reci.

Dovoljno godina da za vojsku nisam interesantan.
Nisi rekao koje su to obaveze?
Rat?
Bio dva puta.
Postovanje i obaveze nisu isto.
Postujem sve ali jedina obaveza mi je placanje poreza na nekretnine.
Sta jos?

Dovoljno godina da za vojsku nisam interesantan.
Nisi rekao koje su to obaveze?
Rat?
Bio dva puta.
Postovanje i obaveze nisu isto.
Postujem sve ali jedina obaveza mi je placanje poreza na nekretnine.
Sta jos?
Znaci ipak si ono prvo...
Ovde nisi postavio temu da li ti treba da glasas, nego ljudi koji zive u inostranstvu..tako da nas druge bas i nije briga da li si ti za vojsku zainteresovan ili ne.

Rat, penzija, podizanje porodice, glasanje, politicko ucestvovanje, sva prava i obaveze gradjana Srbije - sve pise u ustavu Srbije.
Procitaj pa se vrati na temu, jer nesto propustas...

Ne moram.
Prvo nisam iskljucivo drzavljanin Srbije.
Drugo , Mator sam
Trece, bio vec dva puta u ratovima
Cetvrto, kako u slucaju rata doci kada je sve zatvoreno.

Nego... koje je tvoje vojno iskustvo kada si takav "ekspert"?
E pa vidis, to sto imas vise drzavljanstva, te ne oslaobadja obaveza istih u obe ili koliko god zemaalja..zove Srbija u rat, moras bato u rat. Tako da...
Drugo, to sto si ti mator., sta da ti radim,,.opet ne pricamo ovde o tebi, nego o ljudima koji ne zive u Srb
Trece, koga pa to briga, i kakve veze ima sa temom.
Cetvrto, duzan si ambasadi u svojoj zemlji stanovanja da se javis

Expert, ja sam svojih 12 meseci zakonski odredjenih odsluzio, i sta god je trazeno od mene. Iako ne zivim u Srb, i dalje dobijam (sad vise ne, jer je cal drzava u rasulu) pozive za rezervni sastav da se javim. Pa stoga, ako misle da treba da budem u rezervnom sastavu i branim zemlju, zasto bi se osecao moralno nepodoban da glasam na izborima?

Znaci ipak si ono prvo...
Ovde nisi postavio temu da li ti treba da glasas, nego ljudi koji zive u inostranstvu..tako da nas druge bas i nije briga da li si ti za vojsku zainteresovan ili ne.

Rat, penzija, podizanje porodice, glasanje, politicko ucestvovanje, sva prava i obaveze gradjana Srbije - sve pise u ustavu Srbije.
Procitaj pa se vrati na temu, jer nesto propustas...
Cekaj.
Koliko puta si ti bio u ratu?
Hajde molim te kazi.
I molim te, RECI KONACNO, koja je obaveza bilo koga ko zivi van Srbije prema maticnoj drzavi????

Ustav?
Sta kaze ustav?
Da ti pomognem... Nista

E pa vidis, to sto imas vise drzavljanstva, te ne oslaobadja obaveza istih u obe ili koliko god zemaalja..zove Srbija u rat, moras bato u rat. Tako da...
Drugo, to sto si ti mator., sta da ti radim,,.opet ne pricamo ovde o tebi, nego o ljudima koji ne zive u Srb
U koliko si ratova bio? Hajde reci. Molim te.

A za tvoju informaciju, dvojno drzavljanstvo oslobadja od vojne obaveze.
Proveri.
To za Ambasadu.... duzan si i da cuvas fiskalni racun iz MAXIja.....a u mojoj "zemlji stanovanja" nema ambasade, ni konzulata Srbije.

Expert, ja sam svojih 12 meseci zakonski odredjenih odsluzio, i sta god je trazeno od mene. Iako ne zivim u Srb, i dalje dobijam (sad vise ne, jer je cal drzava u rasulu) pozive za rezervni sastav da se javim. Pa stoga, ako misle da treba da budem u rezervnom sastavu i branim zemlju, zasto bi se osecao moralno nepodoban da glasam na izborima?
Sinko,

U koliko si ti ratova bio?

Cekaj.
Koliko puta si ti bio u ratu?
Hajde molim te kazi.
I molim te, RECI KONACNO, koja je obaveza bilo koga ko zivi van Srbije prema maticnoj drzavi????

Ustav?
Sta kaze ustav?
Da ti pomognem... Nista
Cekaj..jel tebi starost pomutila pamet?

Ja u ratu nisam bio, sluzio sam u mirnodobskim uslovima, i kakve to ima veze sa temom? Ali ako izbije rat, i ti i ja i svi vojno sposobni su zakonom obavezni da se jave/prijave svojoj ambasadi.

Opet se frljamo oko reci obaveza...obaveza tvoja (ili neobaveza) , a i privilegija je identicna ko i onog sto zivi u Srb. Znaci morao si zakonom da sluzis vojni rok, imas pravo na starosnu penziju posle 67 godine, krivicni zakoni za sve sto postupke ucinjene u Srb su identicni za tebe i onog sto zivi u Srb, zastita prava, nasledni zakon, sloboda veroispovesti, zabrana izazivanja rasne i druge mrznje...itd..sve sto ti mozes, moze i Srb iz Srbije, ili sve sto ti neces, ne mora ni Srb iz Srbije

Nema obaveza ili privilegije koje se razlikuju za tebe ili bilo kog drugog drzavljanina Srbije. Ti ne moras nista, da ne placas porez, ali isto tako to moze is Srb iz Srbije...na identican nacin ne mora..i ako oboje prekrse zakon, iste zakonske posledica vaze za sve

U koliko si ratova bio? Hajde reci. Molim te.

A za tvoju informaciju, dvojno drzavljanstvo oslobadja od vojne obaveze.
Proveri.
To za Ambasadu.... duzan si i da cuvas fiskalni racun iz MAXIja.....a u mojoj "zemlji stanovanja" nema ambasade, ni konzulata Srbije.
A ti si neki specijalan slucaj koji ima dvojno drzavljansvo? Ajde ne lupaj majke ti. Ako drzave kojih imas drzavljanstvo imaju odredjene obavezne vojne obaveze, moras obe da ispostujes. To je jedan veliki problem dual citizenships, i cesto se u nekim zemljama ljudi odricu jednog da ne bi imali pravne probleme.

To sto nema u tvojoj zemlji ambasade, postoji ambasada u nekoj susednoj vecoj zemlji koja je zaduzena za tvoju vukojebinu, pa ides tamo za konzularne poslove.

Cekaj..jel tebi starost pomutila pamet?

Ja u ratu nisam bio, sluzio sam u mirnodobskim uslovima, i kakve to ima veze sa temom? Ali ako izbije rat, i ti i ja i svi vojno sposobni su zakonom obavezni da se jave/prijave svojoj ambasadi.

Opet se frljamo oko reci obaveza...obaveza tvoja (ili neobaveza) , a i privilegija je identicna ko i onog sto zivi u Srb. Znaci morao si zakonom da sluzis vojni rok, imas pravo na starosnu penziju posle 67 godine, krivicni zakoni za sve sto postupke ucinjene u Srb su identicni za tebe i onog sto zivi u Srb, zastita prava, nasledni zakon, sloboda veroispovesti, zabrana izazivanja rasne i druge mrznje...itd..sve sto ti mozes, moze i Srb iz Srbije, ili sve sto ti neces, ne mora ni Srb iz Srbije

Nema obaveza ili privilegije koje se razlikuju za tebe ili bilo kog drugog drzavljanina Srbije. Ti ne moras nista, da ne placas porez, ali isto tako to moze is Srb iz Srbije...na identican nacin ne mora..i ako oboje prekrse zakon, iste zakonske posledica vaze za sve
Ti pomines rat.
Ne ja.
Odluci.
Cistio govna po parku i bio u rovu.... nije isto.
1. Dvojni drzavljani nisu vojni obveznici ali imaju pravo glasa.
2. Obaveze... pa reci nesto konkretno. Izjasni se. Rat ti je "mnogo tanka" tema. Kakve sad veze imaju veroispivest, nasledje.... sa temom????
Nasledice tvoji i ako si vkasnik bilo cefa i na Madagaskaru.

Reci konkretno... OBAVEZA JE..... samo nemoj neki lokalni folklor koji u praksi ne postoji.
Mani se opstih mesta.
Kazi sta bilo koga obavezuje sem poreza na nekretnine?
A da priviligeja nema, to je tacno.
Porez placam tamo gde zivim a ne i tamo (naglasavam "i") odakle sam i za koga sam, za razliku od tebe, i ratovao. Bez pardona.

Back