Да ли девојке бирају погрешне?

Muskarac ne odabira, uvek je bilo i pricalo se dame biraju.
Svi biraju.Pitanje je odnosa tržišne vrednosti. :)
screenshot_2023-03-12-12-42-13-209_com-netease-heatup-jpg.1309051
 
Obicno se radi teorija zavere, tj namerno se formira u jednom drustvu nefunkcionalni model upoznavanja, nefunkcionalni model muvanja i neodrzivi modeli kreiranja veze..

Ako se tako postavi ovih tri drustvenih modela, moguce je dobijati veze koje ne mogu da opstanu duze jer su zasnovane na nekim kriterijumima koji ne mogu dugo da opstanu , narocito kad dodju deca..

Npr ubacis crvica zeni da zeli dominaciju , samim tim infantilnog muskarca ali alficu, onda dobijas totalno nepodobnog supruga kad su deca tu.....pa tada i puca brak.

Ali da ne bi tupili , pogledamo samo stopu razvoda i onda je jasno da su zene birale pogresne muskarce....bez obzira sta su birale ili sta su htele, rezultat je ocigledno posledica pogresnog izbora...jer je ogroman broj razvoda, i brakova kracih od 10 godina...
 
Svi biraju.Pitanje je odnosa tržišne vrednosti. :)
To vazi kod klinaca, ali uzmimo da vazi i kod ostalih...
Pre ili kasnije, ako se pusti spontano , trzisnu vrednost ce povecati oni koji daju pozitivne rezultate, tj postoji pozitivna povratna sprega za uspeh, otud ono malboro kesh i kolica su za muza sigurica....

Medjutim, trzisne vrednosti su za vezu , ne za brak....postoji doduse trzisna vrednost i za kres.....ajd da uzmemo da postoji i za brak....ocigledno nesto u pravnom sistemu ne funkcionise dobro jer je nesimetricnost pravnog sistema ono sto razara brak koji je ekonomska kategorija...

Da je bolje balansiran porodicni zakon ili zakon o braku ako postoji , bili bi stabilniji brakovi....

U prevodu ako budu dobijali novac one zene koje radjaju 5 i penziju, to ce povecati traznju za takvim zenama, pa i berzantsku vrednost...ili ako povoljnost imaju invalidi , njima raste berzantska vrednost, sto se i desava, samo se pravimo slepi.....
Ili hipoteticki ako se favorizuje i pomaze muskarac sa jednim jajetom, berzantska vrednost muskaraca sa jednim jajetom ce porasti..

Zene vole oficire......
 
I muškarci pogrešno odaberu,ne samo žene. Malo pretenciozno.
Ti što može da se bira znači da se ima i sloboda pogrešnog izbora. Što se tiče žena, mislim da je u pitanju to da im se u različitim godinama sviđaju bitno drugačiji muškarci, u ranim dvadesetim ili i pre (kad već počne da se bira partner, kad prođe ona faza “ko prvi priđe ili šta prvo vidim” ih privlači jedna vrsta muškaraca, posle toga drugačiji.

Žensko mišljenje?
 
Devojke same biraju momke i trpe loše ponašanje u vezi, braku. Ako one hoće da tako loše žive sa nekim nek žive. Fini momci su glupi, smotani, nesposobni da imaju velike pare, mekani i ko zna koje jos etikete imaju samo da devojke imaju izgovor da ih otkače.
Sloboda izbora važi za sve.
 
Lično smatram da je bolje bilo dok su roditelji dogovarali brakove.
Наравно да је било боље, проверавали су из какве је фамилије младожења/невеста, да ли је неко био душевно болестан или нешто слично, да ли је у фамилији било лопова или превараната и слично.
 
"Девојке бирају фрајере. Фрајер долази од речи фрај, што у преводу значи слободњак. А њена фантазија је да ће он њу толико да воли да ће да се претвори у породичног мушкарца. У пракси се то не дешава. Ти мушкарци су често емотивно незрели, али су јако добро за забаваљање. Јако су пријатни за дружење, духовити и шармантни, али су крајње неподобни за озбиљну везу", истакао је он.

Занимљиво је да, управо због тога, негде око 80 одсто жена међусобно конкурише за 20 одсто мушкараца и ту је проблем. Такође, психотерапеут се осврнуо и на још један проблем који е у нашем друштву присутан уназад пар деценија, а реч је о породицу.
"frajer" na nemackom znaci "korisnik usluga prostititki" :lol:
 
a koja ce budala sa 25 godina starosti traziti partnera za porodicu i brak.
I muski i zenski traze provod, zabavu, dosta poznanstva. U te godine se traze duge noge, lepa guza i sise a porodicna umeca ostavljaju se za poslem 30.

Цениш да то може? Да 15 година јуриш искључиво за месом, а да онда одједном промениш критеријуме и постанеш "будала"?
 
негде око 80 одсто жена међусобно конкурише за 20 одсто мушкараца и ту је проблем.

Није неки проблем, у ствари. Жене бирају оног ко им се допада, и ко смо ти и ја да им кажемо 'е, не, чекај, види, боље овог који ти се НЕ допада'.
 
Evo situacije, gledam klinci tj osobe od 20 godina gledaju neki film u kome se radi o tome da karakter iz igrice sretne osobu koja igra igricu kao lik u igrici...tj NPC karakter, generisani likovi iz pozadine sretne playera....u igrici , i nastupa borba , fizicka , unutar igrice, to se desava u filmu...

E sad zaplet....vidim suze i navijanje od strane gledalaca dok gledaju taj film..
Znaci film govori o igrici i karakteru u igrici , ne o zivim ljudima, i emotivno je angazovana publika....

Zatim gledam kako gledaju horor, gde film govori o ljudima koji se ubijaju medjusobno i ne vidim nikakav emotivni angazman...

A na kraju gledam u realu kako prave kompromise u vezama i imaju neka nebulozna objasnjenja za ponasanje ili za funkconisanje svog tela ili sta vec...
I sve ide ka mad max buducnosti....

I kako onda da ne prave pogresne izbore..
Iskren da budem , tu pocinje da se mesa san i java, kao i kod ovog novog oskar filma..
Meni je lako to je debelo razdvojeno , ali sta da sam sad tinejdzer.....ne bih znao gde mi je dupe a gde glava....tj znao bih ali ne bi bilo ovako jasno kao sad meni...
 
Ti što može da se bira znači da se ima i sloboda pogrešnog izbora. Što se tiče žena, mislim da je u pitanju to da im se u različitim godinama sviđaju bitno drugačiji muškarci, u ranim dvadesetim ili i pre (kad već počne da se bira partner, kad prođe ona faza “ko prvi priđe ili šta prvo vidim” ih privlači jedna vrsta muškaraca, posle toga drugačiji.

Žensko mišljenje?
Nije nuzno tako... Kod nekih ostanu isti na spisku zelja
 

Back
Top