Da li deluje nemoguće?

Ono, sta te briga sta kazu.

Ma, bas me briga u svakom slucaju… nego, sustina je da kako napises sta god, a da nije kukanje i pljuvanje po sebi, tako dodje pet ljudi da ti objasnjava da to nije tako, kao da te znaju licno, kao da nije moguce zaista lepo ziveti i nemati probleme.

Kao da je ovo skup podrske alkoholicarima koji se lece, pa smo sad tu svi u nekom svom paklu. Malo to postane dosadno…

Evo ti tipa koji je u prevari ojadio ljude za milijardu dolara i kad ga pitaju sto je to uradio kaze stitio sam svoje pare, moc i porodicu , to svi rade, stite moc i pare....

Zar ne....

E ovo Zar ne miu je slag na tortu...

Danas kad je svet sodome i gomore, sodomu svi vole i uzivaju , sta brate , zar neces ebati , zar neces probati , zar neces razvaliti , najsladje je zabranjeno i slicno...

A Gomoru , vec betoniramo....sta , zar ne bi svako ubio da zastiti laz u kojoj ugodno zivi , zar ne bi svako slagao da bi pokrio sebe moc i novac koji baca u desetinama hiljada na avione, stanove, auta i sta god mu se hoce..

I svi seruckaju da sve to rade zbog familija...
Cak se i u ratu siluje i ubija zbog familija....kolju se tudja deca zbog familija , u bg kad uhvate lopova ili nekog ko je fizicki urnisao nekog, on se prvo pozove da izdrzava familiju....sto vise krade i druge dovodi do samoubistva zbog nemastine, to vise skici da mora da izdrzava svoju porodicu...

Da li možemo da prevaziđemo formu kontakta ovde tako što poništimo
sopstvenu neiskrenost dok tvrdimo da smo lepi, sposobni, postojani,
pametni i vešti?

Da li deluje nemoguće da govorimo o onome što se ne može, što se ne
zna?

Da li je nemoguće ogoliti svoje emocije, priznati da nešto ne znamo, ne
umemo, pokazati svoju nesavršenost, svoju ranjivost?

Da li je nemoguće da priznamo koliko se loše osećamo u raskinutoj vezi,
kako ne možemo da prihvatimo smrt roditelja, kako se osećamo bez dobrog
posla i bez para u ovoj sveopštoj nesigurnosti i koliko strahujemo od budućnosti?

Da li je nemoguće da razbijemo zid ekrana u etru i da se dodirnemo sopstvenim
nesigurnostima i razumevanjem?

:vzagrljaj: :vzagrljaj::vzagrljaj:
Pa tako je bilo pre.
Sada oni koji informacije o bilo kome imaju...upotrebiće kad tad.

Pa tako je bilo pre.
Sada oni koji informacije o bilo kome imaju...upotrebiće kad tad.
primetila sam da ljudi izvlace informacije sa druge teme i tog nekog ili sprdaju ili vredjaju na osnovu toga, sve je u sustini kao neko veliko selo ili reality, a ljude ne znas licno.. dovoljno uzivo sto slusas traceve o sebi i komuniciras s ovim ili onim, sad to isto sranje online..

Evo ti tipa koji je u prevari ojadio ljude za milijardu dolara i kad ga pitaju sto je to uradio kaze stitio sam svoje pare, moc i porodicu , to svi rade, stite moc i pare....

Zar ne....

E ovo Zar ne miu je slag na tortu...

Danas kad je svet sodome i gomore, sodomu svi vole i uzivaju , sta brate , zar neces ebati , zar neces probati , zar neces razvaliti , najsladje je zabranjeno i slicno...

A Gomoru , vec betoniramo....sta , zar ne bi svako ubio da zastiti laz u kojoj ugodno zivi , zar ne bi svako slagao da bi pokrio sebe moc i novac koji baca u desetinama hiljada na avione, stanove, auta i sta god mu se hoce..

I svi seruckaju da sve to rade zbog familija...
Cak se i u ratu siluje i ubija zbog familija....kolju se tudja deca zbog familija , u bg kad uhvate lopova ili nekog ko je fizicki urnisao nekog, on se prvo pozove da izdrzava familiju....sto vise krade i druge dovodi do samoubistva zbog nemastine, to vise skici da mora da izdrzava svoju porodicu...
Užasni su ovi demonizovani nazovi ljudi...

Iako nećemo njihovo društvo, moramo da ih trpimo na različite načine...

primetila sam da ljudi izvlace informacije sa druge teme i tog nekog ili sprdaju ili vredjaju na osnovu toga, sve je u sustini kao neko veliko selo ili reality, a ljude ne znas licno.. dovoljno uzivo sto slusas traceve o sebi i komuniciras s ovim ili onim, sad to isto sranje online..
Dobro kažeš...
I, šta kažu jaki ljudi? Kako se ponašaju u takvom društvu?
Jaki smo ako shvatimo da ne želimo da budemo takvi, da ne želimo da budemo u društvu ljudi koji sebe predstavljaju kao savršenstvo,
ne videći koliki kompleks imaju... Samo jake osobe se ne stide svoje ranjivosti i samo one mogu da kažu da iza svake prepotentnosti
stoji ozbiljna impotentnost...

Da li možemo da prevaziđemo formu kontakta ovde tako što poništimo
sopstvenu neiskrenost dok tvrdimo da smo lepi, sposobni, postojani,
pametni i vešti?

Da li deluje nemoguće da govorimo o onome što se ne može, što se ne
zna?

Da li je nemoguće ogoliti svoje emocije, priznati da nešto ne znamo, ne
umemo, pokazati svoju nesavršenost, svoju ranjivost?

Da li je nemoguće da priznamo koliko se loše osećamo u raskinutoj vezi,
kako ne možemo da prihvatimo smrt roditelja, kako se osećamo bez dobrog
posla i bez para u ovoj sveopštoj nesigurnosti i koliko strahujemo od budućnosti?

Da li je nemoguće da razbijemo zid ekrana u etru i da se dodirnemo sopstvenim
nesigurnostima i razumevanjem?

:vzagrljaj: :vzagrljaj::vzagrljaj:

Postoje ljudi koji ni u životu, ni ovde, mislim na sve društvene mreže, ne mogu da govore ili da pišu iskreno, otvoreno. I van ovog foruma i neta, oni sebe predstavljaju onako kako žele. Pametni su, lepi su, nemaju problema, nikada nisu tužni, nikada nisu neraspoloženi.

Sa druge strane su ljudi koji nemaju lepo mišljenje o sebi, nedostaje im samopoštovanje i samopouzdanje. Takvi su i u stvarnosti i na netu.

Verujem da nisu svi srećni ljuti stalno, bez prestanka srećni, niti su nesrećni ljudi uvek nesrećni.

Postoji sredina, jer život nije ni potpuno crn ni potpuno beo...već je spektar i sive boje i ostalih boja.

Moguće je da pokažemo ranjivost, tugu, bol kao i da pokažemo sreću, radost. Ne znam da li su takve osobe "lude" ili hrabre zato što otvoreno, bez straha pišu o svojim željama, nadanjima, smehu, radosti ili o tome kako su nekada tužni, razočarani.

Ovde sam prilično otvorena. Takva sam i u stvarnosti. Masku stalno dobrog raspoloženja morala sam da nosim samo na poslu. Rad sa građanima, pored dobre koncentracije traži i dobro raspoloženje.

Ne znam za ovaj forum jer sam kratko vreme aktivna, ali imam dugogodišnje iskustvo na forumima. Jednog momenta mora da se spašava integritet ličnosti.

Mislim da su ljudi u velikoj apatiji, naravno ima i oni kojima sve ide i cvetaju ruze ili to barem tako predstavljaju ali nebitno

Da, ljudi su u velikoj apatiji. Svi. I oni kojima "cvetaju ruže" često razmišljaju da odu iz ove zemlje. Ne žele da žive ovde. Zašto?

To pitanje ima direktnu vezu sa politikom, ali ova tema treba da ostane čista i da se na njoj ne piše o politici.

Veoma mi je drago što u komentarima svi pišu iskreno, otvoreno, bez foliranja.

Postoji jedna izreka koja glasi otprilike ovako " Lakše je pred strancima otvoriti dušu nego pred nekim bliskim ljudima".

Zato pišem otvoreno o sebi, o svojim problemima ali i lepim trenucima. To mi je navika sa bloga.

**
Nastaviću, tokom dana...

Postoje ljudi koji ni u životu, ni ovde, mislim na sve društvene mreže, ne mogu da govore ili da pišu iskreno, otvoreno. I van ovog foruma i neta, oni sebe predstavljaju onako kako žele. Pametni su, lepi su, nemaju problema, nikada nisu tužni, nikada nisu neraspoloženi.

Sa druge strane su ljudi koji nemaju lepo mišljenje o sebi, nedostaje im samopoštovanje i samopouzdanje. Takvi su i u stvarnosti i na netu.

Verujem da nisu svi srećni ljuti stalno, bez prestanka srećni, niti su nesrećni ljudi uvek nesrećni.

Postoji sredina, jer život nije ni potpuno crn ni potpuno beo...već je spektar i sive boje i ostalih boja.

Moguće je da pokažemo ranjivost, tugu, bol kao i da pokažemo sreću, radost. Ne znam da li su takve osobe "lude" ili hrabre zato što otvoreno, bez straha pišu o svojim željama, nadanjima, smehu, radosti ili o tome kako su nekada tužni, razočarani.

Ovde sam prilično otvorena. Takva sam i u stvarnosti. Masku stalno dobrog raspoloženja morala sam da nosim samo na poslu. Rad sa građanima, pored dobre koncentracije traži i dobro raspoloženje.

Ne znam za ovaj forum jer sam kratko vreme aktivna, ali imam dugogodišnje iskustvo na forumima. Jednog momenta mora da se spašava integritet ličnosti.

Da, ljudi su u velikoj apatiji. Svi. I oni kojima "cvetaju ruže" često razmišljaju da odu iz ove zemlje. Ne žele da žive ovde. Zašto?

To pitanje ima direktnu vezu sa politikom, ali ova tema treba da ostane čista i da se na njoj ne piše o politici.

Veoma mi je drago što u komentarima svi pišu iskreno, otvoreno, bez foliranja.

Postoji jedna izreka koja glasi otprilike ovako " Lakše je pred strancima otvoriti dušu nego pred nekim bliskim ljudima".

Zato pišem otvoreno o sebi, o svojim problemima ali i lepim trenucima. To mi je navika sa bloga.

**
Nastaviću, tokom dana...
Divno receno sve!

Sto se tice srece, ne smatram sebe srecnom osobom, niti sam srecan niti sam neka sreca, tako ja gledam na to.

U potpunosti se slažem. Ne osećam se srećno, ne spadam možda u neke srećne ljude, ali i nisam potpuni pesimista.

Mislim da je sreća skup lepih trenutaka koji dođu, traju, odu, pa se vrate. Život je satkan od dana za plakanje i od dana za smejanje.

U potpunosti se slažem. Ne osećam se srećno, ne spadam možda u neke srećne ljude, ali i nisam potpuni pesimista.

Mislim da je sreća skup lepih trenutaka koji dođu, traju, odu, pa se vrate. Život je satkan od dana za plakanje i od dana za smejanje.
Bas to, zivot je promenljiv i vazno je na koji nacin nesto prihvatamo.Mislim da se to uci dok smo zivi.Ne valja ni u sreci biti previse srecan ali ni u tuzi toliko nesrecan i tuzan,pesimistican,jedino tako nekako moze da se pregura ovaj zivot.

Ja sam pre znao da se nerviram kad nesto ne ide,sad kazem nek ide kako hoce,vala brate nemam vise ni zivaca da se nerviram a glavom jednostavno ne moze kroz zid a i ne valja :lol:
Tako se svi na kraju "opametimo", hahahah

Inače, pojam sreće nije dobro shvaćen...

Sreća je jedino to što smo danas živi, što su živi ovi pored nas, što imamo krov nad glavom,
što smo koliko-toliko zdravi, što imamo i hranu i vodu... što osećamo ljubav
prema nekome...

to je sreća za milione i milione ljudi koji to - nemaju... oni o tome sanjaju, a mi to ne uočavamo...
čak smatramo da je to normalno stanje...

to je sreća za milione i milione ljudi koji to - nemaju... oni o tome sanjaju, a mi to ne uočavamo...
čak smatramo da je to normalno stanje.

Slažem se. Nismo svesni nekih stvari koje nemaju milioni ljudi širom sveta. Posmatramo samo našu zemlju i poredimo se sa bogatijim zemljama. Nikada se ne poredimo sa siromašnijim..možda je to strah od siromaštva, ili je nedostatak empatije?

Back