- Poruka
- 86.714
Da li debeli i pušači trebaju da plaćaju više za zdravstveno osiguranje obzirom da se češće i ozbiljnije razboljevaju od onih koji vode računa?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
mešaš žrtvu i krivca....kad si zavistan od nikotina ili od šećera i junk food hrane to je jače od tebe...ti si onda upao u zamku da su te navukli na tu drogu....zašto se ne bi zabranilo da dodaju sastojke koji izazivaju zavisnost u sve što ljudi konzumiraju ili se uveo veći porez za takve proizvode iz koga bi se plaćalo zdravstveno osiguranje?Da li debeli i pušači trebaju da plaćaju više za zdravstveno osiguranje obzirom da se češće i ozbiljnije razboljevaju od onih koji vode računa?
Pogledajte prilog 1454447
interesantan koncept... ustvari mislim da proizvodjači cigareta i plaćaju veći porez?to treba da plaćaju proizvođači cigareta i treš hrane i pića, samo tako bi bilo fer
Cekaj, zavisnost od nikotina pa i secera moze da se izleci. Samo je pitanje volje ovisnika.mešaš žrtvu i krivca....kad si zavistan od nikotina ili od šećera i junk food hrane to je jače od tebe...ti si onda upao u zamku da su te navukli na tu drogu....zašto se ne bi zabranilo da dodaju sastojke koji izazivaju zavisnost u sve što ljudi konzumiraju ili se uveo veći porez za takve proizvode iz koga bi se plaćalo zdravstveno osiguranje?
princip osiguranja je da svi plaćamo neki prosek (plus njima profit). Prosek znači da ima onih koji plaćaju a nikad ne idu po lekarima a ima i onih koji ne izbijaju od lekara i bolnica. Država (skoro) ništa ne plaća nego se uzima doprinos (mandatorna uplata) od ljudi.mešaš žrtvu i krivca....kad si zavistan od nikotina ili od šećera i junk food hrane to je jače od tebe...ti si onda upao u zamku da su te navukli na tu drogu....zašto se ne bi zabranilo da dodaju sastojke koji izazivaju zavisnost u sve što ljudi konzumiraju ili se uveo veći porez za takve proizvode iz koga bi se plaćalo zdravstveno osiguranje?
Nije problem u dzank hrani, problem je u konzumentima jer ne znaju da stanu. Pa tako imas ljude koji zderu te zderu i samo zderu, a opet imas ljude koji su i u toj dzanki hrani umereni. To je psiha ili ovisnost, to se leci.interesantan koncept... ustvari mislim da proizvodjači cigareta i plaćaju veći porez?
Dakle, mora da se uvede i za džank hranu.
Ono jeste. Neki dan sam pisao o onoj ženi što je umrla jer se nalivala vodomNije problem u dzank hrani, problem je u konzumentima jer ne znaju da stanu. Pa tako imas ljude koji zderu te zderu i samo zderu, a opst imas ljude koji su i u toj dzanki hrani umereni. To je psiha ili ovisnost, to se leci.
Drzava itekako unosi u zdravstveni sistem, ne odrzava se zdravstveni sistem samo na doprinosima koje gradjani nameneski za to uplacuuju. Svaki ama bas svaki drzavni zdravstveni sistem u svetu je vezan za i za dodatno pumpanje novca iz budzeta odnosno poreza na profitabilnije ljudske aktivnosti u drzavi, nema samoodrzivog drzavnog zdravstvenog sistema.princip osiguranja je da svi plaćamo neki prosek (plus njima profit). Prosek znači da ima onih koji plaćaju a nikad ne idu po lekarima a ima i onih koji ne izbijaju od lekara i bolnica. Država (skoro) ništa ne plaća nego se uzima doprinos (mandatorna uplata) od ljudi.
Da li debeli i pušači trebaju da plaćaju više za zdravstveno osiguranje obzirom da se češće i ozbiljnije razboljevaju od onih koji vode računa?
Pogledajte prilog 1454447
Dobro, onda neka država da još više a ovi što žive zdravo da plaćaju manje od onih neodgovornihDrzava itekako unosi u zdravstveni sistem, ne odrzava se zdravstveni sistem samo na doprinosima koje gradjani nameneski za to uplacuuju. Svaki ama bas svaki drzavni zdravstveni sistem u svetu je vezan za i za dodatno pumpanje novca iz budzeta odnosno poreza na profitabilnije ljudske aktivnosti u drzavi, nema samoodrzivog drzavnog zdravstvenog sistema.
ma koka kola treba da košta 30 evra, cigare pakla 100interesantan koncept... ustvari mislim da proizvodjači cigareta i plaćaju veći porez?
Dakle, mora da se uvede i za džank hranu.
Uprostio sam, a to bi moglo da se elaborira u šta je izazvano nebrigom a šta je nesretni splet okolnostiА зашто желиш дискриминацију само оних људи чије лоше здравствено понашање видиш својим очима (дебелог видиш, као и пушача), а не залажеш се и за дискриминацију оних чије лоше здравствено понашање не видиш својим очима?
i 99% da ide u fondove, što zdravstveni što recino za decu siročiće čiji su roditelji pomrli pre vremenama koka kola treba da košta 30 evra, cigare pakla 100
Editovao sam gornji post, u Nemackoj se drzavne bolnice finansiraju sa 15.6% od obaveznog zdravstvenog osiguranja a ostatak dzrava upumpa budzetom iz drugih izvora.Dobro, onda neka država da još više a ovi što žive zdravo da plaćaju manje od onih neodgovornih
U porodici sam imao ljude koji su usprkos secernoj bolesti jeli kao da su pobegli iz gladi, jeli slatko, masno, zacinjeno... i naravno, bilo je tu amputiranja nogu, posebne medicinske brige, insulina itd. Ali nisu stali dok nisu otisli na onaj svet. Neumerenost.Ono jeste. Neki dan sam pisao o onoj ženi što je umrla jer se nalivala vodom
Napisah gore, tako je i za privatno zdravstveno osiguranje (bar po belom svetu). Ili ako ne prijavis nesto od stvari koje su trazili da stikliras (bolesti, bolesti u porodici, gojaznost, alkoholizam, nikotin...) u slucaju da ti zatreba njihovo osiguranje koje si inace placao nisu duzni da ti pokriju troskove jer si lazirao ugovor.Za životno osiguranje naplaćuju više pušačima nego nepušačima
a kako nije diskriminacija kada primene na životno osiguranje?to je diskriminacija.
ono je dobrovoljno.a kako nije diskriminacija kada primene na životno osiguranje?