Да ли данашња жена заслужује поштовање у мери коју очекује од партнера?

kao sto rekoh jeste i to nebrojeno puta :lol: ni ja se ne uznemiravam, ko treba da zna zakljucice i nakon tvog prvog posta...a ostali mogu da se tapsu po ledjima odobravajuce klimajuci glavama :)))))

Nije. Ja koliko se secam na temama na kojima sam ucestvovao uglavnom bih ljude ubio u pojam argumentima i jednostavnom i neporecivom logikom, a oni bi uzvracali licnim napadima i pretpostavkama o mom privatnom zivotu. Isti obrazac se ponovio i ovde. :cool:
U svakom slucaju, postavljac je otvorio dobru temu, ali joj je mesto bilo na drugom podforumu.

Poslednja izmena:
Ne. To je ono sto ti pokusavas da mi pripises, a ja govorim upravo nesto suprotno. A to je da svako treba da ima izbor i neka bude po njegovom.
Zena ima izbor da protraci svoju mladost, lepotu i reproduktivne godine i pokusa da se uda sa 28, 29, 30 ili vise godina, a ja, svidelo se to nekom ili ne imam izbor da takve zene odbijem (kao sto sam i ucinio milion puta).
Zena ima izbor da li ce da bude domacica i ponudi muskarcu u bracnom zivotu nesto sto njemu treba ili ce da ide da radi i izigrava muskarca i potura muskarcu vrednosti koje njemu nisu potrebne. A muskarac ima pravo da takvu zenu odbije i kaze ili cu biti ozenjen domacicom ili necu biti ozenjen i zdravo.
Znaci nema lupanja o sto, nema nasilja, nema teranja nikog ni na sta. Samo jednostavan izbor. Da li tebi smeta sto i muskarci mogu da biraju ili mislis da moraju da prihvate sve sto im se poturi? Neka hvala.

Pa dobro, nije ni svakoj ženi stalo da se uda, ni da se uda baš za tebe, ili za nekoga ko razmišlja kao ti. Ne znam zašto si temi dao generalni karakter, a pričaš o sebi.

A što se tiče ovih izbora koje spominješ: pa nije svet baš tako ograničen, ima više izbora :) Možeš i da se udaš/oženiš, pa da se razvedeš; možeš to da ponoviš nekoliko puta; možeš ceo život da provedeš van braka, a da svejedno budeš i domaćica, i majka i imaš ljubavnike/ljubavnice; možeš u jednoj vezi da budeš zainteresovana samo za seks (ili lovu), a u drugoj sa praviš pite i rođendanske torte; žena može da bude vredna domaćica, a da muža vara na svakom koraku, neko može da bude dobar ćale i muž, a da tu.ca maloletnice... ljudi uglavnom i žive u nijansama...

Original postavio Mickey Fine Pogledaj poruku
To dovodi do toga da kada savremeni muskarac u mladosti stupa u prve interakcije sa zenama, ima osecaj kao da one misle da im on nesto 'duguje' u startu. Kod zena to dovodi do umisljenog stava da je svi muskarci nisu vredni dok se ne dokazu. Savremena zena ne razmislja dovoljno o tome sta ona ima da ponudi zauzvrat i da li je to sto nudi uopste interesantno muskarcu.
Imas ovo negde uopsteno ili svoj pojedinacni stav smatras za relevantno misljenje?

:ceka:

Pa dobro, nije ni svakoj ženi stalo da se uda, ni da se uda baš za tebe, ili za nekoga ko razmišlja kao ti. Ne znam zašto si temi dao generalni karakter, a pričaš o sebi.

A što se tiče ovih izbora koje spominješ: pa nije svet baš tako ograničen, ima više izbora :) Možeš i da se udaš/oženiš, pa da se razvedeš; možeš to da ponoviš nekoliko puta; možeš ceo život da provedeš van braka, a da svejedno budeš i domaćica, i majka i imaš ljubavnike/ljubavnice; možeš u jednoj vezi da budeš zainteresovana samo za seks (ili lovu), a u drugoj sa praviš pite i rođendanske torte; žena može da bude vredna domaćica, a da muža vara na svakom koraku, neko može da bude dobar ćale i muž, a da tu.ca maloletnice... ljudi uglavnom i žive u nijansama...

Slazem se sa svim i mislim da nista od toga nisam ni poricao. Neka svako odluci za sebe. Inace, kad kazes da nije svakoj zeni stalo da bude sa nekim ko razmislja kao ja, ja sve ovo otvoreno govorim i zenama sa kojima izlazim. Nije im bas uvek po volji, ali ne zelim da skrivam svoje stavove. Mogu ti reci da to sto se ne slazem s njima ih ne odbija jer privlacnost je iracionalna i zene cesto zele da budu sa nekim cak i ako im se on suprostavlja potpuno drugacijim stavovima. Problem nastaje kad muskarac jasno stavi do znanja da nema nameru da se prilagodjava i da je takav kakav jeste.
Tema je medjutim ta koja ima kako kazes generalni karakter i govori o tome sto, ne samo ja, vec i mnogi savremeni muskarci osecaju, a to je da vecina savremenih zena ima sve duzu listu zahteva, a zauzvrat ne nude nesto sto je nama posebno interesantno. Tacnije, gotovo ne nude nista sto bi nas motivisalo na brak. Ta odvojenost od realnosti je ponekad iritirajuca, a ponekad i komicna.

Naravno da taj stav nije izveden samo iz mojih iskustava. Vecina muskaraca s kojima dobijem priliku da pricam o ovim pitanjima, a imaju dovoljno strpljenja da me saslusaju, se sa mnom slozi da su njihova iskustva slicna gotovo 99%. Tako je najcesce i ovde na forumu. Medjutim, ima tu nekoliko crnogoraca koji povremeno dodju da mi protivurece iz zabave, ali se ne jedim jer je to zapravo jedna ista osoba. Mozda je cak i znas. :lol: :lol: :lol:

Vecina vasih muskih prijatelja u kasnim dvadesetima i ranim tridesetima se nije ozenila i ne razmislja o tome. Da. U narednim generacijama bice ih daleko vise. Jedva cekam da slusam objasnjenja usedelica u buducnosti kako je to zbog izumiranja muskog principa, manjka muskosti, osecaja neadekvatnosti, frustriranosti, sve veceg broja maminih sinova, potencijalnih gejeva itd, itd. Sve ce smisliti samo da se ne suoce sa objasnjenjem koje im bode oci. :cool:

баш тако :))) за неку годину када се намноже уседелице биће управо тако...сада су у зениту своје самосталности и самопросветљења...а онда ће се намножити.....после ће мушки род бити крив што неће да +ебе баба девојке....пре 10 година жена је са 30 година називана БАБА девојка...говорило се: ''Да је ваљала до сада би се удала''
баба цурица је све више и више а мушкарци су постали пробирљивији...што би они баба цурице када је толико девојчица око њих...
А биолошки сат куца...тик.так...тика...так

Мој друг,има девојку која је по критеријумима Баба девојка...он има 29...она 34....он је заљубљен....а он је њој компромис....
Други ортак има тету од 41 која се никада није удавала...он је њој све...а она њему празни ја....
И на концу ко је 'бена страна...мушкарци или жене...

...Sta bi konkretno bilo to sto 'vecina savremenih zena' propusta da 'ponudi' (:lol:) savremenim muskarcima (:lol:) koji dele ovakve stavove, a spada u 'posebno interesantno i bracno motivisuce'?...:)

Заслужите то што тражите...јер ''то'' што желите се не подразумева

Tema je medjutim ta koja ima kako kazes generalni karakter i govori o tome sto, ne samo ja, vec i mnogi savremeni muskarci osecaju, a to je da vecina savremenih zena ima sve duzu listu zahteva, a zauzvrat ne nude nesto sto je nama posebno interesantno. Tacnije, gotovo ne nude nista sto bi nas motivisalo na brak. Ta odvojenost od realnosti je ponekad iritirajuca, a ponekad i komicna.

Znači da se priča promenila od vremena kad sam ja bila mlada
connie_6.gif

Pre jedno 25-20 godina, ništa nije bilo dovoljno dobro za muškarce. Hbt, kad se samo setim, nikad kraja zahtevima, stalno nešto fali - ženama, naravno. A postavljači zahteva uopšte nisu razmišljali imaju li oni sami sve te kvalitete koje očekuju od 'lepše' polovine. Pa kad su se stvari već toliko promenile, možda ne treba ni o braku razmišljati na taj staromodan način? U smislu tražim ženu/muškarca za brak, nego uđeš u vezu sa nekim sa kim voliš da pričaš, ili da se tu.caš (idealno, i jedno i drugo), i onda se, kroz vezu, jedno drugom prilagođavate, učite jedno od drugog, i zajedno sve radite... Meni je to ionako prirodnije.

...Sta bi konkretno bilo to sto 'vecina savremenih zena' propusta da 'ponudi' (:lol:) savremenim muskarcima (:lol:) koji dele ovakve stavove, a spada u 'posebno interesantno i bracno motivisuce'?...:)

Ја сам се претворила у очи и чекам пост дежурних нам критизера женског рода и порода. :eek:

Naravno da taj stav nije izveden samo iz mojih iskustava. Vecina muskaraca s kojima dobijem priliku da pricam o ovim pitanjima, a imaju dovoljno strpljenja da me saslusaju, se sa mnom slozi da su njihova iskustva slicna gotovo 99%. Tako je najcesce i ovde na forumu. Medjutim, ima tu nekoliko crnogoraca koji povremeno dodju da mi protivurece iz zabave, ali se ne jedim jer je to zapravo jedna ista osoba. Mozda je cak i znas. :lol: :lol: :lol:

Ugl. stav si izveo ti na osnovu klimoglava nekih muskaraca koje si retoricki nadvladao? Valjda ti je jasno da je takvo subjektivno misljenje daleko od neutralnog i socijalno potvrdivog, tj upravo onakvo kavim ga je gadnababaocedabude predstavila.

Back