Da li da ponudim patent Ministarstvu nauke

MladenS.

Primećen član
Poruka
666
Spremam se da ponudim jedan svoj patent Ministarstvu nauke, naravno ne za džabe, ali se bojim da ne počnu da me ucenjuju na razne načine da to uradim besplatno. Nešto baš ne verujem državnim organima.

Šta vi kažete o tome, da li ste ikada bili ucenjivani od nekog državnog organa na bilo koji način?

Već sam jednom napisao da nikada nijednom Patentnom zavodu ne bih prijavio nijedan svoj patent. Onaj ko otkupi patent može da dobije moju potvrdu ili kako se već to zove da se odričem svih prava i vlasništva nad tim svojim patentom. Pa onda neka on patent prijavljuje na svoje ime. To je koliko vidim moguće po zakonu.

Već sam jednom napisao da nikada nijednom Patentnom zavodu ne bih prijavio nijedan svoj patent. Onaj ko otkupi patent može da dobije moju potvrdu ili kako se već to zove da se odričem svih prava i vlasništva nad tim svojim patentom. Pa onda neka on patent prijavljuje na svoje ime. To je koliko vidim moguće po zakonu.
probaj da patent prodas nekoj drugoj zemlji..

Spremam se da ponudim jedan svoj patent Ministarstvu nauke, naravno ne za džabe, ali se bojim da ne počnu da me ucenjuju na razne načine da to uradim besplatno. Nešto baš ne verujem državnim organima.

Šta vi kažete o tome, da li ste ikada bili ucenjivani od nekog državnog organa na bilo koji način?
Тешко да ће ти било које Министарство откупити патент.
Али ако имаш неку иновативну идеју, постоји Фонд за иновациону делатност, који додељује средста за разне иновације на својим конкурсима, као на пример конкурс Паметни почетак, моји пријатељи су тако кренули:
https://www.inovacionifond.rs/cir/program/smart-start

Patent sa tehnickom dokumentacijom prijavi na WIPO (World Intellectual Property Organization )
Njihov sajt https://www.wipo.int/portal/en/index.html

Ideja kao ideja je zanimljiva, ali niko za to pare nece dati.

Ako ne zelis da se bavis biznisom i konkurises zafinansijska sredsva za razvoj svog patenta, onda nadjes mentora/firmu koja je zainteresovana da ulozi u razvoj tvog patenta. Kada patent dokaze da je izvodljiv i finasijsi isplativ, tek se onda nudi vecim zaintereovanim igracima.
Ideja kao ideja je zanimljiva, ali niko za to pare nece dati.

Poslah sledeći email:

"Poštovani,

interesuje me da li Palata nauke kao organizacija otkupljuje patente, izume, ideje za naučna istraživanja samostalnih istraživača i inovatora?"

Valjda će mi odgovoriti.

da bi mogao prodati patent moraš ga imati registriranog. Ideja je samo misao a misli su slobodne, imati ideju ne znači ništa dok je ne kreneš realizirati.
Tu ti sve lijepo piše, kreni po redu, napravi nešto pa onda ponudi https://ncrlawyers.com/sr/registracija-patenta-srbija/

Back