Da li da kupim šporet na plin ili struju?

Kakav sporet preporucujete Miti da kupi?

• Ukupno glasova
    19
  • Anketa je zatvorena .

Sensei

Master
Moderator
Poruka
91.476
Treba mi nov šporet za manji stan i mislim se da li da uzmem na struju, kao što sam do sad imao, ili na plin? Ovaj drugio sam vidjao kod prijatelja i svidja mi se što ne mora da se čeka da se ringla zagreje niti da se posle ohladi kad prestaneš sa kuvanjem.

Ne znam koliko se isplati na duže staze i kakvih problema mogu da imam sa plinom. Imate li neko iskustvo?

vecina su takvi :D 2 ringle na struju, 2 na plin, gas :)
vidi stvarno, sad gledam po oglasima i mahom su ti kombinovani
big-83902811_5d8a5d680b2e72-405540841569348803821.jpg

Treba mi nov šporet za manji stan i mislim se da li da uzmem na struju, kao što sam do sad imao, ili na plin? Ovaj drugio sam vidjao kod prijatelja i svidja mi se što ne mora da se čeka da se ringla zagreje niti da se posle ohladi kad prestaneš sa kuvanjem.

Ne znam koliko se isplati na duže staze i kakvih problema mogu da imam sa plinom. Imate li neko iskustvo?

pa skoro je bila eksplozija plinske boce u cika ljubinoj, izgore dvoje ljudi. kad sma bila mala keva nesto htela butan bocu da ukljuci da dogreje kucu i malo je falilo da eksplodira, nego se snasal i brzo stavila cebe sto je ugusilo kiseonik.

ja licno plin ne volim, kod struje se uzdam u iskakanje osiguraca. a sa sporetima nikad dotle nije doslo, realno bojler mi je najstrasniji.

kupi indukcionu plocu, ima onih od 3500 bauer, ja sma kuvala i to u profi kuhinji na takvoj ploci i skroz je ok, a kafu skuvas za sekundu.

jedino je zaheb da naucis da prilagodjavas temperaturu npr. za sarmu i jela koja s edugo kuvaju, ali skontas na koju temp da stavis da ne provri naglo, vec da krcka.

ja imam klasican sporet sa ringlam, i planiram jednu plocu da kupim.

indukcija je super stvar. sa da kupujem sporet isla bi ugradna rerna plus dve indukcione ugradne ploce i mali obicni reso sa klasicnom ringlom d aprepecem npr. crni luk z asupu ili tako nesto.

Back