Da li da jedem slatko gde je buđ počela da se vata?

Imam neko lepo slatko i držim ga u frižideru ali ga nisam davno jeo i sad vidim počela da se vata buđ.

Da li to samo da očistim pa da jedem resto?
Slusaj ti ne moras,a ja sam jeo i dalje.Samo ako je tanak sloj,skini kasicicom i slobodno jedi.Teglu kada otvoris sa slatkim,medom,dzemom,i ostalim takvim proizvodima,nemoj nikada da drzis duze u frizideru,jer je to zatvoren prostor i ustajao vazduh.Bolje je da drzis na radnom stolu,gde stalno uzimas slatko za osvezenje sa vodom i samo zatvoris celofan,ne cak ni poklopac,bez celofana.I plus tu struji vazduh,a u frizideru je isto temperatura i do + 10 u donjem deli,u gornjem je oko 3-4 stepena,ali kao sto sam rekao ustajali vazduh lose utice na te stvari.

Imam neko lepo slatko i držim ga u frižideru ali ga nisam davno jeo i sad vidim počela da se vata buđ.

Da li to samo da očistim pa da jedem resto?
Slobodno, čika Siza je to radio sto puta, i nikada nije bio nikakav problem. Buđ na slatkom ne ide u dubinu, hvata se samo po površini, i samo to ukloni i vozi.

Ako imaš veću količinu slatkog, možeš da ukloniš buđ i da ga ponovo prokuvaš, uz dodavanje malo vode ako treba.

Back