Da li da instaliram windows 7 ?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

falco_96

Početnik
Poruka
11
Evo specifikacije računara, zanima me da li je pametno instalisati windows 7 ?
Operating System
Microsoft Windows XP Professional 32-bit SP3

CPU
Intel Pentium 4 CPU 2.80GHz

RAM
2,00 GB Dual-Channel DDR @ 159MHz (2.5-3-3-7)

Motherboard
Manufacturer Hewlett-Packard
Model 0968h (XU1 PROCESSOR)
Chipset Vendor Intel
Chipset Model i915P/i915G
Chipset Revision B1
Southbridge Vendor Intel
Southbridge Model 82801FB (ICH6)
Southbridge Revision 03

Graphics
B19-3 (1280x1024@60Hz)
512MB GeForce 8400 GS (ASUStek Computer Inc) 43 °C

Audio
SoundMAX Integrated Digital Audio

A sto ne bi?

ja trenutno furam 32 Win7 i 32 Ubuntu 13.04 na 3gb ram-a, 2ghz AMD(1 jezgro), 256+256 integrisanoj gk...

a imao sam Win7 ubacen u lap top, koji je imao 512 mb RAM, 1.6ghz intel proc(1 jezgro), gk se ne secam, mozda 128 ili 256...

- - - - - - - - - -

sad razmisljam da ubacim osmicu, ali me mrzi da opet instaliravam neke programe, poput Visual Studija, Adobe kompanije itd

Evo specifikacije računara, zanima me da li je pametno instalisati windows 7 ?
Operating System
Microsoft Windows XP Professional 32-bit SP3

CPU
Intel Pentium 4 CPU 2.80GHz

RAM
2,00 GB Dual-Channel DDR @ 159MHz (2.5-3-3-7)

Motherboard
Manufacturer Hewlett-Packard
Model 0968h (XU1 PROCESSOR)
Chipset Vendor Intel
Chipset Model i915P/i915G
Chipset Revision B1
Southbridge Vendor Intel
Southbridge Model 82801FB (ICH6)
Southbridge Revision 03

Graphics
B19-3 (1280x1024@60Hz)
512MB GeForce 8400 GS (ASUStek Computer Inc) 43 °C

Audio
SoundMAX Integrated Digital Audio

Ja bi dodao 1GB rama.

Ne budi smiješan, koji Win 7....STARTER

- - - - - - - - - -

Pa zašto ne bi, win 8 je brži od win 7 i ne traži konfiguraciju koju traži win 7...
win 7 pro 32 bita bez problema se vrti na 512 ram-a i sam ne vuče nikada više od 450 mb-a , znam jer sam ga lično instalirao na asus-ovom netbooku - sa intel atom procesorom i 512 ram-a - poznanici i ona je prezadovoljna sa njim

Instaliraj, radiće bez problema.
Moguće da ćeš imati problem sa drajverom za zvučnu karticu i da ćeš se malo pomučiti dok pronađeš kompatibilan, a možda i nećeš. ( Kad instaliram sedmicu na starije matične ploče, obično sve radi bez problema, osim zvučne i kompatibilan drajver najčešće pronađem na sajru proizvošača zvučne.)

win 7 pro 32 bita bez problema se vrti na 512 ram-a i sam ne vuče nikada više od 450 mb-a , znam jer sam ga lično instalirao na asus-ovom netbooku - sa intel atom procesorom i 512 ram-a - poznanici i ona je prezadovoljna sa njim

Ništa nisi zgriješio, nastavi tako raditi. Nastavi raditi instalacije na takve laptope. Pošto si najpametniji na ovom forumu a kao što neko reče komunikacija sa ostalim forumašima ti je na zavidnom nivou, u tom slučaju polemika sa tobom je samo gubitak vremena.....

Samo da dodam, puno mi znači kada ti lično nešto istestiraš. Onda sam siguran da je to tako i ne može drugačije da bude....

Poslednja izmena:
Ništa nisi zgriješio, nastavi tako raditi. Nastavi raditi instalacije na takve laptope. Pošto si najpametniji na ovom forumu a kao što neko reče komunikacija sa ostalim forumašima ti je na zavidnom nivou, u tom slučaju polemika sa tobom je samo gubitak vremena.....

Samo da dodam, puno mi znači kada ti lično nešto istestiraš. Onda sam siguran da je to tako i ne može drugačije da bude....
žao mi je što nisam napisao i na desetak računara i svi rade , ali sam primer naveo zbog toga što je u pitanju netbuk sa slabašnim atom procesorom od 1ghz i malih 512 ram-a , pa primera radi ima sada telenor u ponudi telefone sa jačim procesorima i više ram-a ,
... a što se moje komunikacije sa pojedincima tiče to nije tvoja briga - uostalom kada neko napiše glupost i treba da dobije svoje , da sledeći put to ne bi radio a što je najgore mnogi koji ovde dolaze pišu stvari kao da nemaju mozak uopšte primer " Linux će sam da updejtuje BIOS iz svoje baze i sl , firmwer je sranje i slično" iliti ovaj zadnji slučaj "bolje uzimati staru ploču a ne novu" - likovi BUKVALNO - lupetaju stvari bez uključivanja sopstvene sive mase ćelija -nisam namerno imenovao nikoga prepoznaće oni sebe - što je najgore kada im kažeš oni nastavljaju da tupe i dalje po svome onda ... se kaže lepo istina pa neka se ljute do mile volje sa razlogom ili bez toga.
Tu sam jer želim da pomognem pojedincima ako neznam oćutim -ali neću stati da odmažem lupetajući.

Није тема колико је минимум потребно за вин 7,нити има човек 512 нити му треба 3,како неко рече. Лепо је написао да ли је довољно 2 гб и задржимо се на томе. Довољно и крај приче.

Da je C-Media imao bi problema, sa ovom neznam.Znam da Realtek radi bez problema.

Pre neki dan sam instalirao Win 7 Ultimate na Infinity 754 ploču nforce 4 čipset i ima integrisanu Realtek 655 i ne radi zvučna.
Na nVidia sajtu drajver čipsetai za Vistu i sve radi, osim zvučne. Nema drajver za Realtek kompatibilan sa Win 7.Vistin neće da se instalira - prijavljuje neodgovarajući sistem.
Na Realtekovom sajtu pronađem drajver za Win 7 i sve radi.
Znači nije samo problem sa C-Mediom.

Ja i dalje mislim da je za slabije racunare XP najbolje resenje. Windows Vista, W7 ili W8, zauzimaju previse resursa!
pa nije to baš sasvim tako , znaš xp je sistem koji je u srži star preko 12 godina i više se ne proizvodi a i podrška za nju će postojati samo do sledeće godine a mnogi novi računari nemaju ni podršku tj proizvođač hardwera nije predvideo drajvere za xp.
sa druge strane Wista je bila čist promašaj -po meni ( moje lično mišljenje) i nju treba što pte zaboraviti.
Win 7 je prava stvar dok je win8 više za tablete i laptopove sa interfejsom osetljivim na dodir.

pa nije to baš sasvim tako , znaš xp je sistem koji je u srži star preko 12 godina i više se ne proizvodi a i podrška za nju će postojati samo do sledeće godine a mnogi novi računari nemaju ni podršku tj proizvođač hardwera nije predvideo drajvere za xp.
sa druge strane Wista je bila čist promašaj -po meni ( moje lično mišljenje) i nju treba što pte zaboraviti.
Win 7 je prava stvar dok je win8 više za tablete i laptopove sa interfejsom osetljivim na dodir.

Ti bi da malo živiš i u prošlosti ali malo i u budućnosti....W8 je super i na Desktop masini. Problem je u agresivnoj politici Metroa i ti to očigledno ne možeš progutati. Microsoft je radio "under the hood" te je sad Windows8 po preformansama i lakši, sigurniji ( logicno nov je OS ) i brži. Ali slažem se sa @smart*exe da je za slabije računare najbolji Win XP, a kada kažem slabije onda mislim na stare računare sa slabijim procesorima i sa manje od 1GB rama kojih je u našim domovima još uvijel oko 70%....

Ti bi da malo živiš i u prošlosti ali malo i u budućnosti....W8 je super i na Desktop masini. Problem je u agresivnoj politici Metroa i ti to očigledno ne možeš progutati. Microsoft je radio "under the hood" te je sad Windows8 po preformansama i lakši, sigurniji ( logicno nov je OS ) i brži. Ali slažem se sa @smart*exe da je za slabije računare najbolji Win XP, a kada kažem slabije onda mislim na stare računare sa slabijim procesorima i sa manje od 1GB rama kojih je u našim domovima još uvijel oko 70%....
ja bih da živim komforno :) , onoga momenta kada kupim sebi ekran osetljiv na dodir ili neki tablet dobar tada ću možda staviti win8 , ovako za mene je Metro praktično neupotrebljiv , ja sam imao osnovnu zamerku na nedostatak start dugmeta i taj problem je kasnije rešen , instalirao sam je bio na svoju mašinu ali posle drugoga bagovanja i blokade na kompu posle drugoga restarta sam rešio da win8 nije sistem zreo za mene. msm ja sam koristio win7 onda kada je izbačena u beta verziji je bila stabilnija nego 8 u konačnoj veriji , za onoliko koliko sam je koristio u beti punih godinu i tri meseca sedmica mi se ukupno nije blokirala dvaputa da bih morao da je restartujem dok se osmica zabagovala dvaputa posle sat vremena od instalacije.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back