DA LI CRKVA TREBA DA PLACA PDV???

treba li crkva da placa PDV ??

• DA

• NE

• MOZDA, DELIMICNO

• POJMA NEMAM

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.

Ode srce ...

Ističe se
Banovan
Poruka
2.062
Neoboriva je cinjenica , da se kroz ruke popova provlaci mnogo para....neki kazu da se radi o stotinama milona godisnje....Naplacuje se sve , od osvestenja , preko krstenja, opela .....do prodaje sveca, ikonica, knjiga , i t d.

Postavilo se pitanje, zasto i crkva ne placa PDV na usluge i prodaju ???

Po kojoj logici, u jednoj sekularnoj drzavi , moze da postoji tako organizovana, masovna i potpuno javna siva ekonomija???

Neki su misljenja da nema logike po kojoj bi crkva bila osobodjena placana PDVa, dok drugi apriori odbacuju tu ideju....

Licno mislim kao ovi prvi...ako jedan obucar, trgovac, lekar, pekar, apotekar placaju PDV , zasto bi neko ko fakat uzima pare od gradjana , iste trpao u slamaricu , a da drzava i gradjani nemaju nista od toga ??.....

Neoboriva je cinjenica , da se kroz ruke popova provlaci mnogo para....neki kazu da se radi o stotinama milona godisnje....Naplacuje se sve , od osvestenja , preko krstenja, opela .....do prodaje sveca, ikonica, knjiga , i t d.

Postavilo se pitanje, zasto i crkva ne placa PDV na usluge i prodaju ???

Po kojoj logici, u jednoj sekularnoj drzavi , moze da postoji tako organizovana, masovna i potpuno javna siva ekonomija???

Neki su misljenja da nema logike po kojoj bi crkva bila osobodjena placana PDVa, dok drugi apriori odbacuju tu ideju....

Licno mislim kao ovi prvi...ako jedan obucar, trgovac, lekar, pekar, apotekar placaju PDV , zasto bi neko ko fakat uzima pare od gradjana , iste trpao u slamaricu , a da drzava i gradjani nemaju nista od toga ??.....

Naravno da treba ukoliko imaju cenovnik za svadbe, sahrane i sl.

A imaju.

А штаћемо са другим организацијама типа Невладиних организација, масонских друштва, ротари клубова...?
Нпр. члан масонске радионице плаћа чланарину радионици да ли масонска радионица плаћа пдв.?
Закони не смеју бити селективне природе, нити дискриминаторске природе!

Не све док је одвојена од државе.........ако почне да плаћа ПДВ онда би требала да добије и део учешћа у процесу одлучивања као најјача институција у земљи

Vidim da ima nekolicina koji su protiv.......bas bih voleo da cujem razloge , sem toga sto se mozda plase vecnog ognja ili slicno ...z:lol:

Kakva je logika , da jedan pop uzme reciomo 100 euricha , za neku uslugu , tipa osvestenja trafike , sto je postalo moda, i da ni jedan euro ne ode u drzavnu kasu, odakle se finasira zdravstvo , skolstvo , socijala i sve ostalo????

Не све док је одвојена од државе.........ако почне да плаћа ПДВ онда би требала да добије и део учешћа у процесу одлучивања као најјача институција у земљи

malopre sam trazio neko objasnjenje zasto je neko protiv da crkva placa PDV

da sam znao da cu dobiti ovako glupav razlog, ne bih insistirao z:lol:

dakle , po toj izvitoperenoj logici , svi koji placaju PDV moraju da ucestvuju u procesu odlucivanja ???.......ebote, da moj komsija obucar zna za to, pa da se sutra zaputi u skupstinu , i zasedne u klupicu.........z:lol:

No, dobro......postujem svacije misljenje

Za verske usloge ne mora , a za biznis treba , recimo kod nas u centru izdaju poslovni prostor za fancy kafice za sponzoruse , prodavnice svarovski kristala ,sportske opreme ,picerije i sl . za hiljade evra , na najboljim lokacijama u gradu , a ne plaćaju ni qurca poreza za to, sto je čista pljačka države i diskriminacija ostalih gradjana i pravnih lica .

Tako je. Inače imaju nezvanične tarife za svaku "uslugu" koju pruže.

Ne samo nezvanicne.......postoje i zvanicne ........ima popova koji imaju cenovnik za sve sto urade, pa je poznat primer onog nesrecnika koji je nedavno otisao toliko daleko da je cenovnik u vidu flajera delio po postanskim sanducima , kao da prodaje pizzu.........z:shock:

A u svakoj prodavnici sveca , ikona, i t d ...stoji cena na svakom artiklu

Za verske usloge ne mora , a za biznis treba , recimo kod nas u centru izdaju poslovni prostor za fancy kafice za sponzoruse , prodavnice svarovski kristala ,sportske opreme ,picerije i sl . za hiljade evra , na najboljim lokacijama u gradu , a ne plaćaju ni qurca poreza za to, sto je čista pljačka države i diskriminacija ostalih gradjana i pravnih lica .

ok.......ali u tom slucaju , za pruzanje usluga tog tipa , ne bi smeo da postoji cenovnik......nego koliko ko hoce i moze da da..

e , sad......probaj da zoves popa na slavu , i kazi mu da nemas pare da das.........lomices slavski kolac sam

Ne samo nezvanicne.......postoje i zvanicne ........ima popova koji imaju cenovnik za sve sto urade, pa je poznat primer onog nesrecnika koji je nedavno otisao toliko daleko da je cenovnik u vidu flajera delio po postanskim sanducima , kao da prodaje pizzu.........z:shock:

z:shock:

Kod mene imaju cenovnik, od popa do popa razlicito, a kazu da i u glavnoj zgradi (episkopat ili kako se vec zove) imaju "pravi" cenovnik, po malo nizim cenama od popova, gde mozes da uplatis novac i preko ziro - racuna.

Dakle, ako je tako, a ne koliko covek da, onda ne da treba, vec i mora da placa PDV.

Poslednja izmena:

Kod mene imaju cenovnik, od popa do popa razlicito, a kazu da i u glavnoj zgradi (episkopat ili kako se vec zove) imaju "pravi" cenovnik, po malo nizim cenama od popova, gde mozes da uplatis novac i preko ziro - racuna.

Dakle, ako je tako, a ne koliko covek da, onda ne da treba, vec i mora da placa PDV.

Naravno, to takodje vazi i za NVO sektor i sve sto stvara prihod i platu.

Znaci.......postoji i veleprodaja , i maloprodaja????z:D

Naravno, to takodje vazi i za NVO sektor i sve sto stvara prihod i platu.
Kod nas ne može preko žiro računa , nema platnog prometa u evrima . :(

ok.......ali u tom slucaju , za pruzanje usluga tog tipa , ne bi smeo da postoji cenovnik......nego koliko ko hoce i moze da da..

e , sad......probaj da zoves popa na slavu , i kazi mu da nemas pare da das.........lomices slavski kolac sam

Ima i onih koji stvarno uzimaju onoliko koliko porodica može da da, da ne grešimo dušu. Naš sveštenik nikada nije izgovorio cifru koju bi trebalo platiti za bilo šta. Divan je, zaista, pravi sveštenik.

Delio cenovnik??? Nisam čula za to.:eek:

Imaju cenovnik itekako, pop u selu mog dede pre 5-6 godina nije hteo da pusti pokojnika van crkve dok mu porodica nije platila oko 300 evra ako se secam tacno.

Back