Da. Ali eto, to ti samo pokazuje šta sve ljudi mogu da urade kad veruju...i to jako.
Postoje ljudi koji su davali iz ubeđenja svoje živote za zabludu, ali svi oni su iskreno verovali da su ideali za koje umiru istina.
Ali taj isti princip ne možete primeniti na Hristove učenike iz prostog razloga što su svi oni napustili Hrista.
Joh 16:32 Evo ide čas, i već je nastao, da se razbegnete svaki na svoju stranu i mene samog ostavite; ali nisam sam, jer je Otac sa mnom.
Mar 14:27 I reče im Isus: Svi ćete se vi sablazniti o mene ovu noć; jer je pisano: udariću pastira i ovce će se razbeći.
Mar 14:28 Ali po vaskrsenju svom, ja idem pred vama u Galileju.
Mar 14:29 A Petar Mu reče: Ako se i svi sablazne, ali ja neću.
...
Vi svi znate ovu istoriju...
NIJEDAN OD APOSTOLA NE BI GOVORIO DA JE HRIST USTAO IZ MRTVIH DA NIJE USTAO
I nijedan od njih ne bi dao život za laž, pošto su svi oni mislili da su obmanutu u času Hristovog hapšenja, sprovođenja, "suđenja" i raspeća!
Nijedan od učenika ne bi umro za laž verujući da je to laž!
Hristovi učenici su videli vaskrslog Isusa Hrista i tek kada su se dobro uverili (neki su tražili da stave svoje svoje ruke u probodene Hristove ruke i rebra da bi verovali, i to znate) onda su sa hrabrošću i sa silom Svetog Duha obavestili nekadašnje ubice da su postali krvnici upravo Onoga koji je trebao da umre za njihove grehe!
Petrov govor na praznik Pedesetnice (dan kada se izlio Sveti Duh na apostole)
Act 2:36 Tvrdo dakle neka zna sav dom Izrailjev da je i Gospodom i Hristom Bog učinio ovog Isusa koga vi raspeste.
Act 2:37 A kad čuše, ražali im se u srcu, i rekoše Petru i ostalim apostolima: Šta ćemo činiti, ljudi braćo?
Act 2:38 A Petar im reče: Pokajte se, i da se krstite svaki od vas u ime Isusa Hrista za oproštenje greha; i primićete dar Svetog Duha;
Act 2:39 Jer je za vas obećanje i za decu vašu, i za sve daleke koje će god dozvati Gospod Bog naš.
Act 2:40 I drugim mnogim rečima svedočaše, i moljaše ih govoreći: Spasite se od ovog pokvarenog roda.
&
Govor prvog hrišćanskogj mučenika Stefana pred Sinedrionom (pred istim ljudima koji su Hrista osudili)
Act 7:51 Tvrdovrati i neobrezanih srca i ušiju! Vi se jednako protivite Duhu Svetome; kako vaši oci tako i vi.
Act 7:52 Kog od proroka ne proteraše oci vaši? I pobiše one koji unapred javiše za dolazak pravednika, kog vi sad izdajnici i krvnici postadoste;
Act 7:53 Koji primiste zakon naredbom anđeoskom, i ne održaste.
Act 7:54 Kad ovo čuše, rasrdiše se vrlo u srcima svojim, i škrgutahu zubima na nj.
Act 7:55 A Stefan budući pun Duha Svetog pogleda na nebo i vide slavu Božju i Isusa gde stoji s desne strane Bogu;