Ne znam da li je owo za owaj pdf, nashao sam par super knjiga preko interneta, medjutim plashim se da bih motao pokwariti wid gledajutji u ekran?
da li neko zna wishe o owome?
Ili mozhda neki sawet da mi da kako bih mogao lakshe chitati, tj olakshao ochima
Hwala
Ne vjerujem da ćeš čitajući sa TFT monitora pokvariti vid više nego čitajući sa papira. Štaviše, dok čitamo knjigu, ili novine, često se nalazimo u nekim nepovoljnim okolnostima koje zanemarujemo. Na primjer, osvjetljenje je nedovoljno, ali nas mrzi da se ustanemo i upalimo svjetlo, a tada mnogo više naprežemo oči, što na duge staze ošteti vid.
Moj problem je što ne mogu dugo čitati sjedeći za stolom, a to je neizbježno kad čitaš sa računara. Imam laptop, ali ne mogu baš da ga nosim u krevet.
Ima dosta programa za čitanje knjiga u elektronskoj formi, ali kad nešto čitam, obično nešto kraće, do 30 ili 40 strana, ja preferiram MS Word format.
Inače, naučno je dokazano da se najlakše čita crni tekst na žutoj podlozi, pa možeš svoju knjigu tako obojiti.
A što se tiče ovoga sa "w", ne znam koji je autoru poruke bio razlog, ali ako je želio privući pažnju, čini se da je uspio.