Da li cilj opravdava sredstvo?

Da li cilj opravdava sredstvo? Makiijavelisti uvek koriste ovaj izraz da opravdaju neke kompromise koje donose i uglavnom su takvi upravo političari? Da li cilj opravdava Vučićevu ''simbiozu'' sa Mitrovićem i Vučićevićem, sa opskurnim likovima koji godinama zagađuju medijski prostor Srbije i truju narod Srbije raznim svojim bljuvotinama? Da li cilj opravdava sredstvo kada opozicija pre 5. oktobra ide u Budimpeštu po novac i instrukcije i time postaje pijun Zapada? Vredi li zbog bilo kakvog cilja sklopiti ''pakt sa đavolom''?

Макијавелисти, као све из науке само АНАЛИЗИРА појаве.

Макијавелисти саме/ми по себи или ти 'пер се' не ПРАВДАЈУ нити сматрају праведним ни правим ни правним КОРИСТ

као оправдање и следствено опрост било чему коме зарад било чега

Само констатују да скоро па сам живот .. у својој суштини има аксиом

Свако средство које ми продужава битвствовање ћу користити ....

Знаш ли ти да је то лоше преведено.

Макијавели то није тако написао
Макијавелијев став да за стицање државе и њено одржавање захтевају зла средства забележено је као главна тема расправе. Постао је озлоглашен због овог савета, толико да би придев Макијавелистички касније описао врсту политике која је „обележена лукавством, дволичношћу или лошом вером“.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Machiavellianism_(politics)

Макијавелијев став да за стицање државе и њено одржавање захтевају зла средства забележено је као главна тема расправе. Постао је озлоглашен због овог савета, толико да би придев Макијавелистички касније описао врсту политике која је „обележена лукавством, дволичношћу или лошом вером“.

Sve nam je to poznato, ali se mirimo s time.

Макијавелисти, као све из науке само АНАЛИЗИРА појаве.

Макијавелисти саме/ми по себи или ти 'пер се' не ПРАВДАЈУ нити сматрају праведним ни правим ни правним КОРИСТ

као оправдање и следствено опрост било чему коме зарад било чега

Само констатују да скоро па сам живот .. у својој суштини има аксиом

Свако средство које ми продужава битвствовање ћу користити ....
pocni od hegeleovog apsolutnog duha kome suprostavi fojerbahovu transcedentnost i dok trepnes okretaces pedalama velosiped pevuseci o dekartovoj korpuskularnoj teoriji mase u glavi

Poslednja izmena:
Ako se neko pita postoje li takvi slučajevi neka malo prelista crnu hroniku zadnjih 10-ak godina. Ima, previše. Ne mora biti dijete političara počinilac, može bilo ko drugi. Kazne su male, podrške nema, ponekad se napiše na portalu koja rečenica i kraj. Kako se ti roditelji obuzdavaju često se pitam?!

Ali u tom slucaju covjek ima izbor u prethodnom slucaju nema izbor

То ПРОКЛЕТИ,ПРОКЛЕТИ МАКИЈАВЕЛИ ИЗМИСЛИО ..."Циљ оправдава Средство"...
мада ,није ни Он..то су неке много старије кабалистичке Мудрости.
има нешто занимљиво...Типа ,Трамп се шатро сетио ових Царина како би поспешио своју ,амер. оронолу Економију.
Није тако.
Та Прича око Царина постоји преко 150 Година.
наиме,на 10 Долара Новчаници се налази Лик који се звао Александар Хамилтон...он је био неки тамо задужен за Паре.
Пошто су тада у Америци постојали само Салуни,револверашки Обрачуни и Златна Грозница и трабало им свих Потребштина а и ова Европа желела ново Тржиште,овај им је тада рекао..тај Хамилтон:
Ми њима не можемо да продајемо дабровину,медвеђе крзно и неки грумен Злата који пронађемо али нама треба њихова Вуна,Памет ,Знање..а и они желе да дођу овде.Ставићемо им толико Царине које ће они морати плате да би се домогли Нас.
:D

Прави превод су превели Хрвати:

"Учинковитост оправдава средство"

Дакле зависи колико си успешан толико је оправдавање.

Ако имаш само циљ на који не стижеш неће ти историја никаква средства оправдати.

Из свега проистиче:
1.) Да Хрвати имају систем у свом лудилу "Учинковитост оправдабва средство"
2.) Да Српска лудница нема систем "Циљ оправдава Средство"

Макијавели није био површан, а Макијавелистички придев је настао од оних који не разумеју његова дела.

Прочитај ово:

1744628607307.png

Макијавели није био површан, а Макијавелистички придев је настао од оних који не разумеју његова дела.

Прочитај ово:

Pogledajte prilog 1714287
kolega, berkli je jednom rekao da kada nesto ne bi percepirali kako treba, da li bi postojalo to sto percepiramo?

sta mislite o tome :lol:

ponekad se zlocin isplati... hrvati su imali jasan cilj, etnicki cistu hrvatsku i proterali skoro sve srbe iz nje.

ideoloski posmatrano, klanje u bosni je iznedrilo jasnu filozofiju, sto je manje onih drugih cilj ce biti ostavren.

rat je zavrsen, sad je pitanje kako objasniti jednoj od strana u bosni da srbija nije bosna i da gaji kakav takav multikulturalizam i ne trpi takvo divljastvo.
a to Srpska od Srbije traži da Srbija protera nesrbe ?

berklijeva filozofija se najbolje ogleda u glavama idiota iz sns-a, koji iskljucuju materijalnu stvarnost jer imaju samo osecaj koji im daje ideju, ideju koju gaje ko nedonosce u sebi.

Јел Додик у СНС-у или и у Покрету за НД ?? :lol:

Никако да провалим Додика ?? :hahaha:

Редовно мора да дође као куче на сланину

Јел Додик у СНС-у или и у Покрету за НД ?? :lol:

Никако да провалим Додика ?? :hahaha:

Редовно мора да дође као куче на сланину
Oduvijek sam imala osjećaj da Dodik ne podnosi Vučića, te sam se pitala zašto ide u goste na svaki njegov mig?! Mislim da mu je ,,u sebi,, bar 1000 puta rekao pe..u. Veže ih zajednička služba. Britanska i ruska.

Back