Da li cemo dati Srbije deo za Sengen beo?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Steve-O

Obećava
Poruka
53
U najavi Evropske komisije se jasno vidi da moraju da se zamandare vrata na administrativnim prelazima 1 i 31 izmedju uze Srbije i Kosova i Metohije, sto bi znacilo da se uspostavi Eulex carina, koja bi sredstva sa ta dva prelaza uplacivala u budzet Kosova. No, izgleda da je nasa drzava na to pristala, pa ja postavljam jasno pitanje, koje inace postavlja vecina Srba koja zivi na KiM, sta to drzavnom vrhu znaci, ,,necemo nikada dati Kosovo'', a svakim danom nas uvlace u njihove institucije i sve cine protiv interesa nas preostalih Srba na Kosovu i Metohiji?

Ne mozemo nesto da damo sto vec nije nase.

A sta to nije nase...

Zasto meni kad udjem na teritoriju Kosmeta ne traze pasos? Zasto mi ne traze cak ni licnu kartu? zar ne bi bilo logicno, ako nije nase, da imam neki pecat u pasosu da sam usao na teritoriju druge drzave... Kazem "dobar dan" nasoj policiji, isto tako kforovcima i idem dalje... Da nije nase, ne bi me pustili tek tako da prodjem pored njih...

Jel i onaj narod koji zivi na Kosmetu vise nije nas???

Kosovo je izgubljeno odavno, nemamo ga vise da bi ga mi dali ili ne.

Pa ja i meni slicni smo primer da nije izgubljeno i da je moguce ziveti i graditi drzavu Srbiju na KiM. Sigurno je da je teze ljudima po enklavama. Pa mi smo organizovali lokalne izbore na KiM, i preuzeli sve institucionalne radnje od Unmika, a onda je drzava aktom dovodjenja Eulex misije vratila nas polozaj u 2000. godinu. Mene samo zanima jedna stvar, da li je vecina u Srbiji za to , da se Kosovo prizna, pa da mi polako kupimo prnje i da bezimo odavde ili je to samo nekolicina trenutnih vlastodrzaca, koje cemo jos malo i istrpeti?!

Pa ja i meni slicni smo primer da nije izgubljeno i da je moguce ziveti i graditi drzavu Srbiju na KiM. Sigurno je da je teze ljudima po enklavama. Pa mi smo organizovali lokalne izbore na KiM, i preuzeli sve institucionalne radnje od Unmika, a onda je drzava aktom dovodjenja Eulex misije vratila nas polozaj u 2000. godinu. Mene samo zanima jedna stvar, da li je vecina u Srbiji za to , da se Kosovo prizna, pa da mi polako kupimo prnje i da bezimo odavde ili je to samo nekolicina trenutnih vlastodrzaca, koje cemo jos malo i istrpeti?!

Ja se iskreno nadam da je ovo drugo... I ne verujem da je Kosmet izgubljen... Macem je otet, macem ce se i vratiti... Istorija nas uci mnogobrojnim slicnim primerima...

Ja se iskreno nadam da je ovo drugo... I ne verujem da je Kosmet izgubljen... Macem je otet, macem ce se i vratiti... Istorija nas uci mnogobrojnim slicnim primerima...

Не верујем ни ја да је изгубљено КиМ, али како ствари стоје, наша марионетска влада је спремна све да учии да би се увукла у гаће европским газдама, па чак и да призна независност КиМ.

Ne znam brate ali mislim da vecina Srba u Srbiji sigurno nije za to da se odreknemo Kosova !

Нажалост, Србија нема СВОЈУ ВЛАСТ него власт марионета страних служби наметнутих окупацијом медија и средстава информисања... моје мишљење је да огромна већина Срба НИЈЕ ЗА ТО ДА ДА СРБИЈЕ ДЕО ЗА ШЕНГЕН БЕО...

U svakom slucaju mislim da nam treba vlast koja nece samo da se klanja i sklanja vec ce bar ponekad umeti da kaze i NE !

Beli sengen je idealna prilika za to...posto samoj drzavi Srbiji od njega nece biti nista bolje i nece imati nikakve materijalne koristi vec samo stetu ! A ono malo ljudi koji imaju para i koji bi da putuju snalazice se i putovace kao i do sada...ko je bas hteo negde da ide,isao je !

Pa u celoj prici je zalosno to sto je "proeuropska" toliko dobro radila na diplomatskom da joj je sad onako iza zavese podgurnut uslov priznanja Kosova za jednu kosku zvanu beli sengen.
A sto se tice same buducnosti Kosova, to je manje vise zavrsena prica. Na realnom planu 90 odsto teritorije je albansko. Cilj je i ovih 10 odsto uklopiti tu, i za to su vec nasi dali saglasnost prihvatanjem Eulexa.
Znaci Zapad je odlicno odradio igru, uspeo je toliko i pored svog silnog ******ljenja i turanja dupeta domace eurofilske elite da nam tako zabiberi. Ma ko zna sta ce sledece da bude, iskreno tesko nama sa ovim otpadom od politicara.

Kako ono bese...Mis beli Sengen deliii !...ili tako nekako ?

Skupština opštine Preševo zatražila je da se pripadnici žandarmerije bezuslovno udalje sa njene teritorije i da se utvrdi odgovornost Vlade Srbije i ministra policije Ivice Dačića zbog prekomerne upotrebe sile pri pretresu albanskih kuća u Preševskoj dolini. Dačić kaže da policija nikada nije prekomerno upotrebila silu od kada je on ministar.

U najavi Evropske komisije se jasno vidi da moraju da se zamandare vrata na administrativnim prelazima 1 i 31 izmedju uze Srbije i Kosova i Metohije, sto bi znacilo da se uspostavi Eulex carina, koja bi sredstva sa ta dva prelaza uplacivala u budzet Kosova. No, izgleda da je nasa drzava na to pristala, pa ja postavljam jasno pitanje, koje inace postavlja vecina Srba koja zivi na KiM, sta to drzavnom vrhu znaci, ,,necemo nikada dati Kosovo'', a svakim danom nas uvlace u njihove institucije i sve cine protiv interesa nas preostalih Srba na Kosovu i Metohiji?
Линк?

nisam za to da se prizna, ali ne verujem iskreno da cemo ikad moci da ga vratimo, najbolja stvar koja bi mogla da nam se desi je podela Kosova...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back