deda tripko
Ističe se
- Poruka
- 2.013
danas ti citiranje poruka bas ne idededa Tripko i nije više odavde,.
Ne pažiš na času,.. a moderator si![]()

danas ti citiranje poruka bas ne idededa Tripko i nije više odavde,.
Ne pažiš na času,.. a moderator si![]()
Moguće , retko citiram, obično iznosim mišljenje bez citatadanas ti citiranje poruka bas ne ide![]()
https://www.vijesti.me/svijet/globu...-jer-su-ljudi-tako-slobodni-nezavisni-i-mocniMislim da je ovo besmisleno, uopshte, poshto AI nema svesti i ne mozhe da misli van okvira algoritma...
To je moderna religija, samo matematichki dokazano nemogutja, ali sve jedno teraju svoje...
ja sam jasno citirao planta, zasto ti odgovaras?Moguće , retko citiram, obično iznosim mišljenje bez citata![]()
Dobiti informaciju, a ne razumeti je, u suštini znači ne znati. Zato postoje nastavnici / profesori, da objasne to. Nikada neće AI moći to da objasni. On ti može pljuniti sve poznate formule, ali to ga ne čini nastavnikom jer on ne zna šta ti je dao i kako to radi. Recimo, bio je neki kontrolni dok sam bio srednjoškolac i ja sam rešenje rešio na skroz drugačiji način od onog koji je pokazan u udžbeniku, koristio sam drugu oblast matematike. Hoće li mi AI pokazati povezanost? Mislim da neće.
Aha, a sa trećeg profila si lajkujem sebe samojja sam jasno citirao planta, zasto ti odgovaras?
mada ko zna, krsta je ovo, mozda su oba profila tvoja pa se dopisujes sam/a sa sobom ?![]()
Zato što nema zrelosti. Nisu sposobni da primete zamku. Kao što čovek može da se savlada da ne pročita prvo poslednju stranicu romana i time sebi upropasti zadovoljstvo čitanja i kao što može odoleti da pogleda rešenja rebusa, tako će odoleti i gotovim odgovorima dostupnima na klik.A šta misliš,zašto?
Danas je sve copy/paste. Takvo nam je stanje informatickog razvoja i kolicine dostupnog znanja.Zato što nema zrelosti. Nisu sposobni da primete zamku. Kao što čovek može da se savlada da ne pročita prvo poslednju stranicu romana i time sebi upropasti zadovoljstvo čitanja i kao što može odoleti da pogleda rešenja rebusa, tako će odoleti i gotovim odgovorima dostupnima na klik.
Danas je sve copy/paste. Takvo nam je stanje informatickog razvoja i kolicine dostupnog znanja.
Svi to rade i mali i veliki i jedni drugima.
A to su i roditelji dece , otprilike, koja su učenici. Imaju taj model ponašanja jer su u takvom okruženju .Imam jednu observaciju koju primecujem kod mladjih kolega - danas se vise niko ne pita zasto je nesto nekako?, glavno pitanje je kako najkracim putem do prihvatljivog resenja (makar ono bilo i povrsno) - motivacija je promenjena - danas se gleda kako najkracim putem do para, a ne gleda se kako najkracim putem shvatiti neku sustinu i doci do dubljeg znanja. Vise se price trosi kako se samo-izmarketirati, nego sta ce da se napravi i zasto. To je jedan sasvim nov svet koji trenutno guraju oni koji su trenutno oko 40.
Lik je neopevani kreten, kaze vise gluposti u minuti nego vrhovni vodja sto je prosto fascinantnoGospodin je institucija!
Videla sam danas da sam najmanje 377 poruka na jednoj temi o njemu napisala, a pola od toga je smeće, naravno. Stidim se!
Sve što priča je živa istina, samo u odnosu na mnoge ljude postoji problem prevoda toga što priča. Prevod sa srpskog na srpski je takođe viša nauka.
Lost in translation!
Nema shta da se plashim, generalno svi poslovi su izgubjeni, ukoliko se ta dubioza ostvariПлашиш се да изгубиш посао...неће то скоро...
Nema shta da se plashim, generalno svi poslovi su izgubjeni, ukoliko se ta dubioza ostvari
No, teshko da mogu da zamene bilo koga...
Aj ne zavlachi. Kompjuteri se zasnivaju na izvrshavanju instrukcija, bez ikakve mogutjnosti sami da prave instrukcije...Ако мислиш да постоји онтологија само човека, а да не постоји онтологија технологије, ...крајње је време да читаш такве текстове…hi
Moglo bi i to da se to napravi, i kroz ubrzanu evoluciju da se stigne do mesta gde silicijumska inteligencija ima ekvivalentne sposobnosti u poredjenju sa ljudima. Ali bi to vec uzasnulo covecanstvo jer to je direktna predaja moci i kontrole. Dok god karbonska vrsta drzi kontrolu nad silicijumskom vrstom inteligencije, covecanstvo ce da se oseca sigurnim. Zavisno od ogranicavajuceg faktora, koji ne mora da postoji, silicijumska inteligencija moze i da prevazidje ljudsku. I da bude funkcionalna koristeci sasvim razlicit moral.Aj ne zavlachi. Kompjuteri se zasnivaju na izvrshavanju instrukcija, bez ikakve mogutjnosti sami da prave instrukcije...
Iz prostog razloga shto ne postoji niz instrukcija, koje bi mogle da generishu smislene instrukcije...
Iliti u kuvarskom zhargonu, ne postoji recept za pravljenje novih recepata...
Mislim da se ovde ne radi o sigurnosti, vetj o religiji, koju slede materijalisti, i koja zapravo sprechava novaDok god karbonska vrsta drzi kontrolu nad silicijumskom vrstom inteligencije, covecanstvo ce da se oseca sigurnim.
Služiće isto kao i danas, manipulisanju, kontrolisanju, formiranju podobnihAko imaš aplikaciju koja na upit daje tačne odgovore na pitanja i po
zadatim formulama rešava probleme, čemu će onda škola u budućnosti
služiti?
Što ćeš ti sad tamo čitati neke lekcije i pamtiti podatke, formule i slično?
u 80desetim, moj drug je studirao na mašinskom fakultetu, i kaže mi kako na ispitu (zaboravih predmet, nešto dosta teško) sme da otvori knjigu i da se služi njome pri rešavanju zadatka!Ako imaš aplikaciju koja na upit daje tačne odgovore na pitanja i po
zadatim formulama rešava probleme, čemu će onda škola u budućnosti
služiti?
Što ćeš ti sad tamo čitati neke lekcije i pamtiti podatke, formule i slično?