Da li ce nas kazniti drugi Bog?

tab503

Daj link
Administrator
Poruka
127.095
Citam malo forum i kapiram koliko su ljudi iskljucivi.
Postoji samo njihov Bog, samo je on pravi a sve ostalo je zabluda i prevara.

I naravno samo ce oni biti spaseni a ovi ostali ce da pocrkaju u paklu :D

Dakle.. da li to znaci da onaj drugi Bog ima da te rokne jer verujes u pogresnog? :D

Ja licno verujem da je Bog jedan a da razlike postoje na lokalnom nivou prouzrokovane razlicitim razlozima, od geografskog podnevlja do stila zivota i istorijskih uslova i prilika.

Citam malo forum i kapiram koliko su ljudi iskljucivi.
Postoji samo njihov Bog, samo je on pravi a sve ostalo je zabluda i prevara.

I naravno samo ce oni biti spaseni a ovi ostali ce da pocrkaju u paklu :D

Dakle.. da li to znaci da onaj drugi Bog ima da te rokne jer verujes u pogresnog? :D

Ja licno verujem da je Bog jedan a da razlike postoje na lokalnom nivou prouzrokovane razlicitim razlozima, od geografskog podnevlja do stila zivota i istorijskih uslova i prilika.
Lično se nadam da Jehova neće večno ostaviti sve grešnike u paklu. Mada piše drugačije u Bibliji. Nadam se na Jehovinu (Sveta Trojica) milost.

Ne nasedajte ljudi na bezveznu temu. PDF Religija i duhovnost je na aparatima, pa sad moderatori otvaraju teme da se piše radi pisanja. Najsmešnije mi je kad gledam kako neki za vreme radnog vremena pišu na forumu politika, naročito oni iz bezbesnosnih struktura. Koji su to papci i neradnici. Oni će državu da brane :hahaha:
Ima da propadne ko i SFRJ.

Ne nasedajte ljudi na bezveznu temu. PDF Religija i duhovnost je na aparatima, pa sad moderatori otvaraju teme da se piše radi pisanja. Najsmešnije mi je kad gledam kako neki za vreme radnog vremena pišu na forumu politika, naročito oni iz bezbesnosnih struktura. Koji su to papci i neradnici. Oni će državu da brane :hahaha:
Ima da propadne ko i SFRJ.
a na koju da nasednemo ?

Zanimljivo je kako se nađu ateisti i dođu na PDF Religija i duhovnost i onda nas vernike tu ismevaju dok se mi koljemo argumentima i spremamo jedni drugima lomače. Ateisti i vi što volite vanzemaljce idite na druge PDF. Niste dorasli nama vernicima i našoj visokoj duhovnosti i moralnosti.
Nisam ateista, verujem u Boga stvoritelja univerzuma i svega ostalog, ali ako već verujem da je postojao Jahve, onda verujem u celu priču, a ne kako su zamislili rimski cenzori.

Nece ih kazniti u Srbiji..

Bog se moze posmatrati kao metafizicka pojava sinhronizma duha velike vecine ljudi .
To je socioloski tako pojasnjeno.
To je duh koji postoji u svim ljudima u jednom okruzenju pa to izaziva pomeraj u raspodeli shvatanja i ponasanja i to je onda Bog.
Takav Bog je ustvari vrlo djavoljski u Srbiji.
To znaci da ako se neko ponasa mimo tih opstih vecinskih pravila ponasanja, dobice kaznu...
To je istina, i svi to znate.
Ovde ne govorim o mistici i magiji nego o tome da ce drustvena neprilagodjenost dovesti do vece verovatnoce sukoba i povrede i stete...tj onog sto obican covek vidi kao kaznu.

Npr, ako ocekujete uredne trotoare u Srbiji polomicete se na onu metalnu zicu koja sluzi da se betonski blokovi donesu i stovare na neku povrsinu , nesto kao alka na poklopcu , i koji treba da se isece kad se betonska ploca postavi i isece ispod nivoa ploce da ne bi noga busila obucu ili se saplitala na vrh od te armature...
Ne , veca je verovatnoca da ce to biti ostavljeno ili samo zakrivljeno i onda ko ne gleda saplesce se i pasti i pocepati pantalone...
Bilo je kod Vuka kod okretnice 32, bas na trotoaru tih 10 tak ploca i cesto rolazim i ja se znam saplesti , a i video sam puno ljudi koji prolazee izmedju kola a kola su tu parkirala tacno da ne nagaze te ploce pa onda ostane taman izmedju kola mesta da pesak nagazi na te kuke i saplete se..

Ili kradja poklopaca od sahtova, uobicajena stvar, ja sam vidjao i kradju ivicnjaka i to iz tri razloga, za svoj negde pravi kucu covek dotera auto i ubaci komad dva pa sutra ponovo , ili izvali samo da bi mogli da nameste sebi da tu piju kafu na otvorenom ili razvale zato sto tako parkiraju..

Isto je i kod drustvenog ponasanja, reakcija ljudi postaje agresivna ako odstupas od naviknutog ponasanja, ako isterujes pravdu , dobices povredu , po nosu , po ledjima po ubodu nozem...po pretnjama po smrtnom ishodu..
Ako se uzdas u prelazak preko pesackog, jedno vreme je sansa bila ogromna da te pregaze...nego prelazis pesacki a ocima i u glavi zamisljas da prelazis autoput...

I ja se često zapitam o večnim mukama u paklu, koji je smisao da se neko večno vrti na ražnju dok ga đavoli vrte ražanj i kože vatru. Nadam se da je to sve vaspitnog karaktera i da neće biti tako.
nisi cuo?
pakao ne postoji.
on je suprotnosti sa vaskrsenjem... imao sam i temu o tome

tako da crkva mora prvo da odluci jel imamo raj i pakao ili imamo vaksresenje?
ne moze i jedno i drugo.

Zanimljivo je kako se nađu ateisti i dođu na PDF Religija i duhovnost i onda nas vernike tu ismevaju dok se mi koljemo argumentima i spremamo jedni drugima lomače.
da :tick: slažem se.
hvala na komplimentu o zanimljivosti, a žao mi je što ne mogu da uzvratim jer se vi dosadno ponavljate.
Ateisti i vi što volite vanzemaljce idite na druge PDF. Niste dorasli nama vernicima i našoj visokoj duhovnosti i moralnosti.
ja ne verujem ni u vanzemaljce. Koje opcije nama nudite ?

Back