Da li ce nam Rusi pomoci oko Kosova

Da li ce nam Rusi pomoci u resavanju kosovske situacije

• Da

• Ne

• Ne znam

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
fosilvaso:
a možda će nam pre indirektno pomoći Kinezi po mojoj ranije navedenoj teoriji istovremenih akcija: Oni trebaju zabaviti Amere tamo oko onih otoka....a mi za to vreme rešimo Kosovo!!??

Naravno, drugacije verovatno i nece moci dok se ameri ne zabave necim i nekim drugim, a po svemu sudeci amere nece zabavljati samo kinezi, mada su i oni dovoljni za extra zurku :)

Ma samo kad bi hteli pravilno da razmisljamo,postoje 5 stalnih clanica sa pravom veta
rusija kao nas "prijatelj",ameri sa zelenim dolarima,kina sa nekom njihovom racunicom a i bas ih briga za ovaj deo sveta,francuzi sa pretenzijom da predvode evropu,a za britance nam treba veoma visoka politicka figura koju nazalost sada nemamo(mozda bi tu jedino mogao da pomogne prestolonaslednik)
bar tri da obradimo ne mozemo da omanemo
jedan ce uvek da te zajebe(rusija),drugi da te proda za jos manje pare(kina),al treci ne moze da omane

King 7:
Jednom su izgubili onakvu carevinu zbog nas.

Нико није уперио цару Николи пиштољ у чело, па рек'о: "Е сад мораш да браниш Србе".
Брате, хтели су да се шибају, због изласка на топла мора и тако то. Немачка је хтела колоније, Аустрија drang nach osten, Француска Алзас и Лорен, Србија уједињење - до рата је изгледа морало доћи. Једино су Енглези били задовољни са status quo (разлоге објаснио Black Ader), а и зато се мора ратовати.
Срби су атентатом у Сарајеву само бацили варницу на буре барута и то је наша историјска одговорност, наша кривица пред небом - лично мислим да је и данас плаћамо.

Да се приближим теми - Руси су тада у Првом светском рату били веома коректни према нама, најкоректнији од савезника и много коректнији од свог просека.
Не знам да ли ће нам Русија помоћи и тако сам гласао. Они имају своје разлоге (Кавказ) због којих им преседан не би одговарао. Али имају и друге интересе - као што су их имали и тада...

Duh Sekire:
Нико није уперио цару Николи пиштољ у чело, па рек'о: "Е сад мораш да браниш Србе".
Брате, хтели су да се шибају, због изласка на топла мора и тако то. Немачка је хтела колоније, Аустрија drang nach osten, Француска Алзас и Лорен, Србија уједињење - до рата је изгледа морало доћи. Једино су Енглези били задовољни са status quo (разлоге објаснио Black Ader), а и зато се мора ратовати.
Срби су атентатом у Сарајеву само бацили варницу на буре барута и то је наша историјска одговорност, наша кривица пред небом - лично мислим да је и данас плаћамо.

Да се приближим теми - Руси су тада у Првом светском рату били веома коректни према нама, најкоректнији од савезника и много коректнији од свог просека.
Не знам да ли ће нам Русија помоћи и тако сам гласао. Они имају своје разлоге (Кавказ) због којих им преседан не би одговарао. Али имају и друге интересе - као што су их имали и тада...
Niko nije uperio pistolj u celo i to je istina. Da lo znas da je Austrija dala ultimatum Srpskoj vladi da izruci G. Principa i da je Ruska vlada preko konzulata preklinjala nasu da se izruci atentator da ne bi doslo do rata? Nudili su vojnu pomoc u slucaju da se Princip izruci a Austrougari prekrse dogovor? Princip je ipak zavrsio u Austrougarskom zatvoru a Ruski car je usao u rat znajuci da ima sopstvene probleme u zemlji pre svega boljsevike koji su kao i svugde u svetu strpljivo cekali momenat kada ce njihova rodjena zemlja upasti u probleme i oslabiti da je udare mucki, iznutra. Tako se dogodilo. Malo je bezobrazno kada Srbin kaze " niko mu nije uperio pistolj " odnosno u Srpskom prevodu: Ko ga sisa, niko ga nije terao. Rusija dan - danas ne moze da se opepeli od boljsevickog zla i pitanje je kada ce uopste. Slava Ruskom caru Nikolaju Romanovom.

Само сам хтео рећи да је Русија ушла у рат из својих интереса не из неке претеране љубави према Србима.
А ако ћемо ширити тему, можемо рећи да је Европа сама крива што на Берлинском конгресу није дозволила уједињење Босне и Србије. Да се то тада догодило, Гаврило Принцип не би испалио своје метке.

Duh Sekire:
Само сам хтео рећи да је Русија ушла у рат из својих интереса не из неке претеране љубави према Србима.
А ако ћемо ширити тему, можемо рећи да је Европа сама крива што на Берлинском конгресу није дозволила уједињење Босне и Србије. Да се то тада догодило, Гаврило Принцип не би испалио своје метке.
Pitanje pripajanja Bosne Srbiji u vreme kada upravo Austrougarska to cini je bilo nemoguce. Takav plan se ne bi dogodio u vreme Obrenovica a ja licno smatram da je kralj Petar postavljen od strane tajnih obavestajnih sluzbi da presece lozu Obrenovica i od Srbije napravi instrument za ratovanje kako sa turcima tako i sve vecoj Austrougarskoj carevini. Neko je trebao zapodenuti kavgu. Sam atentat se dogodio kao i mnogo puta u istoriji a ko zna koliko bi se naslo povoda za rat da nije bilo njega. Sve u svemu, car je mogao da se napravi lud kao i Rusi 1999 i da nas podrzi retoricki i tako sacuva i carstvo i odnose sa Nemackom. Onda bi opet Britanski plan o kontaminaciji Rusije boljsevizmom propao... ko zna sta se sve tu radilo na kraju.

Sve počinje od tačnog i preciznog govora i reči. Strašno grešimo kada umesto
reči Kosmet ili Kosovo i Metohija, koristimo termin KOSOVO - to je termin koji
koriste Šiptari i zlonamerni deo takozvane međunarodne zajednice. Takođe je
sasvim pogrešno koristiti termin SANDŽAK umesto RAŠKA OBLAST.

Mi bre ljudi treba da skupimo pare...tj. nasha vlada i da potplati odredjene strukture u Vashingtonu,Londonu i Parizu i da se to resi koliko toliko pozitivno po nas.
Mislim da treba lobirati preko Jevreja u USA. Kako znamo i umemo!
Mada...i akos e to sutra resi pozitivno po nas...opet ce na Kosovu biti frke i nasilja i opet ce onaj narod dole da strada,jer ce Shiptari biti nezadovljni.
Kako god da okrenes...zayebano.
Stvarno ne mogu da zamislim kako ce situacija da se odvija u bilo kom pravcu. kako ce i sta ce biti,ako shiptari iz prve dobiju nezavisnost...sto po meni uopste nije iskljuceno.
A sta ce biti ako je ne dobiju...vec suverenitet ostane na nama,a njima zakonodavna,izvrsna i sudska vlast?
One price o medjunarodnom pravu...bla,bla,bla...ma to je za budale i za gubljenje vremena.
Sto rece James Hetfiled..."Halls of justice painted green,money talking" i tu se zavrshava svaka prica.

ПА ЗАР САМО ЈА ВЕРУЈЕМ РУСИМА
СТРАШНОООООООООО

ИСЦЈЕЉЕЊЕ

ПОЛУДЈЕЛЕ НЕВЈЕСТЕ

Савић М. из Бара свједочи истом записивачу:

"Ишао сам својим послом за Никшић, у прољеће 1952. године. На путу жељезницом из Титограда (Подгорице) за Никшић нашао сам се у купеу са своја три познаника из села Т. Троје ових путника ишла су за манастир Острог, јер је мајка са једним својим сродником тамо водила своју полудјелу ћерку, која се подуже времена узалудно лијечила.

Млада, ова невјеста била је страшно узрујана. Грдила је и псовала све присутне најпогрднијим изразима. Мени је неколико пута опсовала оца и мајку, чак ми је пљунула у лице. Пратиоци су је једва уздржали да се не баци кроз прозор и да се не свлачи гола пред народом.

Кад смо стигли до станице Острог, моји сапутници су ту изашли и пјешице продужили пут до манастира. Ја сам наставио пут до Никшића.

Сјутридан на повратку из Никшића, послије подне, када сам стигао на станицу Острог, нашао сам се са мојим познатим сапутницима, који су се враћали у кући. На моје велико изненађење, сви су били весели, а особито невјеста.

Она је сва срећна приступила ближе мени и ословила ме ријечима: "Опрости ми, Савићу, што сам те јучер несвјесно вријеђала, јер нијесам знала шта говорим. Мајка ми је рекла данас да сам те јучер много увриједила и нападала, молим те понизно да ми опростиш!"

Ја сам јој честитао чудесно оздрављење и наставили смо даље путовање до мјеста сталног боравка, славећи и хвалећи Бога и Угодника Божијег, светог Василија Острошкога. Невјеста је потпуно оздравила без икаквих знакова и појава душевног растројства."

Ја бих искрено волела али нисам сигурна. Да немају своје проблеме иначе су и они у го*нима до гуше,помогли би нам сигурно. Увек смо се испомагали кад год смо могли и сада нам помажу али о томе нико не пише и не говори.
А, и што би нам помагали када наши политичари нису окренути Русима већ се увлаче у ду*пе западу. Нису ни Рује толико глупе. Ми цвркућемо Немцима,Енглезима,пљежемо им на коленима Русе и не гледамо,а Руси би као будале требали да нас бране.
Е,да су ови наши фини,поштени,брижни,човекољубци од политичара водили добру политику са Русима они би нам и помагали.
Пошто је бивши председник Слободан Милошевић био у супер односима са нашом браћом,они су први слетели на Косово...

Ах КиМ једва чекам да се вратим, ЧАСТИМ КАВУ У ТРИ ШЕШИРА КО ПРВИ БУДЕ КОД БРЕНЕ СА МЕНОМ
http://sanimideg.forumup.com/

ИСЦЈЕЉЕЊЕ ДЈЕЧАКА

Филип Зековић 6. августа 1961. године у манастирском љетопису својеручним потписом пред јеромонахом Серафимом Кашићем свједочи:

"Колико се сјећам, то је било 1953. године. Био ме позва(о) управитељ манастира Острога да видим неки поса(о).

Тада сам видио једног дјечка, отприлике 13 година, којега бијаше довела мајка и тетка. Његова тетка причаше да, док га нијесу довели у манастир, није познава(о) ни мајку ни тетку, а чим је доша(о) пред манастир, одма(х) је поста(о) нормалан.

Дијете се било препало, кад је чува(ло) стоку са сестром. Били су на неки камен стали, а овај се опушти те сестру здроби у комате. Дијете (брат) је од тога било полуђело, али, као што сам навео, чим је дошло пред манастир, одма(х) је постало нормално и здраво. Овога сам био очевидац."

marlon:
Mislio sam na velike klubove... ne igraju isto liga im je kao npr. Celziju, Juveu, Milanu, Bajernu glavna, a kup ako prodje prodje. E tako ce dragi moj biti i sa KiM. Mi smo zadnja rupa na svirali svi nas karaju ko gde stigne, silama je liga vazna a mi mu dodjemo ko onaj stari Kup sajamskih gradova :lol: I tu je sansa. Kapiras? :lol: :lol: :lol:

Da smo mi Kup sajamskih gradova - to bi bila premija, ja bih dao odrednicu "regionalna liga";)

King 7:
Niko nije uperio pistolj u celo i to je istina. Da lo znas da je Austrija dala ultimatum Srpskoj vladi da izruci G. Principa i da je Ruska vlada preko konzulata preklinjala nasu da se izruci atentator da ne bi doslo do rata? Nudili su vojnu pomoc u slucaju da se Princip izruci a Austrougari prekrse dogovor? Princip je ipak zavrsio u Austrougarskom zatvoru a Ruski car je usao u rat znajuci da ima sopstvene probleme u zemlji pre svega boljsevike koji su kao i svugde u svetu strpljivo cekali momenat kada ce njihova rodjena zemlja upasti u probleme i oslabiti da je udare mucki, iznutra. Tako se dogodilo. Malo je bezobrazno kada Srbin kaze " niko mu nije uperio pistolj " odnosno u Srpskom prevodu: Ko ga sisa, niko ga nije terao. Rusija dan - danas ne moze da se opepeli od boljsevickog zla i pitanje je kada ce uopste. Slava Ruskom caru Nikolaju Romanovom.

Морам да те исправим.
Принцип је ухапшен у Сарајеву одмах по атентату, као и његови сарадници. Оно што је Аустроугарска тражила јесте пристанак Владе Србије да Аустрија самостално спроводи истрагу по Србији, као и слободу да сама (без претходне сагласности српске власти) хапси осумњичене. На ово, наравно ниједна Влада у свету не би пристала, те је Пашић уљудно одбио овај захтев и понудио помоћ...

Ово је ипак био "само" повод, хоћу рећи убиство престолонаследника није мала ствар, али није разлог да пола света зарати и стане на страну кривца.

Прави разлог јесте незадовољство расподелом колонија, тако да је то уистину био рат за колоније и превласт. Спор Србије и Аустроугарске је био, као што рекох, само повод.

Што би рекао Комодор: Боли њих паче, за српске шајкаче.

Adalv:
Морам да те исправим.
Принцип је ухапшен у Сарајеву одмах по атентату, као и његови сарадници. Оно што је Аустроугарска тражила јесте пристанак Владе Србије да Аустрија самостално спроводи истрагу по Србији, као и слободу да сама (без претходне сагласности српске власти) хапси осумњичене. На ово, наравно ниједна Влада у свету не би пристала, те је Пашић уљудно одбио овај захтев и понудио помоћ...

Ово је ипак био "само" повод, хоћу рећи убиство престолонаследника није мала ствар, али није разлог да пола света зарати и стане на страну кривца.

Прави разлог јесте незадовољство расподелом колонија, тако да је то уистину био рат за колоније и превласт. Спор Србије и Аустроугарске је био, као што рекох, само повод.

Што би рекао Комодор: Боли њих паче, за српске шајкаче.
Priznajem da sam zaboravio da dodam istragu koju je nametala Austrougarska i koja je naravno, neprihvatljiva. Ipak koliko znam, Rusija je insistirala na predaji Principa i na saradnji u istrazi koja je mogla da se prihvati i na koju bi Rusija uticala koliko moze kod nemaca ali islo je kako je islo.

arteciss:
А да ли су нам помогли за време бомбардовања? Наравно НЕ, што би и сад.

ne greši dušu!! Nisu pomogli jer je mnogim Rusima, kao i Srbima, jasno da se situacija u Srbiji još mora dosta doraditi, zaudara još po nekim trulim ostacima bivše tiletove žabokrečine od države.....

King 7:
Priznajem da sam zaboravio da dodam istragu koju je nametala Austrougarska i koja je naravno, neprihvatljiva. Ipak koliko znam, Rusija je insistirala na predaji Principa i na saradnji u istrazi koja je mogla da se prihvati i na koju bi Rusija uticala koliko moze kod nemaca ali islo je kako je islo.

Принцип се није налазио у Србији, већ у Босни и ухапшен је одмах после атентата. Русија, Енглеска и Француска, су сматрале да је ултиматум дат Србији немогућ, а да је Пашићев одговор на њега изузетан пример дипломатског одговора.
Све је то неважно јер су сви они желели рат и то никакве везе није имало са Србијом.

Back