urospo
Iskusan
- Poruka
- 5.289
Jbg, PIK nema onaj sa ukusom grcke salate
Al zato je jedan smoki soko-stark, ebote mogao bi da zivim na njemu

Al zato je jedan smoki soko-stark, ebote mogao bi da zivim na njemu

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
fosilvaso:a možda će nam pre indirektno pomoći Kinezi po mojoj ranije navedenoj teoriji istovremenih akcija: Oni trebaju zabaviti Amere tamo oko onih otoka....a mi za to vreme rešimo Kosovo!!??
King 7:Jednom su izgubili onakvu carevinu zbog nas.
Niko nije uperio pistolj u celo i to je istina. Da lo znas da je Austrija dala ultimatum Srpskoj vladi da izruci G. Principa i da je Ruska vlada preko konzulata preklinjala nasu da se izruci atentator da ne bi doslo do rata? Nudili su vojnu pomoc u slucaju da se Princip izruci a Austrougari prekrse dogovor? Princip je ipak zavrsio u Austrougarskom zatvoru a Ruski car je usao u rat znajuci da ima sopstvene probleme u zemlji pre svega boljsevike koji su kao i svugde u svetu strpljivo cekali momenat kada ce njihova rodjena zemlja upasti u probleme i oslabiti da je udare mucki, iznutra. Tako se dogodilo. Malo je bezobrazno kada Srbin kaze " niko mu nije uperio pistolj " odnosno u Srpskom prevodu: Ko ga sisa, niko ga nije terao. Rusija dan - danas ne moze da se opepeli od boljsevickog zla i pitanje je kada ce uopste. Slava Ruskom caru Nikolaju Romanovom.Duh Sekire:Нико није уперио цару Николи пиштољ у чело, па рек'о: "Е сад мораш да браниш Србе".
Брате, хтели су да се шибају, због изласка на топла мора и тако то. Немачка је хтела колоније, Аустрија drang nach osten, Француска Алзас и Лорен, Србија уједињење - до рата је изгледа морало доћи. Једино су Енглези били задовољни са status quo (разлоге објаснио Black Ader), а и зато се мора ратовати.
Срби су атентатом у Сарајеву само бацили варницу на буре барута и то је наша историјска одговорност, наша кривица пред небом - лично мислим да је и данас плаћамо.
Да се приближим теми - Руси су тада у Првом светском рату били веома коректни према нама, најкоректнији од савезника и много коректнији од свог просека.
Не знам да ли ће нам Русија помоћи и тако сам гласао. Они имају своје разлоге (Кавказ) због којих им преседан не би одговарао. Али имају и друге интересе - као што су их имали и тада...
Pitanje pripajanja Bosne Srbiji u vreme kada upravo Austrougarska to cini je bilo nemoguce. Takav plan se ne bi dogodio u vreme Obrenovica a ja licno smatram da je kralj Petar postavljen od strane tajnih obavestajnih sluzbi da presece lozu Obrenovica i od Srbije napravi instrument za ratovanje kako sa turcima tako i sve vecoj Austrougarskoj carevini. Neko je trebao zapodenuti kavgu. Sam atentat se dogodio kao i mnogo puta u istoriji a ko zna koliko bi se naslo povoda za rat da nije bilo njega. Sve u svemu, car je mogao da se napravi lud kao i Rusi 1999 i da nas podrzi retoricki i tako sacuva i carstvo i odnose sa Nemackom. Onda bi opet Britanski plan o kontaminaciji Rusije boljsevizmom propao... ko zna sta se sve tu radilo na kraju.Duh Sekire:Само сам хтео рећи да је Русија ушла у рат из својих интереса не из неке претеране љубави према Србима.
А ако ћемо ширити тему, можемо рећи да је Европа сама крива што на Берлинском конгресу није дозволила уједињење Босне и Србије. Да се то тада догодило, Гаврило Принцип не би испалио своје метке.
Strela:Mi prvo sami sebi moramo da pomognemo oko Kosmeta,
pa tek onda da očekujemo pomoć od drugih.
U našem pregovaračkom timu ni Tadić ni Koštunica nemaju
usklađene stavove po ovom pitanju, šta onda očekivati od drugih.
marlon:Mislio sam na velike klubove... ne igraju isto liga im je kao npr. Celziju, Juveu, Milanu, Bajernu glavna, a kup ako prodje prodje. E tako ce dragi moj biti i sa KiM. Mi smo zadnja rupa na svirali svi nas karaju ko gde stigne, silama je liga vazna a mi mu dodjemo ko onaj stari Kup sajamskih gradovaI tu je sansa. Kapiras?
![]()
![]()
![]()
King 7:Niko nije uperio pistolj u celo i to je istina. Da lo znas da je Austrija dala ultimatum Srpskoj vladi da izruci G. Principa i da je Ruska vlada preko konzulata preklinjala nasu da se izruci atentator da ne bi doslo do rata? Nudili su vojnu pomoc u slucaju da se Princip izruci a Austrougari prekrse dogovor? Princip je ipak zavrsio u Austrougarskom zatvoru a Ruski car je usao u rat znajuci da ima sopstvene probleme u zemlji pre svega boljsevike koji su kao i svugde u svetu strpljivo cekali momenat kada ce njihova rodjena zemlja upasti u probleme i oslabiti da je udare mucki, iznutra. Tako se dogodilo. Malo je bezobrazno kada Srbin kaze " niko mu nije uperio pistolj " odnosno u Srpskom prevodu: Ko ga sisa, niko ga nije terao. Rusija dan - danas ne moze da se opepeli od boljsevickog zla i pitanje je kada ce uopste. Slava Ruskom caru Nikolaju Romanovom.
Priznajem da sam zaboravio da dodam istragu koju je nametala Austrougarska i koja je naravno, neprihvatljiva. Ipak koliko znam, Rusija je insistirala na predaji Principa i na saradnji u istrazi koja je mogla da se prihvati i na koju bi Rusija uticala koliko moze kod nemaca ali islo je kako je islo.Adalv:Морам да те исправим.
Принцип је ухапшен у Сарајеву одмах по атентату, као и његови сарадници. Оно што је Аустроугарска тражила јесте пристанак Владе Србије да Аустрија самостално спроводи истрагу по Србији, као и слободу да сама (без претходне сагласности српске власти) хапси осумњичене. На ово, наравно ниједна Влада у свету не би пристала, те је Пашић уљудно одбио овај захтев и понудио помоћ...
Ово је ипак био "само" повод, хоћу рећи убиство престолонаследника није мала ствар, али није разлог да пола света зарати и стане на страну кривца.
Прави разлог јесте незадовољство расподелом колонија, тако да је то уистину био рат за колоније и превласт. Спор Србије и Аустроугарске је био, као што рекох, само повод.
Што би рекао Комодор: Боли њих паче, за српске шајкаче.
arteciss:А да ли су нам помогли за време бомбардовања? Наравно НЕ, што би и сад.
King 7:Priznajem da sam zaboravio da dodam istragu koju je nametala Austrougarska i koja je naravno, neprihvatljiva. Ipak koliko znam, Rusija je insistirala na predaji Principa i na saradnji u istrazi koja je mogla da se prihvati i na koju bi Rusija uticala koliko moze kod nemaca ali islo je kako je islo.