Da li će Iran postati svjetskom silom?

Marin55

Domaćin
Banovan
Poruka
3.091
Cao,

Poslije ovih burnih vijesti o ponovnom negiranju holokausta od strane predsjednika Ahmedinedzada i odustajanja SAD od postavljanja raketnog stita u srcu Europe, da li mislite da ce Iran iznuditi kod medjunarodne zajednice dozvolu za pravljenje nuklearnog oruzja ili ce Amerika i NATO napasti Iran?

Da li Rusiji odgovora da Iran postane svjetskom silom.
 
Iran sada za sada ima probglema sa opzocijom koja svaki dan demonstrira a to je opozicija Mirhusejna koji sa svojim pristalicama izlazi na ulice da izrazi negodovanje zbog Ahmedinedzadove politike.Da li ovo sve slici Srbiji koja je prije bombardiranja imala sve cesce demonstracije opozicije.
 
Od Islmskih drzava najmodernija sa ljudskim pravima je drzava Turska i mislim da njoj pripada da bude uzorni element svim Islamskim drzavama, kako se i u kojem pravcu se trebaju razvijati.

Yebes ljudska prava, obrazovanje je bitno, pre svega iz prirodnih i tehnickih nauka a tu su Iranci svetski vrh, vodeci medju islamskim svetom. Narocito su jaki u informacionim tehnologijama, imaju jake hakere.
 
Постао би, ал ником од великих не одговара да им муслимаска земља буде до рамена. Руси и Кинези ће их подржавата у оквиру својих потреба, али до одређених граница, ништа више.
 
Ma kakav Iran. Nemaju oni kapaciteta za to.

Jedine muslimanske države koje bi eventualno mogle postati svetske sile su Indonezija i Nigerija, mada i u Nigeriji muslimani čine tek nešto više od pola populacije, ali osim tog kapaciteta, ni Indonezija ni Nigerija nemaju baš ništa, tako da su i za njih šanse minimalne.

I naravno da je velika šteta što je Islam progutao Zaratuštrinu zemlju. Znate, recimo, da Iranci i dan danas svoj zvanični jezik, Parsi, odnosno persijski, zovu Farsi, što je arapski naziv, nastao jer Arapi nemaju slovo ''P'' u svom jeziku? To bi bilo na foru kad bi mi svoj jezik svali ''serbian'' a ne ''srpski''. Tuga šta im je Islam doneo. Kakva crna sila.
 

Back
Top