KO PREŽIVI...

Naravno.
I mi radimo zemlju u selu. Doduše samo pšenica i kukuruz, jer smo daleko, ali bar njive nisu zaparložene.
Samo ovaj vetar i kiša ...ako polegne pšenica ovako jaka i teška a zelena....biže gadno :(

Naravno.
I mi radimo zemlju u selu. Doduše samo pšenica i kukuruz, jer smo daleko, ali bar njive nisu zaparložene.
Samo ovaj vetar i kiša ...ako polegne pšenica ovako jaka i teška a zelena....biže gadno :(

Mene je bilo strah da mi kisa ne spere kukuruz sa njive.
Psenica je srecom dobra.

Исплативије је радити људе..

Jeste ali ne mozes dugo tako. Kad mu dodje iz dupeta u glavu pocece da se buni i trazi krv ali da li ce i kada do toga doci nikad se ne zna.

Poljoprivrednik iz klipa iznad nije lud. Sve je lepo objasnio.
Obrada zemlje je tezak posao koji uposljava veliki broj ljudi i obezbedjuje im hranu.

Ko ima zemlju neka je radi da prezivi. Ja to pocinjem da radim.
Изузетно исправан став јер повећана пољопривредна производња може нам омогућити и јачи извоз производа!

http://www.danas.rs/dodaci/biznis/ne_saljite_poruke_o_mogucem_bankrotu_drzave.27.html?news_id=287335

Čovek lepo objasnio šta je PIO fond. A vlada se ponaša kao batinaš. Lepo im reče da ih MMF i Fiskalni savet teraju sa vlasti.

Dakle, ne znam ko će da preživi sa smanjenjem plata u javnom sektoru od 25% i penzija od 20% dok cene komunalija, poreza, prireza, zareza idu stalno gore, pooštrava se politika kontrole i sankcionisanja neplaćanja itd. Klasičan batinaški nastup. Ne radi se samo o tome da će plate biti manje, ili da u javnom sektoru ima viška ljudi. Radi se o tome da su ti ljudi, upravo zato što ih ima mnogo, zajedno sa penzionerima najveći broj potrošača. Narod i sad kupuje samo što mora i plaća samo što mora, a to je minimum, pa je sasvim normalno da se usled namerno smanjene platežne moći drastično smanji i potrošnja, a to znači da je usled smanjenog prometa manji pdv, da firme nemaju novca za uplatu poreza i doprinosa za zaposlene odakle se finansira budžet i penzije i sva ostala davanja. Pored toga, užasno su nepopularne ovakve odluke, narod se oseća krajnje izigrano, i u sklopu sa nekim drugim potezima vlade, kontraefekat ovakvih odluka je veći nego efekat koji one donose budžetu......i vrlo opasan ....msm, vrlo je opasno, čak suludo, seći granu na kojoj sediš :aha:

Back