Da li brzo donosite odluke

Džudi S

Brišem spam
Moderator
Poruka
7.496
forum2.jpg
Postoje ljudi koji su neodlučni i potrebno im je vreme da donesu neku odluku, čak i najmanju.

Sa druge strane, neki ljudi brzo donose odluke i kada su ozbiljne stvari u pitanju i kada su obične, male stvari u pitanju.

Da li vam treba vreme za donošenje odluka ili odluke donosite na brzinu?

- Komentar ostavljam kasnije -

To je malo u mom slucaju zanimljivo, ja sam siguran da sam u osnovi veoma neodlucna osoba jer sam za mnoge stvari perfekcionista i nekada sam previse razmisljao i obracao paznju na sve moguce kombinacije i potencijalne posledice sto je generalno nemoguce da se u glavi obradi.

A sa druge strane ironicno radim posao koji zahteva veoma brze i precizne odluke.

Tako da sam razradio mehanizam da za svaku odluku dam sebi ograniceno vreme kao neki unutrasnji tajmer u okviru kojeg moram da pronadjem najlogicnije moguce resenje, nakon cega ne zelim vise da se vracam na to niti da razmisljam vise o tome, sta je odluceno, odluceno je, u suprotnom iz iskustva znam da cu da se bacim u beskonacni loop i bespotrebnu filozofiju koja nece nikuda da me odvede samo moze da mi ide na stetu.

Pogledajte prilog 1587064Postoje ljudi koji su neodlučni i potrebno im je vreme da donesu neku odluku, čak i najmanju.

Sa druge strane, neki ljudi brzo donose odluke i kada su ozbiljne stvari u pitanju i kada su obične, male stvari u pitanju.

Da li vam treba vreme za donošenje odluka ili odluke donosite na brzinu?

- Komentar ostavljam kasnije -
U zavisnosti sta treba da se odluci,ali vecinom donosim brzo odluke.

To je malo u mom slucaju zanimljivo, ja sam siguran da sam u osnovi veoma neodlucna osoba jer sam za mnoge stvari perfekcionista i nekada sam previse razmisljao i obracao paznju na sve moguce kombinacije i potencijalne posledice sto je generalno nemoguce da se u glavi obradi.

A sa druge strane ironicno radim posao koji zahteva veoma brze i precizne odluke.

I ja sam bila perfekcionista dok sam radila, a povremeno sam imala rokove i morala sam da ih ispoštujem.

To se sada promenilo.

Back