Da li bolje gume treba da budu napred ili nazad?

Ali to vidiš pred sobom i možeš da planiraš, a iznenadno izletanje pešaka ili automobila iz sporedne ulice ne možeš.
Sem toga pitanje se odnosi na vožnju u celini, a na samo sneg koji nismo videli godinama.
U snijegu su samo uslovi ekstremniji ali sustina voznje je ista da li si u krivini, nizbrdo kad kisa pada itd kad izgubis kontrolu nad prednjim gumama nije strano kad izgubis nad zadnjim jeste.

Ovo je pitanje oko kog se lome koplja na mnogim mestima. Sve je lako kad kupite nove 4 gume, ali one se vremenom troše različitom brzinom. Jasno je da se prednje u normalnim uslovima troše mnogo brže.
Oni koji stavljaju bolje gume napred to čine zbog boljeg upravljanja i kočenja, dok nazad bolje gume stavljaju oni koji razmišljaju i o zanošenju zadnjeg dela vozila.

Šta vi kažete?
Ako ti auto ima all wheel drive, onda bi trebalo da rotiras gume svakih 10K. Meni su u Tojoti rekli da ako ne rotiram mogu da poniste garanciju ako rikne "reduktor" . Kod zamene guma moras da menjas minimum dve gume, prednje ili zadnje , a kod rotacije nikako ukrstanje.

Ako ti auto ima all wheel drive, onda bi trebalo da rotiras gume svakih 10K. Meni su u Tojoti rekli da ako ne rotiram mogu da poniste garanciju ako rikne "reduktor" . Kod zamene guma moras da menjas minimum dve gume, prednje ili zadnje , a kod rotacije nikako ukrstanje.
Reduktor bas nema veze sa menjanjem guma (mada kao si rekao treba da se rotiraju redovno).
Za "zdravlje" reduktora, treba povremeno ukljcuti 4x4, jednom mesecno i voziti oko 10-15km - Toyota preporuka

Reduktor bas nema veze sa menjanjem guma (mada kao si rekao treba da se rotiraju redovno).
Za "zdravlje" reduktora, treba povremeno ukljcuti 4x4, jednom mesecno i voziti oko 10-15km - Toyota preporuka
Moj auto i nema pravi reduktor, posto je AWD, ukljucuje se povremeno preko softwera. Navodno neujednacene gume dovode do zbunjivanja softwera i to moze da osteti " reduktor". To je barem tvrdnja servisa.

Moj auto i nema pravi reduktor, posto je AWD, ukljucuje se povremeno preko softwera. Navodno neujednacene gume dovode do zbunjivanja softwera i to moze da osteti " reduktor". To je barem tvrdnja servisa.
to ima smisla… takodje to nije reduktor kao sto i sam kažeš..Moje Toyota-e su obe off road, imaju silne sklopove koji moraju da se odrzavaju redovno
Inače, ljudi zaista ne pridaju mnogo značaju promeni i kupovini guma, a gume su jedne od najvažnijih stvari na automobilu.

Back