Da li bolje gume treba da budu napred ili nazad?

dlugomir

stari roker
Moderator
Poruka
230.575
Ovo je pitanje oko kog se lome koplja na mnogim mestima. Sve je lako kad kupite nove 4 gume, ali one se vremenom troše različitom brzinom. Jasno je da se prednje u normalnim uslovima troše mnogo brže.
Oni koji stavljaju bolje gume napred to čine zbog boljeg upravljanja i kočenja, dok nazad bolje gume stavljaju oni koji razmišljaju i o zanošenju zadnjeg dela vozila.

Šta vi kažete?

Pa zadnje bi trebalo da su vaznije.

Proklizavanje na prednjim gumama mogu pre da predvidim i korigujem volanom, korigujem brzinu i kocenjem, plus uz sebe imam ESP, ABS, dok za proklizavanje na zadnjim mogu samo da se pomolim. :p
Moli se u crkvi. U autu se vozi :mrgreen: A nista stara skola malo konta volan gas i to :think:

Na pogonske kotace kada se skrtari i mora kombinirat :mrgreen:

pa tako su i meni rekli vulkanizeri
imam 2 zimske 2 univerzalne, zimske idu napred.
Слушај оне који производе гуме: ако нису све четири исте, позади иду боље!

If you replace old tyres with new tyres and this does not apply to the whole set, there comes the question: Do you fit the new tyres at the front or back? Regardless of the drive type, we recommend not fitting the better tyres at the front, but always fitting them at the back. The reason is simple: The rear axle ensures the tracking stability of a vehicle.

Good tyres on front or rear

Слушај оне који производе гуме: ако нису све четири исте, позади иду боље!

If you replace old tyres with new tyres and this does not apply to the whole set, there comes the question: Do you fit the new tyres at the front or back? Regardless of the drive type, we recommend not fitting the better tyres at the front, but always fitting them at the back. The reason is simple: The rear axle ensures the tracking stability of a vehicle.

Good tyres on front or rear
Eto vidiš
pa sad ne znam
Ipak prednje vuku, pa ako je sneg, led od njih više zavisi hoće li s epokrenuti auto, i težina motora je na njima.

Eto vidiš
pa sad ne znam
Ipak prednje vuku, pa ako je sneg, led od njih više zavisi hoće li s epokrenuti auto, i težina motora je na njima.
Није основна ствар да се ауто покрене, већ да се безбедно креће и зауставља. А за то су задње гуме важније од предњих. Сајенс, је.бига, шта год вулканизер Живко мислио о томе ;) Наравно, обавезно је да све гуме на ауту буду добре.

Možda zavisi od vrste auta, ja imam hečbek, zadnje gume ne nose gro težine auta.
Звучи логично, већина тако мисли, и ја сам тако размишљао, предњи погон, напред тежина, напред боље гуме. Онда ми је пре пар година човек који је мало више у материји објаснио да је то (веома распрострањена) заблуда, и због чега је тако

Ovo je pitanje oko kog se lome koplja na mnogim mestima. Sve je lako kad kupite nove 4 gume, ali one se vremenom troše različitom brzinom. Jasno je da se prednje u normalnim uslovima troše mnogo brže.
Oni koji stavljaju bolje gume napred to čine zbog boljeg upravljanja i kočenja, dok nazad bolje gume stavljaju oni koji razmišljaju i o zanošenju zadnjeg dela vozila.

Šta vi kažete?

Bolje gume treba da budu na sigurnom
Pa kad ideš na odmor u Grčku da staviš

Šta vi kažete?
Nazad jer kad se prednji kraj auta otme kontroli np zimi mozes da ga korigujes volanom ali kad izgubis kontrolu zadnjeg djela auta moras biti veoma dobar vozac da bi vratio kontrolu.

Poslednja izmena:

Šta vi kažete?
pozadi, piše kod proizvođača.

Poslednja izmena:

Back