rz brzotrz 1972
Poznat
- Poruka
- 7.242
Probajte da se uzdrzite od bilo kakve kupovine u supermarketima.Osnovno u nekoj maloj prodavnici.I izdrzite tako bar februar.Rezultat ce biti vidljiv.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
A zasto se ne pridruzis "braci i sestrama" U Srbiji?I ja, nista ne kupujem u prodavnicama u Srbiji![]()
Litar maslinovog ulja 32 evra, boleština.
Dijaspora se javila:
U Italiji to isto ulje je 7.- evra, u Nemačkoj 15.- tak...
Kod nas 32.-
Alooooooooooooooooo!
Mene neće uopšte videti!
Na Zelenom vencu (pijaca) domaće maslinovo extra virgin je 15.- ojra Tu redovno kupujem...
"Da se bogate na nama", to je fino rečeno, a realnije je "da nas (legalno) pljačkaju".Ne kupujem.
Što se cena tiče, da, ovo je bilo prvo leto kada sam se vraćala iz Grčke, i to Sitonija gde baš nije jeftino, i gde sam napunila dve kese u gepeku potrepština za kuću. Kupila sam cif od nekih 1,5 eura (a ovde je oko 3 eura), više komada, axel, prašak za veš, sapune, tečni sapun za ruke onaj refil koji je bio na popustu 2 eura a kod nas je oko 500 din, da se razumemo i tamo ima skupih stvari, ali popusti su, pa i regularne cene, uvek ispod naših. Nekada je bilo ideš na more pa nosiš iz Beograda, danas obrnuto, idem praznim autom sledeći put da ga tamo napunim.
Kao u bugarskoj što sam kupila za sebe šampone bez sulfata koji su kod nas preko 1000 din, a tamo oko 600 din preračunato, kupila sam u njihovom DMu neke stvari koje su u našem DM barem za 30% skuplje.
I još jednom da napišem primer od pre 10tak godina još, a tiče se uvoznika za garderobu, da sam u Marks and Spencer u Windsoru glavna ulica kupila majice za decu, 5 kom u iznosu od 5 funti (oko 6 eura), što je kod nas u Beogradu kada sam videla potpuno isto tada koštalo 1800 dinara ! Tada sam ustanovila pravilo da nikada ne kupujem po punoj ceni ništa, a kupujem samo kad treba. Oni se na nama bogate, a mi ćutimo.
Posip za mačke cat san je u engleskoj bio 5 funti, kod nas tada 1000 din, taj isti u grčkoj isto je oko 5-6 eura, kao i u Austriji. Tezenis gaćice na popustu u Insbruku sam kupovala po 1 euro, kod nas je minimalna cena na popustu 300 dinara.
Opisala sam razne vrste robe. Zaista ih do sada niko nije sprečavao da se bogate na nama.
Meliota treba ignorisati, sve što piše je potpuno besmisleno.Ti si očigledno na strani ovog teatralnog "vladara" nema rasprave sa tobom. Glesaj Hepi i Pink, sve je u redu, i cene u prodavnicama su skroz okej ako tebe pitamo.
Zahtev je da ovaj bahati, nevaspitani, nekulturni, lopovski umišljeni diktator ode u tri lepe i sa sobom povede kompletnu svoju kriminalnu svitu!Nisam na strani vladara nego pitam koji to zahtev ili zahtevi nisu ispunjeni.
Ko da dođe umesto njih? To opozicija zahteva prelaznu vladu, nisam čuo studenti to da traže.Zahtev je da ovaj bahati, nevaspitani, nekulturni, lopovski umišljeni diktator ode u tri lepe i sa sobom povede kompletnu svoju kriminalnu svitu!
Na to pitanje imaš odgovor jednom drugom korisniku na drugoj temi. Ne mogu sad da pišem ponovo.Ko da dođe umesto njih? To opozicija zahteva prelaznu vladu, nisam čuo studenti to da traže.
Pridruzio sam se, nista se ne sekiraj.A zasto se ne pridruzis "braci i sestrama" U Srbiji?
Vučić će otići sa vlasti kada mu Zapad kaže dosta. On se prepucava za nižim činovnicima iz Brisela, ali da krupne zverke počnu da ga prozivaju on bi završio političku karijeru. A nema zbog čega jer je po pitanju Kosova bio i više nego kooperativan.Na to pitanje imaš odgovor jednom drugom korisniku na drugoj temi. Ne mogu sad da pišem ponovo.
A tražiće, polako. Kad se sredi pravosuđe, sam će da se stropošta.
Zabole mene i za zapad i za istok. I raspravu vas "opredeljenih" za zapad ili Rusiju i Kinu, čiji je Vučić čovek. Što se mene tiče, neka je i Marsovac ima da leti. Ne zato što će zapad da mu kaže dosta nego zato što će ga svrgnuti ovaj napaćeni narod kojeg već 13 godina svojevrsno jebbe u mozakVučić će otići sa vlasti kada mu Zapad kaže dosta. On se prepucava za nižim činovnicima iz Brisela, ali da krupne zverke počnu da ga prozivaju on bi završio političku karijeru. A nema zbog čega jer je po pitanju Kosova bio i više nego kooperativan.
Ja sam resio da danas ne kupujem.
Efektiva je pozvala građane da se danas suzdrže od kupovine u dve Delezove i dve Merkatorove trgovine, kao i u Lidlu, u Univereksportu i u Disu.
Šta je tu loše? Nema kupaca, dug je radni dan. Od nečeg se mora početi. Sad i kolo smeta, možda bi bilo lepše da je Iron maiden.jedan dan?
nemojte odmah tako naglo........eno ih razvukli kolo po marketu
Ево једног запажања:
https://n1info.rs/biznis/anketa-bojkot-trgovinskih-lanaca-u-srbiji-gradjani-nezadovoljni-cenama/
У српском језику каже се "радња", "продавница" или "самопослуга".
Ко пише вести за српско говорно подручје и Србију?
Šta je tu loše? Nema kupaca, dug je radni dan. Od nečeg se mora početi. Sad i kolo smeta, možda bi bilo lepše da Iron maiden.
da se pitam uveli bi nedelju dana samo kupovina neophodnog, ono hleb i najminimalnije sta moras da jedes.. nista ekstra tipa cokolade, pivo, sokovi i slicno..jedan dan?
nemojte odmah tako naglo........eno ih razvukli kolo po marketu
Реч "трговина" у српском језику се употребљава за размену добара уз новчану накнаду, а не за објекте попут самопослуге, радње или продавнице.
da se pitam uveli bi nedelju dana samo kupovina neophodnog, ono hleb i najminimalnije sta moras da jedes.. nista ekstra tipa cokolade, pivo, sokovi i slicno..
ljudi vole da kukaju ali zele da zive u zoni komfora, ne zele niceg da se odreknu i onda kukaju a placaju.
bretee uopste nije poenta da li imas da platis, poenta je da ne zelim da platim po tim cenama.
Polako, biće i toga. Sledeće je 7 dana. Ček da se narod izorganizuje.Jedino sto je loše je “jedan dan” zatedajte tri pa da vidimo ….
Upravo tako. Čokolada Najlepše želje u USA je dolar ovde 300 dinži. Mi plaćamo tu razliku. Pa koliko transport samo košta da stigne tamo. I uhvatili se svi Barile. Pa sunce mu kalaisano jel samo makarone jedemo?????da se pitam uveli bi nedelju dana samo kupovina neophodnog, ono hleb i najminimalnije sta moras da jedes.. nista ekstra tipa cokolade, pivo, sokovi i slicno..
ljudi vole da kukaju ali zele da zive u zoni komfora, ne zele niceg da se odreknu i onda kukaju a placaju.
brete uopste nije poenta da li imas da platis, poenta je da ne zelim da platim po tim cenama.