Da li bojkotujete danas prodavnice?

Mediji su ti koji formiraju misljene naroda.
To vlasti svuda znaju i primenjuje
A zna li narod?
Tako da vecina glasa za vlast bila ona dobra ili losa za njegsa.
I tako teraju godinama.
Mediji moraju uvek da budu apsolutno u rukama naroda.
Cim narod primeti da pocinje da ne bude tako.
Odma na sledecim izborima mora da uköoni tu vlast.
Inace ce opet sve upadästi u zacarani krug.
I oprt Jovo nanovo kao zadnjiih desetleca.

Ne kupujem.

Što se cena tiče, da, ovo je bilo prvo leto kada sam se vraćala iz Grčke, i to Sitonija gde baš nije jeftino, i gde sam napunila dve kese u gepeku potrepština za kuću. Kupila sam cif od nekih 1,5 eura (a ovde je oko 3 eura), više komada, axel, prašak za veš, sapune, tečni sapun za ruke onaj refil koji je bio na popustu 2 eura a kod nas je oko 500 din, da se razumemo i tamo ima skupih stvari, ali popusti su, pa i regularne cene, uvek ispod naših. Nekada je bilo ideš na more pa nosiš iz Beograda, danas obrnuto, idem praznim autom sledeći put da ga tamo napunim.

Kao u bugarskoj što sam kupila za sebe šampone bez sulfata koji su kod nas preko 1000 din, a tamo oko 600 din preračunato, kupila sam u njihovom DMu neke stvari koje su u našem DM barem za 30% skuplje.

I još jednom da napišem primer od pre 10tak godina još, a tiče se uvoznika za garderobu, da sam u Marks and Spencer u Windsoru glavna ulica kupila majice za decu, 5 kom u iznosu od 5 funti (oko 6 eura), što je kod nas u Beogradu kada sam videla potpuno isto tada koštalo 1800 dinara ! Tada sam ustanovila pravilo da nikada ne kupujem po punoj ceni ništa, a kupujem samo kad treba. Oni se na nama bogate, a mi ćutimo.

Posip za mačke cat san je u engleskoj bio 5 funti, kod nas tada 1000 din, taj isti u grčkoj isto je oko 5-6 eura, kao i u Austriji. Tezenis gaćice na popustu u Insbruku sam kupovala po 1 euro, kod nas je minimalna cena na popustu 300 dinara.

Opisala sam razne vrste robe. Zaista ih do sada niko nije sprečavao da se bogate na nama.

Bojkotujemo i mi u CG.
Izvinite, gdje staje vlak za Jugoslaviju?
Bojkot i u HR.

IMG_20250131_131700.jpg

Back