Da li bog postoji..

MaranAta

Ističe se
Poruka
2.303
Саманта драга... срећеш га сваки пут на Божанственој Литургији, присутног у Духу Светоме. Немој само механички да стојиш и чекаш да дође крај, него се активно укључи.

Можеш за почетак овде да се упознаш:

http://www.crkva-bezanijska.org.yu/Casopis.htm

Имаш бројеве "Светосавског благодарника", крени од броја 0, па надаље. Ако имаш питања, слободно питај.

Поздрав. :wink:
 

Алjона

Aktivan član
Poruka
1.004
Samanta:
Ja verujem u boga,molim se za svacije duse,idem u crkvu,verijete li vi da ce bog uopste posetiti

Претходно слађем се са :) МаранАтој-ВеликојГлавој.

Сунце драго, кад ти волиш другог онда ево је и Бог у твом срце.

Шта се тиче краја света хммм овога нико не зна да кад ће бити али он ће бити обавезно стога постоји много зла на овом свету и колико још оно може постојати...свака чаша увек име своји крајеви.

Поздрав.
 

aharon

Obećava
Poruka
76
Ja svjedočim da Bog postoji i da je i te kako prisutan u svemu što se zbiva, samo što mnogi odaberu (a On im je to pravo i dao) da to ne vide ili niječu.
Pa kad je već tu, nema On šta posebno da dolazi, jer u stvari mi smo ti koji treba da dođemo k njemu.
Onaj ko postigne pun osjećaj Njegove prisutnosti, nema razloga da čeka išta posebno osim toga da to postignu i drugi i da osjećanje Božije prisutnosti prevlada na Zemlji u odnosu na osjećanje udaljenosti od Njega.
U međuvremenu čovjek na tom može da radi, prije svega utičući na druge ličnim primjerom.
Jer pravi Hristov dolazak je iznutra iz nas, a spolja se manifestuje posljedicama koje bivaju vidljive, ali mnogima ne više razumljive zato što ne znaju Sveto Pismo i ne razmišljaju o tome kako je Otac do sada djelovao na Zemlji.
Ali oni koji očekuju spektakl kakav očekuju mogli bi uzaludno čekati na nešto spolja, i da dođu u situaciju da se oko njih sve promijenilo (na bolje) a oni nisu, a onaj ko negdje ne pripada, ne može tu dugo ni da postoji.
Da ne bude zabune, kada kažem da se promijenilo na bolje to ne biva nimalo lako, i naravno da ne mislim na današnji pokušaj unificiranja svijeta pod jednom vrlo sumnjivom kapom.
Ali vjernici znaju da je Bog i ranije napore onih koji mu se protive pretvarao u pozitivnosti na sebi svojstven način, pa će tako biti i ovaj put. Vidjećete.
Da se razumijemo, spoljne manifestacije će se dešavati (i već se dešavaju) ali malo ko o njima razmišlja i svi čekaju "nešto drugo" što odgovara njihovim predstavama.
Čekaće uzalud. Stajaće napregnuto pogleda uprtog u daljinu ili u nebo, dok će im stvari promaći ispred nosa.
Bolje bi im bilo da se ostave svojih predstava i traže da svoje predstave usklade sa Božijom namjerom i sa Njegovim načinom (a to najbolje mogu da nađu Svetom Pismu i drugim svjedočanstvima o životu i djelovanju duhovnih ljudi na Zemlji).
Ali avaj, to ne mogu oni koji misle da su već pokupili svu pamet svijeta...
Svako dobro :D :D :D
 

aharon

Obećava
Poruka
76
Ne pretjeruj.
Baš u vezi toga si postavio pitanje na drugom mjestu, i ako si ga zaista postavio da bi dobio odgovor, možeš ga tamo i pročitati.
Porčitati i saznati da to nije tako kao što površno tvrdiš.

Takođe te molim da mi kao moderator objasniš zašto ne mogu da pišem neke riječi ijekavicom a da mi se ne prikažu kao "*" kada pošaljem post. Npr. ne mogu da pišem "hljeb" nego moram poslije da editujem post i prepravim u "hleb" da bi se to kako treba prikazalo.
Svako dobro :D .
 

Sizif

Strani posmatrač
Moderator
Poruka
48.019
aharon:
Takođe te molim da mi kao moderator objasniš zašto ne mogu da pišem neke riječi ijekavicom a da mi se ne prikažu kao "*" kada pošaljem post. Npr. ne mogu da pišem "hljeb" nego moram poslije da editujem post i prepravim u "hleb" da bi se to kako treba prikazalo.
Zbog automatskog algoritma za izbacivanje ružnih reči ne možeš da pišeš baš to što si naveo. Svaka reč koja u sebi sadrži niz glasova (ja ću ih pisati odvojeno da se ne bi i moj primer pretvorio u zvezdicu) J*E*B*A ili J*E*B*O biva automatski izbrisana, a to je kao što vidimo slučaj upravo sa rečju hleb kada se kaže u ijekavici u genitivu, dativu, instrumentalu itd.
Dakle, nije moja krivica pošto ja nisam pisao skript, ali ako baš želiš da je napišeš ti koristi fazon sa razdvajanjem slova.

Što se tiče žena i toga gde je odgovor na moje pitanje, daj mi link molim te (ako te ne mrzi) jer bih voleo da pročitam o ravnopravnosti žena i muškaraca u hrišćanstvu (i drugim) religijama.
 

aharon

Obećava
Poruka
76
Sizife,
zahvaljujem na iscrpnom odogovoru. Nemoj misliti da smatram da si ti odgovoran za pojavu koju sam primijetio, samo sam bio siguran da umiješ da mi je objasniš. :D
Nema nikakvih problema da jednostavno pišem "hleb" i ekaviziram sve riječi gdje postoji navedena glasovna konstrukcija, da sada ne komplikujem stvari.

Odgovor koji sam pomenuo ti je na temi: "Zanima me šta hrišćani misle o..." na 4. strani.

http://forum.krstarica.com/viewtopic.php?t=9230&postdays=0&postorder=asc&start=45

Ako želiš, rado ću s tobom prodiskutovati o ovome ili o bilo čemu drugom, iako ne možeš ono što ja pišem smatrati stavom ijedne zvanične vjerske zajednice ili religije kad nijednoj ne pripadam, ali možeš smatrati spoznajom do koje sam došao duhovnim radom i istraživanjem.

Ispričavam se ostalim učesnicima ove teme zbog ovih malih digresija koje nemaju mnogo veze sa osnovnom pričom ovdje.

Svako dobro :D :D
 

Top