Da li Bog namerno ne da nekima da imaju decu?

Sveto Pismo nam kaze da je Bog Nebeski Taj koji otvara matericu kod zena i koji ujedno vodi sav taj postupak bremenosti do samog porodjaja.
U tom smislu,smatram da se podrazumeva da ako li On ne da "zeleno svetlo"- koliko god medicina napredna bila,koliko god svi zdravstveni parametri uredni bili jednostavno bremenost se nece dogoditi !!!
Evo jednog teksta koji nam ovo potvrdjuje ( mada je sama poruka u funkciji nekog drugog konteksta) :

Isa.66,9:
'...Eda li ja, koji otvoram matericu, ne mogu roditi? veli Gospod; eda li ću ja, koji dajem da se rađa, biti bez poroda? veli Bog tvoj..."
Ако тако каже Свето Писмо, шта мислиш да ли је абортус против Божије воље или не?

Ако тако каже Свето Писмо, шта мислиш да ли је абортус против Божије воље или не?
Ako je Bog planirao da se dete rodi ne bi dovodio zivot majke u opasnosti stoga ukoliko opasnost postoji onda to znaci da Bog nije planirao da se to zacece zavrsi poradjajem.
Ako si primetio, Bog daje opis dve razlicite kategorije dogadjaja - otvaranje materice da bi zena mogla zatrudniti i radjanje sto ce reci zadnja faza tog procesa.
Samo ukoliko je ovaj proces u kontinuitetu bez ikakvih propratnih komplikacija po zivot majke i svakako ako to nije bilo rezultat silovanja onda se otvaranje materice zavrsava radjanjem. U suprotnom,pre svega je moguci pobacaj s kojim se prirodno prekida bremenost ili se to prekida savremenim medicinskim metodama.

Ako je Bog planirao da se dete rodi ne bi dovodio zivot majke u opasnosti stoga ukoliko opasnost postoji onda to znaci da Bog nije planirao da se to zacece zavrsi poradjajem.
Ako si primetio, Bog daje opis dve razlicite kategorije dogadjaja - otvaranje materice da bi zena mogla zatrudniti i radjanje sto ce reci zadnja faza tog procesa.
Samo ukoliko je ovaj proces u kontinuitetu bez ikakvih propratnih komplikacija po zivot majke i svakako ako to nije bilo rezultat silovanja onda se otvaranje materice zavrsava radjanjem. U suprotnom,pre svega je moguci pobacaj s kojim se prirodno prekida bremenost ili se to prekida savremenim medicinskim metodama.
Znaci boza planirao da se rode svi zlikovci

Da li Bog namerno ne da nekima da imaju decu?
Ne znam, moguce... ali i ti sto nemaju decu , mislim da im bog da neku drugu vrstu ljubavi, znam neke parove, sada vec ljude u godinama koji se vole kao prvog dana a nemaju decu... e sad da li covjek bez djece propusti neke stvari , vjerovatno da, mislim da djeca isto nadogradjuju licnost covjeka, da i mi ucimo od njih kao i oni od nas

Panteizam
Verovanje da je bog sve, sve je bog.

Zakljucak koji se iz ovoga proizlazi sasvim je logican.

Ako je sve jedno
i sve je bog
onda sam ja bog.

Ovo je temeljni koncept New Agea.
koncept je postavio Isus ako je verovati Tominom gnostičkom jevanđelju koje je otkriveno u zakopanom ćupu u Nag Hamadiju i potvrđeno je da datira iz vremena ranih hrišćana

Poslednja izmena:
ti možeš iz božije perspektive da sagledaš?
iu

Da li Bog namerno ne da nekima da imaju decu
Mi bez Boga ni luk ne možemo da posadimo...
a gde je život jednog budućeg čoveka?
Imajući u vidu da smo svi koji živimo Bogom dozvoljeni... zar to nije već velika čast?
Pazi, rodila me majka... hej, ja Bogu značim nešto hej, moglo je to biti bilo koje drugo, a izabrao je mene, i ne znam šta ću dalje sa tim, ali... Bog me je dao.
Kakva lepota, zapovest sama po sebi i kako sama istina da postojim potvrđuje da imam Stvoritelja divnog.

Back