Da li Bog kaznjava za svako zlo?

Dobro jutro i tebi.

Niti jedno, niti drugo. Kada sam rekao da 'Ako razumiješ koncept spasenja i Božje pravednosti iz kršćanske perspektive, onda ne postavljaš takva pitanja...', to nije značilo da izbjegavam odgovor ili da su pitanja neugodna, već da je nužno razumjeti vjerovanja i koncepte kako bi se postavila relevantna pitanja. Kad netko pita "Zar se ne može vjerovati u nešto ljepše?", to je legitimno pitanje, ali bez konteksta i uzimanja u obzir onog što vjeruje druga strana i nema previše smisla takvo pitanje...
Hvala :), Dobar dan

Šta mislite hoću li dobiti odgovor - za koji sam napisao da mislim da ga svi znaju?
Konkretno pitanje: Da li vaša vera, smatra grehom posvećenost drugoj veri ?

Kako mogu biti u pravu? Da svi u Dobro veruju, dobro bi i bilo svima.
Isus je rekao ''Po veri vašoj neka vam bude''.
Isti taj Isus je rekao:

"Kad Sin Čovječji dođe u slavi i svi anđeli njegovi s njime, sjest će na prijestolje slave svoje. 32 I sabrat će se pred njim svi narodi, a on će ih jedne od drugih razlučiti kao što pastir razlučuje ovce od jaraca. 33 Postavit će ovce sebi zdesna, a jarce slijeva.«
34 »Tada će kralj reći onima sebi zdesna: ‘Dođite, blagoslovljeni Oca mojega! Primite u baštinu Kraljevstvo pripravljeno za vas od postanka svijeta! 35 Jer ogladnjeh i dadoste mi jesti; ožednjeh i napojiste me; stranac bijah i primiste me; 36 gol i zaogrnuste me; oboljeh i pohodiste me; u tamnici bijah i dođoste k meni.’«
37 »Tada će mu pravednici odgovoriti: ‘Gospodine, kada te to vidjesmo gladna i nahranismo te; ili žedna i napojismo te? 38 Kada te vidjesmo kao stranca i primismo; ili gola i zaogrnusmo te? 39 Kada te vidjesmo bolesna ili u tamnici i dođosmo k tebi?’ 40 A kralj će im odgovoriti: ‘Zaista, kažem vam, što god učiniste jednomu od ove moje najmanje braće, meni učiniste!’«
41 »Zatim će reći i onima slijeva: ‘Odlazite od mene, prokleti, u oganj vječni, pripravljen đavlu i anđelima njegovim! 42 Jer ogladnjeh i ne dadoste mi jesti; ožednjeh i ne dadoste mi piti; 43 stranac bijah i ne primiste me; gol i ne zaogrnuste me; bolestan i u tamnici i ne pohodiste me!’«
44 »Tada će mu i oni odgovoriti: ‘Gospodine, a kada te to vidjesmo gladna, ili žedna, ili stranca, ili gola, ili bolesna, ili u tamnici, i ne poslužismo te?’ 45 Tada će im on odgovoriti: ‘Zaista, kažem vam, što god ne učiniste jednomu od ovih najmanjih, ni meni ne učiniste.’«
46 »I otići će ovi u muku vječnu, a pravednici u život vječni." Mt 25:31-46

Konkretno pitanje: Da li vaša vera, smatra grehom posvećenost drugoj veri ?
U Bibliji jasno stoji da postoje samo jedan Bog, jedna vera i jedno krstenje,evo dokaza:

Ef.4,5:
"...Jedan Gospod, jedna vjera, jedno krštenje,"

E sad ako li vera u Boga namece drzanje Bozjih zapovesti onda po toj logici,sva ostala verska ubedjenja ovo nisu prihvatili ili jos preciznije - to znaci da oni krse Bozje zapovesti cineci bezzakonje dok nam Biblija jasno daje do znanje da je bezzakonje greh.
Evo dokaza:

1 Jov.3,4:
"...Svaki koji čini grijeh i bezakonje čini: i grijeh je bezakonje..."

Dakle u tom smislu i po datom osnovu svaka druga vera van one izvorne,Biblijske ili jos preciznije hriscanske - jeste bezzakonje.
...a koliko ljudi grese na individualnom planu jeste sasvim drug profil pitanja od kojeg bih se ogradio iz prostog razloga sto jedino Bog tacno zna koliko ljudi grese.

U Bibliji jasno stoji da postoje samo jedan Bog, jedna vera i jedno krstenje,evo dokaza:

Ef.4,5:
"...Jedan Gospod, jedna vjera, jedno krštenje,"

E sad ako li vera u Boga namece drzanje Bozjih zapovesti onda po toj logici,sva ostala verska ubedjenja ovo nisu prihvatili ili jos preciznije - to znaci da oni krse Bozje zapovesti cineci bezzakonje dok nam Biblija jasno daje do znanje da je bezzakonje greh.
Evo dokaza:

1 Jov.3,4:
"...Svaki koji čini grijeh i bezakonje čini: i grijeh je bezakonje..."

Dakle u tom smislu i po datom osnovu svaka druga vera van one izvorne,Biblijske ili jos preciznije hriscanske - jeste bezzakonje.
...a koliko ljudi grese na individualnom planu jeste sasvim drug profil pitanja od kojeg bih se ogradio iz prostog razloga sto jedino Bog tacno zna koliko ljudi grese.
farisej..

Vi sudite po tijelu, ja ne sudim nikome. :pop:

Neverovatno da svaki put pokušavate Isusove reči da demantujete
Isusovim rečima. Jel hoćeš da kažeš da je kontradiktoran? Jel ovim
pobio reči koje sam ja citirala?
Jasna, ono što ti radiš je selektivan pristup. Uzmeš nešto iz Biblije za što misliš da se uklapa u tvoje viđenje, a kad netko otvori "vrata" i "prozore" da se vidi širi kontekst, onda protestiraš. Samo izvoli... Nama tu nema ništa kontradiktorno, mi to razumijemo, "protivnici" uglavnom imaju potrebu nalaziti neke "kontradiktornosti"...

Jasna, ono što ti radiš je selektivan pristup. Uzmeš nešto iz Biblije za što misliš da se uklapa u tvoje viđenje, a kad netko otvori "vrata" i "prozore" da se vidi širi kontekst, onda protestiraš. Samo izvoli... Nama tu nema ništa kontradiktorno, mi to razumijemo, "protivnici" uglavnom imaju potrebu nalaziti neke "kontradiktornosti"...
Sada si ti ispao protivnik onoga što sam ja citirala.. :confused:

Mogu i ja da kažem da si ti uzeo nešto iz Biblije što se uklapa u tvoje
viđenje i onda sve ostalo tumačiš u odnosu na to. Ti kažeš ''Isti taj
Isus je rekao:'' kao da je tu nešto drugo rekao, a ja vidim da je samo
to sve vreme i govorio na različite načine.

Sada si ti ispao protivnik onoga što sam ja citirala.. :confused:
Ne, razlikuj. Ne slažem se sa tvojim mišljenjem, a ne s onim što si navela da je Isus rekao.
Mogu i ja da kažem da si ti uzeo nešto iz Biblije što se uklapa u tvoje
viđenje i onda sve ostalo tumačiš u odnosu na to. Ti kažeš ''Isti taj
Isus je rekao:'' kao da je tu nešto drugo rekao, a ja vidim da je samo
to sve vreme i govorio na različite načine.
Nije isto. Za razliku od tebe, uzimam sve u obzir. Citiranjem samo jednog stiha, nisam negirao nešto drugo iz Pisma, samo sam osporio tvoju logiku. Dakle, i Isus govori o odgovornosti i kazni za bezakonike, a ti onda Njemu reci ono što si meni rekla: "Zar se ne može verovati u nešto lepše?"

Ne, razlikuj. Ne slažem se sa tvojim mišljenjem, a ne s onim što si navela da je Isus rekao.

Nije isto. Za razliku od tebe, uzimam sve u obzir. Citiranjem samo jednog stiha, nisam negirao nešto drugo iz Pisma, samo sam osporio tvoju logiku. Dakle, i Isus govori o odgovornosti i kazni za bezakonike, a ti onda Njemu reci ono što si meni rekla: "Zar se ne može verovati u nešto lepše?"
Njemu tako nešto nemam potrebe da kažem, jer nije on kriv što ti
njegove reči relativizuješ.

Da nema kazne i nagrade sada, ljudima se samo ništa ne bi dešavalo.
To što nisu svesni mehanizma po kome im se dešvava čas povoljno
(nagrada), čas nepovoljno(kazna) i što sve tumače kao niz slučajnosti
ne znači da dela ne donose posledice sada. Svako delo, učinjeno
svesno ili nesvesno ima svoju povoljnu ili nepovoljnu posledicu, sada.
U šta veruješ, tako i radiš, pa ti onda tako i biva.

Ako se dete opeče na peglu jer nije poslušalo roditelje, opeklo se sada.
Neće celog života dirati vrele pegle, bez ikakvih posledica, pa će se
onda odjednom jednog dana opeći za sve. To samo nikakvog smisla
nema.

Back