Da li biti baba i deda treba znati?

Pinocchio

...
Supermoderator
Poruka
22.284
Ponukana temom https://forum.krstarica.com/threads/kome-treba-baka-servis.1014070/post-49933241 i osvrtom na prošlost, pitam se da li još neko deli moje mišljenje da nisu sve babe i dede sposobne da čuvaju svoju unučad?

Sposobni ne u smislu zdravlja i okolnosti već njihove spremnosti da se predaju tom "zadatku".

Odlazak kod babe i dede može biti stresan za decu u smislu da im to ne predstavlja zadovoljstvo, ni jednoj ni drugoj strani. Deca se ne provedu lepo, a baba i deda zvrckaju roditelje sa primedbama da neće da jedu, oblače se lagano, prepiru se međusobno, spavaju dugo... kao da su zaboravili kako je imati dete.

Dolazimo u situaciju da decu ne vodimo više kod babe i dede jer to više nikome nije zadovoljstvo ili situaciju prepustiti ih vremenu - da se baba i deda i deca sami suoče međusobno - jer su jedni drugima sve što imaju jedni drugima.

Pa ako neko s diplomom radi posao i niko mu ne osporava strucnost,onda same godine i iskustvo sa svojom decom daje svakom dedi i babi znanje za taj posao,sad sto bi pokondirene tikve u penziji da skacu padobranom nije vredno pomena
Ako sam ostajao celo leto i zime na selu kod njih mozda mi je bilo dosadno,ali sad iz ovog ugla je neprocenjivo, jer nisam nestabilan i nikad mi nije dosadno da me ne drzi mesto,da sam jurcao po gradu bio bih na lekovima 100%

Pa ako neko s diplomom radi posao i niko mu ne osporava strucnost,onda same godine i iskustvo sa svojom decom daje svakom dedi i babi znanje za taj posao,sad sto bi pokondirene tikve u penziji da skacu padobranom nije vredno pomena
Nije u pitanju znanje, ako su baba i deda to znači da su odgajili barem jedno dete.

Šta ako baba i deda ne znaju da pokažu ljubav i pažnju? Da biti baba i deda nije samo nahraniti i presvući dete već se streba malo njime i pozabaviti, pokloniti mu malo pažnje i ne kritikovati ga.

Nije u pitanju znanje, ako su baba i deda to znači da su odgajili barem jedno dete.

Šta ako baba i deda ne znaju da pokažu ljubav i pažnju? Da biti baba i deda nije samo nahraniti i presvući dete već se streba malo njime i pozabaviti, pokloniti mu malo pažnje i ne kritikovati ga.
Nisu ni meni pokazivali ljubav i tako titrali ,sam sam se tako ranije osamostalio,pamtim i tetku i tecu kod kojih sam bio isto su me voleli kako treba

Ponukana temom https://forum.krstarica.com/threads/kome-treba-baka-servis.1014070/post-49933241 i osvrtom na prošlost, pitam se da li još neko deli moje mišljenje da nisu sve babe i dede sposobne da čuvaju svoju unučad?

Sposobni ne u smislu zdravlja i okolnosti već njihove spremnosti da se predaju tom "zadatku".

Odlazak kod babe i dede može biti stresan za decu u smislu da im to ne predstavlja zadovoljstvo, ni jednoj ni drugoj strani. Deca se ne provedu lepo, a baba i deda zvrckaju roditelje sa primedbama da neće da jedu, oblače se lagano, prepiru se međusobno, spavaju dugo... kao da su zaboravili kako je imati dete.

Dolazimo u situaciju da decu ne vodimo više kod babe i dede jer to više nikome nije zadovoljstvo ili situaciju prepustiti ih vremenu - da se baba i deda i deca sami suoče međusobno - jer su jedni drugima sve što imaju jedni drugima.
Nisam imala babe i dede hvala nebesima.
to jest imala sam ali su bili jednako nezainteresovani za mene kao i za svoju decu.
jednom su me ostavili kod bake da prespavam noć, verovatno novogodišnju noć
ja sam to doživela kao da su me napustili moji najbliži i ostavili kod neke starice sa gomilom druge dece rasute po krevetima
osećala sam se kao oliver tvist
ljudi otišli da proslave novogodišnju noć...a ja sam dramila do ujutru do pet

Истина да немају сви капацитет за родитељство, за љубав, за меру у свему томе. Тако и за унучад. Лове грешке своје деце кроз унучиће или пак повлађују свему иако им асе не допада....Ипак је родитељска обавеза подизање и васпитавање деце, бабе и деде су ту само да их воле без превише уплитања. Ако однос није добар, никако га не треба форсирати него дозирано док деца не порасту и одлуче сами колико ће времена посвећивати баби и деди.

Jeste li unapred znali kakvi ćete biti roditelji? Kako da pišem o temi "ŠBBKBB". Kad se desi,...razmišljaću o tome, unapred ne mogu. Lepo je objašnjeno u temi, ne zavisi ni sve od mene.
Naravno da ne. Tu su i promene kod nas roditelja, u smislu da se menjamo, učimo kao roditelji i to ispravljamo tokom njihovog odrastanja. Ispravljamo sebe da bi bolje njih vaspitali.

Back