Da li biste ukinuli švedski sto? Anketa

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Da li treba ukinuti švedske stolove?

• Ukupno glasova
    24

Nina

Veteran
Supermoderator
Poruka
409.814
U mnogim hotelima neizostavni deo ponude jesu čuveni švedski stolovi.
Na švedskom stolu se u ponudi uvek može naći više jela, a gosti iz želje da probaju što više specijaliteta,
sipaju hranu koju ne mogu da pojedu, zbog čega se ona na kraju najjčešće baca.

Da li biste ukinuli švedski sto i prešli da gosti narucuju hranu

Na švedskom stolu se u ponudi uvek može naći više jela, a gosti iz želje da probaju što više specijaliteta,

to je uvedeno zato sto se hrana baca jos vise kad je u porcijama.
Porcije su i dan danas standard (recimo u online narucivanju i restoranima). Malo je i nasa odgovornost. Ako ne mogu sve da pojedem, mozda ponesem, pa jedem kasnije. Ili narucim manju porciju.

nekolika hrana ce da se svakako baci, ponesto neiskorisceno moze da se reciklira
problem je sto ne postoji mehanizam sta da se radi sa viskom hrane
kao neko sa direktnim profesionalnim iskustvom u tom poslu - po krajnjem rezultatu raznih eksperimenata ispada da je najbolje da se hrana baci. Tuzno je kolika hrana se baca na jednoj strani a na drugoj strani toliko ljudi nema sta da jedu. Tako da vise mislim da je problem u distribuciji hrane nego njenom bacanju.

Sa druge strane, odbacenu ljudsku hranu koriste razne zivotinje. Problem je i u tome, jer ljudska hrana cesto nije primerena zivotinjama cime pravimo problem u prirodi.

Znaci postoji i sira slika tog problema.

to j estvar kulture posjetitelja. Obožavam švedske stolove posebno za doručak. Tada i po nekoliko puta odem uzeti manju količinu nečega što mi djeluje privlačno i tek kad sve pojedem što sam stavila nna tanjur po potrebi opet odem i uzmem još nešto. Nikada ne uzmam puno posebno ono što i n eznam što je

i nikada ne ostavljam na tanjuru nešto što uzmem

to j estvar kulture posjetitelja. Obožavam švedske stolove posebno za doručak. Tada i po nekoliko puta odem uzeti manju količinu nečega što mi djeluje privlačno i tek kad sve pojedem što sam stavila nna tanjur po potrebi opet odem i uzmem još nešto. Nikada ne uzmam puno posebno ono što i n eznam što je

i nikada ne ostavljam na tanjuru nešto što uzmem
Isto

Ukinuo bih goste.

Проблем је што су многи бахати и немају основно васпитање. Није проблем колико поједу него колико оставе у тањирима.
Кинески ресторани који имају опцију бифе оброка ( да једеш колико хоћеш за одређени износ) наплаћују додатно ако се остави храна у тањирима.
Поента је да узимаш мање, а можеш да допуњаваш колико хоћеш пута.

Примитивци напуне тањире да не би више пута узимали а онда не могу да поједу или им се не допадне. Ја би им наплатила као порцију све што оставе, зачас би научили да се понашају.

Проблем је што су многи бахати и немају основно васпитање. Није проблем колико поједу него колико оставе у тањирима.
Кинески ресторани који имају опцију бифе оброка ( да једеш колико хоћеш за одређени износ) наплаћују додатно ако се остави храна у тањирима.
Поента је да узимаш мање, а можеш да допуњаваш колико хоћеш пута.

Примитивци напуне тањире да не би више пута узимали а онда не могу да поједу или им се не допадне. Ја би им наплатила као порцију све што оставе, зачас би научили да се понашају.

Исто као шведски сто звани Србија.

Вучић сваког зове да узме шта хоће и колико хоће.

Švedski sto mi je omiljen, jedem bez hleba i stane tri puta više. Dok završim već me pritera pa odem u toalet i nastavim jelo 🤗
Zbog takvih kao ti ljudi razmišljaju da ukinu švedski sto koji je inace super zbog izbora hrane
ali za one normalne i kulturne koji se ne prejedaju i ne trpaju u sebe više nego što bi trebalo da pojedu

Back