Da li biste se razveli od žene/muža da vam pop, hodža itd. naredi?

Pop je vrh vrhova pravoslavnog krišćanskog čoveka. Znači mora da se sluša šta kaže inače kazna božja satire tog neposlušnog čoveka iz korena. Msm to za mene ne važi ja sam bezbožnik i nemam autoritete.
Није тако. И поп је грешан човек и он може имати заблуда и Православље није вера где се без поговора мора слушати оно што говоре попови или монаси.
Нико није непогрешив,па ни они. То католици имај ту идеју да је папа ,, непогрешив ", код православаца тога нема.

Pop je vrh vrhova pravoslavnog krišćanskog čoveka. Znači mora da se sluša šta kaže inače kazna božja satire tog neposlušnog čoveka iz korena. Msm to za mene ne važi ja sam bezbožnik i nemam autoritete.

Ni jedan pop neće savetovati vernika da se razvede.
U svete tajne bračnog života niko nema prava da se upliće.
Tako je kod hrišćana pravoslavnih
kod krišćana katoličkih već ne znam možda se njima papa upliće u sve

Ni jedan pop neće savetovati vernika da se razvede.
U svete tajne bračnog života niko nema prava da se upliće.
Tako je kod hrišćana pravoslavnih
kod krišćana katoličkih već ne znam možda se njima papa upliće u sve
Тачно. Заправо,поп би саветовао управо супротно - опстанак у браку.
Једини случај када Црква одобрава развод је случај прељубе.

Тачно. Заправо,поп би саветовао управо супротно - опстанак у браку.
Једини случај када Црква одобрава развод је случај прељубе.
jesam vernik ali ne slažem se sa time da samo u slučaju preljube se odobrava crkveni razvod braka
da li to znači da kada je prisutno nasilje u porodici crkva zagovara ipak ostanak u takvom braku?

jesam vernik ali ne slažem se sa time da samo u slučaju preljube se odobrava crkveni razvod braka
da li to znači da kada je prisutno nasilje u porodici crkva zagovara ipak ostanak u takvom braku?
Па не, Црква у принципу одобрава развод брака ако је такав случај у питању, (мислим да код нас човек три пута има право да се поново жени) , али на то гледа као на трагедију. Што оно у суштини и јесте.

Код католика је то другачије, код њих нема развода, осим у случају прељубе. Дакле, чак и ако је насиље у породици, нема развода.
То је у теорији, е сад да ли то они дословно практикују, то већ не знам.

Нису канони проблем или баук, проблем су неки људи који их погрешно или буквалистички тумаче, па онда дође до проблема.
Slazem se 1000%
Kakoni su lepa ucenja ali ih ne treba gledati uskoumno i bukvalno.

Па не, Црква у принципу одобрава развод брака ако је такав случај у питању, (мислим да код нас човек три пута има право да се поново жени) , али на то гледа као на трагедију. Што оно у суштини и јесте.

Код католика је то другачије, код њих нема развода, осим у случају прељубе. Дакле, чак и ако је насиље у породици, нема развода.
То је у теорији, е сад да ли то они дословно практикују, то већ не знам.
Код католика је глупост да не дају развод. Брак се може само поништити што су ретки случајеви а онима који се цивилно разведу и живе одвојено не дају да се причесте. Знам више католика. Једна католикиња коју познајем не може да се причести јер се развела на грађанскођ суду, а једна друга се није удавала и има више ванбрачне деце и она иде на мису, причешћује се и још предаје веронауку :)
Папске лудорије

Код католика је глупост да не дају развод. Брак се може само поништити што су ретки случајеви а онима који се цивилно разведу и живе одвојено не дају да се причесте. Знам више католика. Једна католикиња коју познајем не може да се причести јер се развела на грађанскођ суду, а једна друга се није удавала и има више ванбрачне деце и она иде на мису, причешћује се и још предаје веронауку :)
Папске лудорије
Да, њихова црква не признаје развод. Знам и ја неке Италијане који су имали сличне проблеме. Иако не живе одавно заједно, и пред државом су растављени, у црквеним папирима се води да су још у браку .

Да, њихова црква не признаје развод. Знам и ја неке Италијане који су имали сличне проблеме. Иако не живе одавно заједно, и пред државом су растављени, у црквеним папирима се води да су још у браку .
Da, neki su izmišljali da nisu brak konzumirali (nisu se seksali), potplaćivali lekare da im napišu da je muž nesposoban za konzumiranje braka i sl., pa se to sve šalje u Vatikan na kraju na odobrenje. Da dobiju poništenje braka. Budalaštine.

Da, neki su izmišljali da nisu brak konzumirali (nisu se seksali), potplaćivali lekare da im napišu da je muž nesposoban za konzumiranje braka i sl., pa se to sve šalje u Vatikan na kraju na odobrenje. Budalaštine.
Слажем се.
Мада, ни ови сад разводи што су ко добар дан није позитивна појава. Неки се због мале уобичајене свађе разводе.

Иде се из крајности у крајност.

Da vam naredi pop, hodža, pastor, rabin da se razvedete od žene/muža (partnera, partnerke, šta već sve ne postoji na Zapadu)? Zbog preljube, ubistva, abortusa i drugih sličnih zločina.
11143476_1470520146610939_5702725531164857131_n.jpg

Back