da li biste promenili veru?

u sustini sv i verujemo u jednog Boga samo ga razlicito zovemo msm da nema potrebe menjati veru da bi bio sa nekim a ako on to trazi od mene pali bate to nije prava ljubav
Kako me nerviraju takvi stavovi.
"Ti, u stvari, verujes u Boga, samo sto nisi svesna toga." :roll:

danas ima toliko vera, da ih mozete menjati svaki dan kao charape... :P
Ali ne bih menjao veru, nikad... Ko izda veru, izdace narod, otadzbinu, porodicu... Sve je to povezano...

Hahaha. :eek:

Promenuo bih tu veru, jer mi ne znaci apsolutno nista.
Ali nikad ne bih prodao onu svoju sopstevnu veru u nesto, za druge ljude, mozda banalno.

:ok:
Istog sam misljenja.
Bez te svoje vere u nesto (sto je drugima mozda banalno, kao sto kazes), ja ne bih ni postojala.

Zamisli foru predjes u islam i odes da zivis u Saudijskoj Arabiji ili Iranu.
Siptarski zidovi,bule,zena koliko hoces mozes da imas i sve su patrijahalne,ako te prevare svi ih lincuju z:D ,secenje ruku i vesanje na trgovima :super:,talibani,bombasi samoubice,gradjanski linc kriminalaca... Definitivno bi otisao da zivim tamo i da se nagledam svega i svacega. You don't **** with islam. Ako postoji pakao,definitivno je glavna religija tamo islam.

Сатанизам је још готивнији од будизма, то је религија будућности! :twisted:

bas planiram da izucavam satanizam malo, zanima me jako kakav je, al ne znam odakle da pocnem. (:

a inace, i ja sam ateista pa ne moram da menjam, a da dodjem u situaciju da treba da prihvatim neku veru.... hmm... pa ako je taj neko baas vredan toga a nema drugog nacina, i ako religija nije islam mozda bih i prihvatila. pod uslovom da ne moram da se pridrzavam obicaja nista vise nego sto se ovi kvazi-hriscani oko mene pridrzavaju. mozda bi mi se i svidela pa bih se stvarno priklonila, ko zna

I nisam neki vernik, a ne bih ni da se izražavam kao ateista. Mislim, ne razmišljam o tome, gotovo uopšte, trenutno. Pre sam imao faze, u početku, hrišćanstvo, neka vrsta budizma, ateizam, panteizam, a sada je možda tek ostalo malo tragova ovog poslednjeg.. Inače, hrišćanstvo više prihvatam kao skup običaja, koji, pored narodnosti, nacionalnosti i sl. čine deo mog identiteta, tako da to ne bih menjao, svakako...
A kada bih hipotetički promenio, o reakciji mojih bih rekao samo - Crnogorci su :mrgreen:

Inače, nadimak postavljačice je genijalan :lol:

bas planiram da izucavam satanizam malo, zanima me jako kakav je, al ne znam odakle da pocnem. (:

a inace, i ja sam ateista pa ne moram da menjam, a da dodjem u situaciju da treba da prihvatim neku veru.... hmm... pa ako je taj neko baas vredan toga a nema drugog nacina, i ako religija nije islam mozda bih i prihvatila. pod uslovom da ne moram da se pridrzavam obicaja nista vise nego sto se ovi kvazi-hriscani oko mene pridrzavaju. mozda bi mi se i svidela pa bih se stvarno priklonila, ko zna
Ево, за почетак ова књига:

http://www.scribd.com/doc/59183888/Zoran-Lukovic-Verske-Sekte-Prirucnik-Za-Samoodbranu

нека буде одскочна даска за даље ''изучавање''.

Јесте, да је написана из хришћанске визуре, али нуди базичне и занимљиве информације не само о сатанистичким култовима, него и о основним
идејама сатанистичке религије и филозофије.

Поред тога бих ти препоручио ''Доктрину сатанизма'' од Доријана Нуаја а није лоше ''прелиставање'' нпр. Видојевићевих (па и Радишићевих, Лучићевих) књига, а бетонирање и ''дипломирање'' на тој тематици су дела које издаје Езотерија и нека окултна публицистика која се може наћи на неким опскурним блоговима, али о том потом. :D

Слажем се с колегом Вандалом у вези хришћанства, давно смо дискутовали о томе на једној теми, а и у уживој спици смо разменили ставове,
тако да не бих да понављам своје религијско виђење, :mrgreen:

Хбг, део моје фамилије је пореклом из Зајечара, тамо су људи веома упознати и са паганским обичајима (магијом) а и на неки чудан начин су привржени православљу.

Poslednja izmena:
Ево, за почетак ова књига:

http://www.scribd.com/doc/59183888/Zoran-Lukovic-Verske-Sekte-Prirucnik-Za-Samoodbranu

нека буде одскочна даска за даље ''изучавање''.

Јесте, да је написана из хришћанске визуре, али нуди базичне и занимљиве информације не само о сатанистичким култовима, него и о основним
идејама сатанистичке религије и филозофије.

Поред тога бих ти препоручио ''Доктрину сатанизма'' од Доријана Нуаја а није лоше ''прелиставање'' нпр. Видојевићевих (па и Радишићевих, Лучићевих) књига, а бетонирање и ''дипломирање'' на тој тематици су дела које издаје Езотерија и нека окултна публицистика која се може наћи на неким опскурним блоговима, али о том потом. :D

Слажем се с колегом Вандалом у вези хришћанства, давно смо дискутовали о томе на једној теми, а и у уживој спици смо разменили ставове,
тако да не бих да понављам своје религијско виђење, :mrgreen:

Хбг, део моје фамилије је пореклом из Зајечара, тамо су људи веома упознати и са паганским обичајима (магијом) а и на неки чудан начин су привржени православљу.

Vlaska crna magija...buahahaha :D

Back