Da li biste poslali svoje ćerke u vojsku ?

Balkanska djeca su povezana sa roditeljima sve dok su roditelji živi

Dosta mi je punoljestva a kad ih pritisne dodju “mami “

Zar ne misliš da je to nešto loše?

Nemam ćerku, ali ako bi sin došao i rekao želim u vojsku, a ima već 18, ko sam ja da se bunim? I obrnuto. Svoj si čovek rekla bih. Izaberi sam šta želiš.
A kad ih pritisne.... zar ne misliš da je normalno da dođu mami po savet ili utehu? to mogu ceo život. Savet i uteha su jedno, a da roditelj upravlja decom je drugo.

А синове?
Nikada jer nije tu u pitanju na kojoj strani ratujes nego nakon rata covjek je unisten mentalno zauvijek nebitno jel se vrati cijeli ili ne,nije pjesma zivjeti sa slikama ljudi u glavi koji su ostali bez zivota

Kada iz drona gadja vojnik ili aviona on ne vidi,na terenu kopneno sve se vidi to svakog ko ima 1 posto ljudskosti mentalno unistava i razara

Nikada jer nije tu u pitanju na kojoj strani ratujes nego nakon rata covjek je unisten mentalno zauvijek nebitno jel se vrati cijeli ili ne,nije pjesma zivjeti sa slikama ljudi u glavi koji su ostali bez zivota

Kada iz drona gadja vojnik ili aviona on ne vidi,na terenu kopneno sve se vidi to svakog ko ima 1 posto ljudskosti mentalno unistava i razara

Питање није да ли бисмо слали ћерке у рат, већ у војску.

Дакле, редован војни рок.

Евентуално запослење у војсци.

Војска 99 % времена не ратује. Толики ЈНА официри одслужили цео радни век, добили огромне станове и огромне пензије, а рат видели нису.

Питање није да ли бисмо слали ћерке у рат, већ у војску.

Дакле, редован војни рок.

Евентуално запослење у војсци.

Војска 99 % времена не ратује. Толики ЈНА официри одслужили цео радни век, добили огромне станове и огромне пензије, а рат видели нису.
Pa oni nece ratovati a sumnjam da bi i njihova djeca ratovala oni najbolje znaju sta je rat i vec kada dodje rat ajde salji ljude koji nemaju drugog izlaza u zivotu a to je vecinom sirotinja njih je najlakse tu pridobiti a i ubijediti ih da budu dio vojske da bi se osjetili vise vrijednima

ni sina ni cerku.
ako mi bi dosao i rekao da zeli da ide, ozbiljno bih se zapitala gde sam pogresila..

Hm, izvini što se nastavljam na tvoj post, ali muška potreba za vojskom, za takvom vrstom doživljaja je stvarno muška... ne mora da znači da je ikakva greška u vaspitanju, naprotiv. Neko želi da ispita tu stvar, da u životu se malo osamostali, doživi to.. Razmišljam baš.. da sam dečak u tim godinama verovatno bih htela da prođem i taj životni kurs. Ima tu drila, adrenalina, želje da se vidi kako to izgleda. Gledala bih to sa te strane da možda želi da potvrdi svoju tek izniklu muškost

Hm, izvini što se nastavljam na tvoj post, ali muška potreba za vojskom, za takvom vrstom doživljaja je stvarno muška... ne mora da znači da je ikakva greška u vaspitanju, naprotiv. Neko želi da ispita tu stvar, da u životu se malo osamostali, doživi to.. Razmišljam baš.. da sam dečak u tim godinama verovatno bih htela da prođem i taj životni kurs. Ima tu drila, adrenalina, želje da se vidi kako to izgleda. Gledala bih to sa te strane da možda želi da potvrdi svoju tek izniklu muškost
Moji sinovi su muskost tražili u samostalnom zivotu-dakle odesh od mame sa 19 god, pa peres svoje gatje, kuvas svoju hranu i generalno brines o sebi.
Ne moras da ides u vojsku da bi postao muskarac.
A taj dril-slusaj sine, obrisi sline, mogu i da preskoce.

juce mi je mladji sin saopstio kako će na master ici u nemacku..nasao koji faks, kako idu prijave, ma sve covek zavrsio
e to je muskarac u nastanku, osoba koja preuzima odgovornost za svoj zivot.
bila sam u isto vreme i uzasnuta-jer ne zna on sta znaci biti daleko od svih koje poznajes i volis, i odusevljena-to sam oduvek zelela za njih, da se ne plase zivota i da traze najbolju verziju sebe cak i kad zbog toga moraju izaci iz zone komfora

Moji sinovi su muskost tražili u samostalnom zivotu-dakle odesh od mame sa 19 god, pa peres svoje gatje, kuvas svoju hranu i generalno brines o sebi.
Ne moras da ides u vojsku da bi postao muskarac.
A taj dril-slusaj sine, obrisi sline, mogu i da preskoce.

Pa dobro, treba i to da se desi. Ali to što si opisala da kuvaju, peru svoje gaće, brinu se o sebi - nije karakteristika muškosti, jer to rade i žene.

Samo možda čak i bolje nego da idu na karate ili druge borilačke veštine, lično preferiram da muškarci budu jaki fizički, sposobni, i da nauče disciplinu.
Ono što inače tražim kod muškaraca za moje lične potrebe, volela bih da takva budu moja deca ženama sa kojima budu bili. Muškarci koji su njanjavi šta god znači po kući da rade i peru svoje čarape, zarađuju i brinu se o sebi, nemaju mušku energiju, već napšrosto samo ljudsku - karakteristika oba pola.

poenta: oni treba svoju muškost da potvrde kako oni žele, a ne kako mi želimo, posebno mi majke i žene.

Back