Da li biste podrzali bojkot kupovine svake nedelje po jedan dan?

• Da

glasova: 28 71,8%
  • Ne

glasova: 10 25,6%
  • Mozda

glasova: 1 2,6%

• Ukupno glasova
    39

Da se odredi npr. petak.

Da li biste se solidarisali?

Нисмо већински муслиманска земља да би се петком то радило. На Косову и Метохији и Рашкој области петак. У остатку земље наравно недеља. Закон и налаже једнодневни обавезни бојкот. (слободан дан за раднике) :ok:

Poznata stranica se hvali da je bojkot urodio plodom u Dm-u: ‘Srušili smo prvu cijenu’

Facebook stranica Halo, inspektore objavila je usporedbu cijena istih proizvoda u ponudi DM-a u Njemačkoj i Hrvatskoj, a poručili su i kako je bojkot u hrvatskim trgovinama, koji se održao u petak, polučio uspjehom.
“Srušili smo prvu cijenu! Objavili smo kako nas “deru” u dm-u Hrvatska. Za razliku od njemačkog dm Drogerie markt sjajilo za posuđe gdje litra košta samo 0,95 €, u Hrvatskoj je bila nevjerojatnih 2,75 €!?! Ili 190 % viša.
Od danas u Hrvatskoj vikenda tog proizvoda je 1,25 €. Znači, može se! Kao potrošači Hrvatske srušilo smo cijenu na prihvatljivu razinu. Bravo, Hrvatska!”, napisali su.
...
https://www.dnevno.hr/gospodarstvo-...lodom-u-dm-u-srusili-smo-prvu-cijenu-2620837/

Odlično!

Ja mislim da su Hrvatska i Srbija negdje podjednake po cijenama. Nešto je jeftinije u Hrvatskoj, nešto u Srbiji. Ali kad bi se više stvari stavile na papir (npr. mjesečne potrepštine) mislim da bi Hrvatska bila jeftinila. Govorimo o trgovačkim centrima.
Vi ste ipak u EU. Što ipak povlači neke benefite.

Naravno da bih. I više i češće. Svi mi previše kupujemo, kupujemo stvari koje nam nisu potrebne i kasnije ih bacamo. Ili napravimo previše nekakve hrane, pa kažemo, pojedi da se ne baci...
Ja osobno danas neću u trgovinu, iako kažem jedan dan sam po sebi neće ništa promijeniti, ljudi su kupili jučer ili će kupiti sutra, tak da to dođe na isto. Ali bitna je poruka i svijest građana, potrošača. Svako putovanje započinje prvim korakom, a neka ovo danas bude prvi korak prema nižim cijenama.
Ionako je hrana otrov. Zdravije je manje jesti.

Poznata stranica se hvali da je bojkot urodio plodom u Dm-u: ‘Srušili smo prvu cijenu’

Facebook stranica Halo, inspektore objavila je usporedbu cijena istih proizvoda u ponudi DM-a u Njemačkoj i Hrvatskoj, a poručili su i kako je bojkot u hrvatskim trgovinama, koji se održao u petak, polučio uspjehom.
“Srušili smo prvu cijenu! Objavili smo kako nas “deru” u dm-u Hrvatska. Za razliku od njemačkog dm Drogerie markt sjajilo za posuđe gdje litra košta samo 0,95 €, u Hrvatskoj je bila nevjerojatnih 2,75 €!?! Ili 190 % viša.
Od danas u Hrvatskoj vikenda tog proizvoda je 1,25 €. Znači, može se! Kao potrošači Hrvatske srušilo smo cijenu na prihvatljivu razinu. Bravo, Hrvatska!”, napisali su.
...
https://www.dnevno.hr/gospodarstvo-...lodom-u-dm-u-srusili-smo-prvu-cijenu-2620837/

Odlično!
Treba i PDV reducirati na njemački!

Lidl HR je najavio od sljedećeg ponedjeljka trajno sniženje nekih proizvoda za 30 posto. Trgovci su se ukenjali, nemaju nikakav komentar na današnji bojkot. Do 16 sati promet im je smanjen za 20 miliona eura u odnosu na prošli petak. Do kraja dana biće manjak i 30 miliona eura. Sada treba ići dalje i ciljano bojkotirat trgovačke centre. Ako su za jedan dan trgovci izgubili desetke miliona eura, što će tek biti kada krenu blokade od više dana. Nema šanse da pekare to izdrže sve im propada, pa neka mami prodaju komad bureka ta dva eura

Objavljeni novi podaci porezne uprave u 16 sati (ovo kao da pratim izlaznost na izborima)! :mrgreen:

Porezna objavila nove podatke. Hrvati brutalno srušili promet trgovina​

...
Podaci za trgovine
U petak 24.01.2025. od 00:00 sati do 16:00 sati ukupan broj fiskaliziranih računa bio je 1.479.587 računa, a iznos računa iznosio je 19.573.948,68 eura, u petak 17.01.2025.godine od 00:00 sati do 16:00 sati ukupan broj fiskaliziranih računa bio je 2.574.751 računa, a iznos računa iznosio je 39.247.711,69 eura, dok je u petak 19.01.2024. godine od 00:00 sati do 16:00 sati ukupan broj fiskaliziranih računa bio 2.182.060 računa, a iznos računa iznosio je 30.929.365,26 eura
...
https://www.index.hr/mobile/vijesti...5944.aspx?index_ref=naslovnica_vijesti_prva_m
zato u cetvrtak juce jel, prosek uplata bio skoro duplo veci od proslog cetvrtka :rotf: :mazi:
nakupovali za danas... :mazi:

Lidl HR je najavio od sljedećeg ponedjeljka trajno sniženje nekih proizvoda za 30 posto. Trgovci su se ukenjali, nemaju nikakav komentar na današnji bojkot. Do 16 sati promet im je smanjen za 20 miliona eura u odnosu na prošli petak. Do kraja dana biće manjak i 30 miliona eura. Sada treba ići dalje i ciljano bojkotirat trgovačke centre. Ako su za jedan dan trgovci izgubili desetke miliona eura, što će tek biti kada krenu blokade od više dana. Nema šanse da pekare to izdrže sve im propada, pa neka mami prodaju komad bureka ta dva eura
Ima li to veze sa bojkotom?

To bi ruiniralo GDP

Već i ovaj jedan dan će vam smanjiti plate na visinu liliputanaca
i ja mislim da je ideja glupa, a bojkot smo zamislili kao bojkot STRUKE, od prosvetara, preko glumaca, advokata itd, da im se redom prikljucuu struke,a ne da mi bojkotujemo prodavnice, trgovce, vec oni da bojkotouju, ako odluce da ne rade na primer sredom, mi to da pozdravimo

Back