Da li biste podrzali bojkot kupovine svake nedelje po jedan dan?

• Da

glasova: 28 71,8%
  • Ne

glasova: 10 25,6%
  • Mozda

glasova: 1 2,6%

• Ukupno glasova
    39

Da se odredi npr. petak.

Da li biste se solidarisali?
Naravno da bih. I više i češće. Svi mi previše kupujemo, kupujemo stvari koje nam nisu potrebne i kasnije ih bacamo. Ili napravimo previše nekakve hrane, pa kažemo, pojedi da se ne baci...
Ja osobno danas neću u trgovinu, iako kažem jedan dan sam po sebi neće ništa promijeniti, ljudi su kupili jučer ili će kupiti sutra, tak da to dođe na isto. Ali bitna je poruka i svijest građana, potrošača. Svako putovanje započinje prvim korakom, a neka ovo danas bude prvi korak prema nižim cijenama.

Da se odredi npr. petak.

Naravno da ne pošto je predlog veoma glup.

Kao jedan dan u nedelji neću jesti, neću se voziti, neću ići kod doktora ako se razbolim, neću obrisati guzicu kad se iskenjam šta li?

Pa sve što se ne kupi taj jedan dan kupiće se dan pre njega.

Нема то везе са временом... Него једна надница траје недњу.. па онда друга надница другу недењу.. па онда позајме ... поклоне

И тако сваке недеље се скрпи пара за продавницу.

ЗАТО се иде свке недење два три пута ....
Nije kod mene slucaj.

Ja ovde nemam obicaj kupiti korpu za 100e kao tamo.

Odem i pazarim za 500din nesto... Onda vidim da sam nesto zaboravio pa peske odem za 5min i opet kupim nesto, uvece prosetam i opet kupim nesto...

Ne vidim logiku pa molim da mi neko objasni?
Bojkotovati kupovinu jedan dan u sedmici kao čin revolta protiv poskupljenja?
Kupićeš ono što ti treba ako imaš pare dan prije ili dan poslije, ako nemaš u "bojkotu" si svakako.
Kupim jednom mesecno sta mi treba i ne idem uopste u kupovinu, eto bojkota.

Nije to nego tamo se radi vise da nemas vremena.
Zato sto je to u Srbiji npr. dosta uobicajeno naspram Zapada.

Pogotovo u manjim mestima. Ja sam u DE mogao samo subotom ici, a ovde mogu po par puta dnevno.
Nije kod mene slucaj.

Ja ovde nemam obicaj kupiti korpu za 100e kao tamo.

Odem i pazarim za 500din nesto... Onda vidim da sam nesto zaboravio pa peske odem za 5min i opet kupim nesto, uvece prosetam i opet kupim nesto...

Изнео си своје виђење да ти си више радио у ДЕ па ниси имао времена .. то имплицира да у србији имају времена ...акка ништа не раде па иду

често у продавнице...

Само ти је презентирано зашто у србији већином иду често ..

Да поновимо

Нема то везе са временом... Него једна надница траје недњу.. па онда друга надница другу недењу.. па онда позајме ... поклоне

И тако сваке недеље се скрпи пара за продавницу.

ЗАТО се иде свке недење два три пута ....

Ти си посебан случај .....

Da se odredi npr. petak.

Месец дана без куповине је права ствар ....а можда два три месеца ...

Рецимо сви купе за гас боце за годину ... и онда целлуууу годину да нико не купи .....

Kod nas je totalna zabrana bilo koje trgovine nedjeljom. Užas. Kao, da bi radnici u trgovinama mogli provoditi nedjelju sa porodicom. Pričala sam sa nekoliko zaposlenih u trgovinama i njima a i njihovim porodicama zlo od te odluke :D više im je odgovarao slobodan dan radnim danom kad mogu obaviti poslove koje ne mogu nedjeljom..
Zatvoreno je sve, nemaš gdje kupiti dnevne novine npr. ako ih želiš imati i pročitati. Polomiše zaposlene na benzinskim pumpama koji eto nekim čudom nemaju porodice i ne trebaju biti nedjeljom sa porodicom :D a vlasnici pumpi uveli gotovo sve u prodaju: hljeb, mlijeko, konzerve hrane..
Konkretno moj grad je nadrljao pravo, ovaj grad živi od turizma, iz zemalja iz regije su česti vikend obilasci ili jednodnevni. Dođu na Baščaršiju i ne mogu kupiti ni suvenir, ma ni magnetić! Mogu pojesti ćevape i haj šetaj vazdan. Veliki dio građana same BiH dolazi upravo nedjeljom u šoping u Sarajevo (zbog veće i bolje ponude od drugih gradova). Koliko je tu gubitak za grad? Od poreza na prodatu robu, od parkinga koji plate, od kazni koje policija naplati...
A da se vratimo na radnike zbog kojih su uveli navodno tu nedjelju-subotom rade duže, subotom izginu jer svi oni koji bi došli možda u nedjelju u Sa-dođu subotom. Tolike su gužve da nemam volju izaći i kupiti ni ono što mi treba.

Месец дана без куповине је права ствар ....а можда два три месеца ...

Рецимо сви купе за гас боце за годину ... и онда целлуууу годину да нико не купи .....
Pa onda kupi kilogram hleba pa neka ti traje celu godinu.

Back