Da li biste nosili hidžab?

Ja se salim da bih rado nosila burkini na plazi. Jer mi je beo ten i ne prija mi sunce uopste, a ovako bih sva bila zasticena, a opet bih isla u vodu...samo je problem sto bih imala osecaj da cu da se ugusim ispod svega toga
Prošle godine je bila žena na plaži u burkiniju. Kad je mokra sve se ocrtava isto kao da je gola. Najbesmilenije nešto što sam vidjela. Od pokrivenosti ni traga.

Ja se salim da bih rado nosila burkini na plazi. Jer mi je beo ten i ne prija mi sunce uopste, a ovako bih sva bila zasticena, a opet bih isla u vodu...samo je problem sto bih imala osecaj da cu da se ugusim ispod svega toga
Mnogo je burkini nezgodnan za kupanje, bolje da naprave posebne delove plaža samo žene ako im to toliko smeta. Kad završe sa kupanjem obuku samo neki bademantim i hidžab preko i vrate se u apartman.

Prošle godine je bila žena na plaži u burkiniju. Kad je mokra sve se ocrtava isto kao da je gola. Najbesmilenije nešto što sam vidjela. Od pokrivenosti ni traga.
Mnogo je burkini nezgodnan za kupanje, bolje da naprave posebne delove plaža samo žene ako im to toliko smeta.
Nisam nikada videla nikoga ko ga nosi, nego ja tako imam neki trip da štiti od sunca, pošto je tkanina...

Nemaš ti pojma kakve su to krasotice ispod. Ja se shebem kad vidim te arapkinje u javnom toaletu, kad skinu. Sređene, održavane, moderne, seksi. Frizure obavezno lijepe. Mirišu na kilometar. Bar ove kojih je ko mrava kod nas turistički. A poseban je merak posmatrati ih kad ručaju u restoranu ili ližu sladoled :D uspiju ebote!
ima tu dobre ****** kad se razgrne

I meni se sviđa, oči i usne dođu do izražaja. Sve živo na kraju dosadi pa i ove naše skroz otkrivene.

Pogledajte prilog 1349894
Ne bih nosila. Smetalo bi mi.

Sto se tice sminkanja, a na ovoj slici vidim i vestacke trepavice, to ne bi trebalo da je „dozvoljeno“.
Bar ovde muslimani kritikuju muslimanke zbog toga. S jedne strane pokrivaju kosu i telo, a s druge strane se sminkaju i to ne malo.

IMG_0995.jpeg

Ne bih nosila. Smetalo bi mi.

Sto se tice sminkanja, a na ovoj slici vidim i vestacke trepavice, to ne bi trebalo da je „dozvoljeno“.
Bar ovde muslimani kritikuju muslimanke zbog toga. S jedne strane pokrivaju kosu i telo, a s druge strane se sminkaju i to ne malo.

Pogledajte prilog 1349921
Ni ja ne podržavam preko celog lica, kao što ranije rekoh, smeta prilikom disanja. A šminkanje jeste diskutabilno, ali ko može ženama zabraniti da se ulepšavaju.

Ni ja ne podržavam preko celog lica, kao što ranije rekoh, smeta prilikom disanja. A šminkanje jeste diskutabilno, ali ko može ženama zabraniti da se ulepšavaju.
Uljepšavanje i šminkanje nije zabranjeno. Arapkinje koriste surmu sve vrijeme dok su budne. Budalaštine pričate :D
Nije zabranjen ni lak na noktima ali to izbjegavaju jer je lak nepropusan i ne mogu nalakiranih noktiju uzeti abdest prije molitve. Koriste kanu i njom boje nokte, prste ili ukrašavaju cijele dlanove, stopala...

Uljepšavanje i šminkanje nije zabranjeno. Arapkinje koriste surmu sve vrijeme dok su budne. Budalaštine pričate :D
Nije zabranjen ni lak na noktima ali to izbjegavaju jer je lak nepropusan i ne mogu nalakiranih noktiju uzeti abdest prije molitve. Koriste kanu i njom boje nokte, prste ili ukrašavaju cijele dlanove, stopala...
U pravu si, nigde ne piše da je šminkanje zabranjeno.

Meni na duze smeta i sesir od slame… :)
Nosile su se i u Srbiji marame, ali ih isto ne mogu zamisliti na glavi. :)

Sto se tice sminkanja u islamu, ne znam sta je tacno, ali znam sta su mi neki muskarci pricali. Pogotovo ranije kad sam izlazila. Uvek su grdili pokrivene, a nasminkane zene i govorili mi da su takve zene lazne i gore od onih muslimanki koje se uopste ne pokrivaju.
Verovatno je vise rec o tradiciji i o onome na sta su navikli i kakva ocekivanja imaju.

Neki jednostavno preteruju sa tradicionalnošću. Kako inače da se neka devojka muslimanka dopadne pripadniku suprotnog pola?
I kod pravoslavaca postoji puno nakaradnosti koje veze nemaju sa samom religijom i verom, vec su ostaci obicaja.

Sta reci za neke pravce u judaizmu, koji verske knjige tumace onako kako ih niko ne tumaci, a na to jos dodaju i neke obicaje i na kraju imas grupe vernika u cijim krugovima zene moraju da briju glavu, a onda da nose perike.
Obrijes svoju kosu da bi stavio tudju i kao - tako je hteo Bog.

Da li biste nosili hidžab da to postane zakonska obaveza? Nađoh neke primere i može lepo da izgleda.

Sada će me feministkinje napasti da pokušavam da kršim ženska prava.

Pogledajte prilog 1349888
ti nisi odgovorio da li bi ti nosi hidzab, kapiram da je pitanje za oba pola ili muski pol, posto nisi napisao nosile... Nego, ajd da odgovorim, naravno da ne bih, nije mi blisko ni kulturoloski, niti modno, niti religijski...Pre bih nosila turban i to mi je ponekad ok kao modni detalj. Te primere koje si ti nasao su svakoko sredjene mlade zene, ali nije pravilo da su sve takve, sad sto tebi to golica mastu to nekako i shvatam...
Inace pitanje je stupidno, da smo rodjene u takvoj kulturi gde se to podrazumeva i nalaze, naravno da bi svakaod nas nosila, jer to se ne bi dovodilo u pitanje uopste.

Imam i ja pitanje da ne otvaram temu na muskarcima, a ti odgovori: da li bi nosio kilt da to postane zakonska obaveza? Nadjoh neke primere gde to bas sexy izgleda. I garantujem ti da privlaci mnogo zena, nama su dosadili muskarci u helankama.

ti nisi odgovorio da li bi ti nosi hidzab, kapiram da je pitanje za oba pola ili muski pol, posto nisi napisao nosile... Nego, ajd da odgovorim, naravno da ne bih, nije mi blisko ni kulturoloski, niti modno, niti religijski...Pre bih nosila turban i to mi je ponekad ok kao modni detalj. Te primere koje si ti nasao su svakoko sredjene mlade zene, ali nije pravilo da su sve takve, sad sto tebi to golica mastu to nekako i shvatam...
Inace pitanje je stupidno, da smo rodjene u takvoj kulturi gde se to podrazumeva i nalaze, naravno da bi svakaod nas nosila, jer to se ne bi dovodilo u pitanje uopste.

Imam i ja pitanje da ne otvaram temu na muskarcima, a ti odgovori: da li bi nosio kilt da to postane zakonska obaveza? Nadjoh neke primere gde to bas sexy izgleda. I garantujem ti da privlaci mnogo zena, nama su dosadili muskarci u helankama.
Tuarezi muškarci nose hidžab, plavi obavezno. Žene im ne nose.
tuarezi-africko-pleme3.jpg

Ja sam samo postavio pitanje da vidim kako naše žene reaguju na hidžab. Ako ćemo iskreno bez hidžaba kod žena dođe do izražaja frizura i nakit, pa sve efektnije deluje. Tako da nema smisla da me optužuješ za seksizam. Nije to zaista bila moja namera.

A što se tiče kilta ne bih ga nosio jer nisam Škot, ni Škoti ga ne nose osim kod nekih ceremonija.

Ja da sam samo postavio pitanje da vidim kako naše žene reaguju na hidžab. Ako ćemo iskreno bez hidžaba kod žena dođe do izražaja frizura, nakit, pa sve efektnije deluje. Tako da nema smisla da me optužuješ za seksizam.

A što se tiče kilta ne bih ga nosio jer nisam Škot, ni Škoti ga ne nose osim kod nekih ceremonija.
Nose kod nas konobari u Celtic pubu :D

Back