Da li biste klonirali svog psa ili mačku?

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
366.571
Svako ko je imao kućne ljubimce zna koliko je duboka tuga zbog gubitka psa ili mačke. Zato ideja o kloniranju – pravljenju identične, žive kopije četvoronožnog prijatelja – može zvučati kao ostvarenje sna. Ipak, istina je da kloniranje kućnih ljubimaca nije ono što bi trebalo da bude.

Pre deset godina, britanski novinar Tom Rubiton je odlučio da svoju omiljenu koker španijelku Dejzi klonira u južnokorejskoj laboratoriji Sooam Biotech, tada jednoj od vodećih u svetu za kloniranje pasa.Tom je za ovaj poduhvat izdvojio oko 80.000 funti, što je rezultiralo rođenjem dva klonirana šteneta, Mejbl i Mirtl. On je kasnije izjavio da nije ponosan na svoj postupak, ali je tada bio motivisan tugom zbog gubitka ljubimca.

Da li biste da imate mogucnost klonirali svog psa ili mačku ?

toy-pudle-5425644182755-71807216437.jpg

Kada sam izgubila svog voljenog psa u trenucima tuge rekla bih Da..Danas kada imam drugog psa kog obožavam odgovorno kažem Ne
Iz razloga što klonirani pas ne bi bio moj originalni i svaki je pas za sebe.Pri tom postoje stotine i hiljade drugih pasa koji mogu da zauzmu mesto
u našim srcima..Bivši psi treba da ostanu u secanju i jednom delu našeg srca..
Novi pas nastavlja da oplemenjuje naš život .:heart:

Svako ko je imao kućne ljubimce zna koliko je duboka tuga zbog gubitka psa ili mačke. Zato ideja o kloniranju – pravljenju identične, žive kopije četvoronožnog prijatelja – može zvučati kao ostvarenje sna. Ipak, istina je da kloniranje kućnih ljubimaca nije ono što bi trebalo da bude.

Pre deset godina, britanski novinar Tom Rubiton je odlučio da svoju omiljenu koker španijelku Dejzi klonira u južnokorejskoj laboratoriji Sooam Biotech, tada jednoj od vodećih u svetu za kloniranje pasa.Tom je za ovaj poduhvat izdvojio oko 80.000 funti, što je rezultiralo rođenjem dva klonirana šteneta, Mejbl i Mirtl. On je kasnije izjavio da nije ponosan na svoj postupak, ali je tada bio motivisan tugom zbog gubitka ljubimca.

verovatno

Ne..

Ne bih klonirao svog psa ili mačku, zato što nekako mi to nije prirodno ni etički. Bilo je prelepo dok su bili sa mnom i uvek ću ih pamtiti, ali mislim da svaka životinja zaslužuje svoju šansu. Radije bih udomio neku drugu macu ili kucu kojoj treba dom, nego da pravim kopiju svog ljubimca. Svaka životinja je posebna na svoj način...

Bih, ali ne bih davao tolike pare za to. Možda da sam truli bogataš za koga je 80.000 funti tričarija.

Ja bih. Šta je najgore što može da se desi?
Da nešto krene krivo i da se psić mora eutanazirati, mislim da bi mi to bilo gore od prvobitne tuge zbog gubitka. Ili da se ljubimac pati u bolovima zbog neke deformacije, šta znam ne bih se ja igrala Boga bez obzira koliko novca imala ili koliko tužna bila zbog smrti psa ili mačke.

Back