Da li biste glasali za Komunističku partiju Josipa Broza?

Da li biste glasali za Komunističku partiju Josipa Broza?

  • Da

  • Ne

  • Nemam stav


Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.

mrseverac

Zainteresovan član
Poruka
183
Јосип Јошка Броз предао Министарству за државну управу и локалну самоуправу потписе за оснивање Комунистичке партије. Циљеви партије враћање достојанства народу и помирење у региону.

Иницијативни Одбор за оснивање Комунистичке партије, предвођeн Јосипом Јошком Брозом, предао је у Београду Министарству за државну управу и локалну самоуправу 12.000 потписа за оснивање те политичке странке.


Броз је, након предаје потписа, истакао да ће циљеви Комунистичке партије бити враћање достојанства народу, обнављање старог система вредности, социјално и економско повезивање са земљама бивше Југославије, као и могућа сарадња са Европском унијом.

Говорећи пред неколико десетина чланова и присталица КП-а, унук некадашњег доживотног председника СФРЈ Јосипа Броза Тита најавио је излазак партије на локалне и парламентарне изборе и неминовност сарадње са ЕУ.

"Ми смо били део Европске уније и раније, сарађиваћемо са сваким ко нам постави услове који одговарају нашем народу. Тренутно нам постављају неке услове који су безвезе. Зашто не инсистирају да уведемо прописе који уређују да је жена заштићена као мајка, већ неке друге који показују да им није ни стало да ми уђемо у ЕУ", рекао је Броз.

Предају потписа за регистрацију КП-а негодовањем су пропратили, како су себе представили, активисти СКОЈ-а, који су покличима "доле лажни комунисти" и "бандо буржујска" неколико пута прекидали Брозово обраћање медијима испред зграде Министарства.

Броз се осврнуо на њихово присуство истичући да има људи који се не слажу са формирањем нове партије и који ће, према његовим речима, временом схватити да Комунистичка партија ради у њихову корист.


"Стварање заједнице је пројекат који већ изводи Европска унија. Мора постојати нека асоцијација у региону, јер једни без других не можемо", истакао је Броз.

Комунистичка партија ће, како је најављено, бранити лик и дело Јосипа Броза Тита, као и тековине народноослободилачке борбе, и инсистирати на помирењу народа.

"Радићемо на томе да направимо неко помирење, свако може бити члан Партије, без обзира на вероисповест и националну опредељеност. Нема више живих ни партизана ни четника, дајте да помиримо народ и кренемо у борбу за бољи живот", закључио је Броз.

http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/1/Србија/806356/Броз+на+челу+КП.html
 
Vracanje dostojanstvakom narodu . Kom narodu on misli da vraca dostojanstvno, da mi je znati . Njegovog naroda ovde nema .

U ostalom , verujem , u koliko ovaj hrva izadje na izbore , da ce glascko telo LDPa da se prepolovi , sto je dobro , jer onda ni on ni ceda siptar nece proci cenzus .

Greska! Preskocice Joska cenzus, narod shvata polako ko je on i sta zeli.
 
  • Podržavam
Reactions: til

Back
Top