Da li biste bili neko od filozofa? Ko? Zašto?

Seneka... propagirao umerenost i skromnost, a bio jedan od najbogatijih ljudi u rimskom carstvu.

Pop pre popova. xD
Dobro, hvala na odgovoru, ti ga tako vidiš.
Ja ZNAM da je imao para ali nisam ga čitala na taj način. Niti je bio takav.
Po tebi, onaj ko ima para nema pravo da misli? Pročitaj ga ponovo ali bez da na umu imaš non stop na prvom mestu to što je bio bogat (jbte Sizife, nisam znala da si toliki materijalista).

Volela bih da sam se rodila kao Kjerkegor ili Gete, (i još mnogo drugih) samo da proživim njihove mladićke godine, pa makar umrla sa 25.
(Vajninger se ubio sa manje - tako da mislim da bi vredelo).
Zamišljam ranu jesen, lišće izmešanih boja, od žutih do još uvek zelenih, kako sedim ispod drveta dok je sunce taman kako treba, kako sam mladić koji čita poeziju svojoj dragani...

Ne znam je li ovo filozofija ili sentimentalnost :D

Dobro, hvala na odgovoru, ti ga tako vidiš.
Ja ZNAM da je imao para ali nisam ga čitala na taj način. Niti je bio takav.
Po tebi, onaj ko ima para nema pravo da misli? Pročitaj ga ponovo ali bez da na umu imaš non stop na prvom mestu to što je bio bogat (jbte Sizife, nisam znala da si toliki materijalista).
Auuu, moram od sada koristiti [SARCASM] tag kad se zezam.

Pa jel' stvarno misliš da sam ozbiljan? :lol:

Emanuel Kant, živio srećno u malom gradu čitav život.
I imao rutinu. Ako voliš tako da živiš, ja te lično podržavam jer sam se u životu uverila koliko genijalnih i vrednih i zanimljivih ljudi živi 'odsečeno od sveta', a imala sam drugaricu čiji je brat govorio često (srednja škola, I godina) : "U mom selu ima jedno jezero gde se kupam i napravio sam dok, obožavam kad dođe proleće i..." I mogao je tako da priča satima.
On toliko voli to svoje selo a ima sve petice u školi, "ja ne učim mnogo, prosto zapamtim na času" i jedva čeka da se vrati u selo, na njegovo jezero.
Primer.

Back